Sari la conținut

Black zxr

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Black zxr

  1. Black zxr

    S-a speriat?

    De acord cu Vpacuraru ! Din păcate mulți nu stiu sa mute centrul de greutate spre centrul curbei,le este frica sa coboare de pe moto cand doar asta ii poate aiuta. Si sa nu mai spun ca multi nu au reglata corespunzator suspensia în funcție de greutatea lor,preload,compresion,rebound.O suspensie prea moale îți poate închide mult unghiul curbei,pot apărea voblaje,o suspensie mai tare deschide unghiul curbei si te poți trezi repede pe contrasens.Sa greșești e ușor ...
  2. Scuzați off-top dar vreau să vă prezint un video cu modul în care se pune o casca cu double D pe cap,simplu,rapid,eficient.Ma gândesc că mulți nu stiu si poate nu le folosesc cum trebuie.Este în limba engleză dar ajută și imaginea pentru cei care nu înțeleg.Daca s-ar investi puțin și în literatura de pilotaj chiar de pe internet unde e gratuit ne-am întâlni mai rar la comentarii R.I.P..și distracția pe motoare ar fi mult mai mare si mai sigură.
  3. Trist ! R.I.P ! Trebuie sa-ti cunosti bine motocicleta,cand simți că nu mai ai control ii dai drumul altfel te duce după ea.E greu de identificat un astfel de moment și niciodată nu ești % pregătit.Castile cu dublu D sunt foarte bune,se îmbracă repede,nu desfaci tot D-ul de fiecare dată,este video pe youtube cum se procedează,totul în 5 secunde.Din păcate la impact chiar dacă îți rămâne casca în cap riști fractura la gât și ești gata. Asfalt uscat,si fiecare ieșire să vă fie sursa de experiență !
  4. Pai locatia ar fi sub sa la pasager,nu stiu exact cum e la Suzuki,cauta sigurantele si releele.Acolo o sa vezi si releul de semnalizare,cand crezi ca l-ai gasit il deconectezi si pui semnalizarea.Daca nu merge ai deconectat exact ce trebuie,altfel mai incearca.Pe urma il instalezi cel nou.Daca e un releu pt Suzuki atunci tre sa fie asemanator cu originalul,deci nu ai probleme la montaj.
  5. Mersi ! Drumuri bune !» Post actualizat in 26 Apr 2016 20:55 Nu,le avea vechiul proprietar,pe circuit erau ok dar în stradă cam incomode.Am preferat să le vând.
  6. Daca te referi la scaritele galbene nu le mai am,le folosesc originale in strada.
  7. Mersi bikeri ! Important e sa va mearga mobra si sa va intoarceti acasa safe ! Sigur ca detaliile fac diferenta.
  8. După Yamaha Thundercat urma un alt nivel, am găsit o Yamaha R1 2004 în condiții bunicele ca mecanica mai puțin partea de carene unde vechiul proprietar după o căzătură a spart o parte di carenele originale si pe urma le-a înlocuit cu unele de gen circuit,din fibra de sticla,aftermarket.Cu putina munca am reușit să readuc frumusețe bestiei )) Foarte mulțumit de achiziție ! » Post actualizat in 26 Apr 2016 11:45 Asfalt uscat si drumuri bune la toți !!!
  9. Nu m-am făcut înțeles.Racing înseamnă viteze maxime, temperaturi ridicate uzură maxima.Nu știu unde folosiți voi produsele de Racing în afara de circuit. Nu am văzut cauciucuri, uleiuri,lichid de frana, plăcute și discuri,componente Racing folosite în stradă corespunzător. La motocicleta uleiul are rol de ungere pistoane,cutie, ambreiaj, si răcire.In circulația lui lubrifiază si răcește aceste componente. Uleiul își pierde din vâscozitate prin încălzire nu ? De aici în motociclele de circuit se folosesc uleiuri cu vâscozitate mai mare.Se recomanda folosirea uleiului cu vâscozitate data de producător pentru a respecta folosirea corectă a motocicletelor în stradă.Pe circuit sigur că se fac modificări,se pun pompe de ulei adecvate,se folosește ulei Racing,se schimba ambreiaje la ordinea zilei,crapă si motoarele câteodată, etc.Scuzati off-top !!!
  10. Pai un ulei racing pe strada e dificil sa il duci in temperatura, te gandesti ca placile au frictiunea in ulei,si daca acesta "unge" prea mult risti alunecarea lor.Eu as schimba uleiul prima data ca e cel mai simplu.Parerea mea e uleiul prea vascos.Produsele de racing, uleiuri,lichid frane,placute frana etc. au de regula anumite conditii specifice de utilizare care daca nu sunt respectate nu produc functionare normala si rezultate asteptate.Ce ulei este recomandat pentru motocicleta ta si cati km are ?
  11. Cauciucurile se incalzesc prin efectuarea de franari usoare si inclinati stanga - dreapta ( franare pe drept nu pe inclinatii) .Efectuarea de S - uri la începutul plimbarii încălzesc toată motocicleta,suspensie, cauciucuri,frâne și te pun și pe tine intr-o relație mai bună cu starea de motociclist.Tot la această încălzire asculți comportamentul motocicletei,eventuale jocuri,bătăi,zgomote ciudate.Asfalt uscat și gume pe măsură !
  12. Exact ! Oricum la Rar dacă e furata iese pe calculator când băga seriile deci nu le trebuie radiere,ceva de genu când cumperi din Ro,nu trebuie radiat și doar transcris de pe un proprietar pe altul,diferă doar ca proprietarii sunt di țări diferite.eu când am înmatriculat masina aveam trecut pe cartea de identitate a mașini un fel de contract cum ca proprietarul îmi vinde mie mașină,chestia ăia se scrie în primărie și se pune și un timbru.Cred ca era ok și fără această mențiune ca nu au prea băgat românii de seamă la cele scrise acolo,am tradus doar talonul pentru finanța la timbru de mediu,la motoare cum nu se plătește taxă am înțeles ca nu ar trebui traducere.Restul organelor se descurcă ca doar suntem în UE și documentele trebuie și sunt aduse la un standard universal astfel încât să fie mai ușor de rezolvat.Dacă ai carte de identitate,carta circolazione,(talonul în it) și un contract vânzare cumpărare te prezinți la rar și pe urma la restul ghișeelor din tara noastră dragă,unde după atâtea plimbări ti se pare o mare reușită înmatriculatul unui automobil.
  13. Sigur ca se poate,ai nevoie de actele de Italia ale motocicletei si cum la noi iti trebuie un contract vanzare cumparare faci tu unul,iei modul de pe net sau mergi la un birou de înmatriculări,au ei.
  14. Da,probabil se vor mai lasa deoarece sunt destul de grosi buretii dar voi completa di obrajii gonflabili,ideea este ca intra greu pe cap ,o marime mai mica si nu cred ca imi mai intra.O trag pe cap greu chiar si cu cagula.Am luat-o la o reducere cu doar 260euro .viziera clara si fumurie + pin-lok,afacere buna zic eu.
  15. Subscriu colegilor de forum referitor la masura pot spune ca pentru o talie de M merge bine L la Scorpion. Doar ce am achizitionat o casca Scorpion EXO 2000 Poleman masura L. La masuratoare am o circumferinta de 57,5 cm,la o casca LS2 am M si este ok,mai am o casca Nolan N64 masura L si imi este putin larga. Casca Scorpion masura L este ok,daca luam M probabil nici nu imi intra pe cap. M-am orientat dupa parerile voastre si am facut bine.
  16. Salutare ! O scurta prezentare dupa cum isi are rostul avand in vedere faptul ca utilizez forumul si am intentia sa o fac in continuare. Ma numesc Bogdan si sunt din Zalau,26 de ani,motoarele mi-au placut de mic dar pana la 18 ani m-am rezumat la bicicleta,pasiune numai buna de inceput pe 2 roti zic eu si de mare ajutor la trecerea spre motociclete in ceea ce priveste echilibru,orientare,franare,etc.Cum mi-am luat permisu am achizitionat prima "motocicleta" o Aprilia rs 50 cu modificare de 80 cc.Am invatat multe cu acel motor fiind foarte apropiat de motocicletele mai mari,puterea fiindu-i redusa,dar numai bine de inceput.Pe urma am renuntat cativa ani din motive de familie,iar in vara lui 2014 am achizitionat o Yamaha thundercat cu ocazia prezentei mele in Italia.Am reluat mersul pe 2 roti cu pasi marunti si datorita faptului ca momentan nu este zapada desi sunt intr-o zona de munte (Piemonte) ma bucur destul de des de mici plimbari chiar daca afara sunt putine grade cu + uneori cu -. Motocicleta este destul de ok chiar daca are cativa ani buni ( din 1999) dar a fost ingrijita foarte bine. Probabil o sa o schimb anul acesta deoarece imi plac mult Kawasaki ninja. Multumesc mult celor care sunt activi pe forum si au lasat impresii si sfaturi personale cu privire la motociclism,au fost mereu o sursa buna de informatie !
×
×
  • Creează nouă...