Sari la conținut

orangefresh2

Membru
  • Număr conținut

    138
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    BR/TM
  • Carnet moto din
    2019
  • Motocicleta
    Yamaha FZ1 Fazer '07, WR400F '98
  • Numar Moto
    TM21

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Honda CB600f '02, Yamaha WR400f '98, Yamaha FZ1 Fazer '07

Vizitatori Recenți Profil

1.154 citiri profil

orangefresh2's Achievements

  1. Salutare. Caut sa cumpar o finala sport cu cot dedicat pentru FZ1. Aveti vreunu dintre voi, pusa la pastrare, asa ceva?
  2. Un CB600f, 2011+, unele au si ABS, lucru ce te ar putea ajuta ca prima motocicleta si nu numai(ex. situatii mai complicate in care se intampla sa lasi ochii de pe cel din fata si sa trebuiasca sa franezi brusc, de frica). E usurica si f manevrabila, look ok, de actualitate. Am vazut ca tintesti motociclete mai noi, arata si ea inca foarte bine. Are destula putere cand te urci in ture, pana in 6k nu te va surprinde si poti merge linistit cu ea. E un allrounder bun, o sa vezi dupa primele sezoane ce vrei cu adevarat si vei putea sa o vinzi repede pe asta, ca e foarte cautata, si nu degeaba e cautata. Eu asta as lua acum daca as fi in situatia ta, sa fac naveta prin oras, chiar si touring la viteze rezonabile. Am avut acelasi model, dar cel carburatie, a fost foarte frumos tot pana cand am iesit pe autostrada. Acolo simti nevoia de un parbriz si niste carene laterale daca vrei sa mergi mai alert, iti mai deflecta vantul peste piept si peste genunchi(nimic de speriat, dar de pe la 120km|h in sus, nu mai e la fel de amuzant)
  3. Oricum nu prea conteaza , ca e 30 min, ca e 60, trebuie sa aprofundezi plecari de pe loc si manevrabilitatea motocicletei. Oricat de serioasa ar fi scoala, mai mult de atat nu inveti , asa ca tot pregatirea ta in particular dupa ce vei lua moto+examen va fi, de fapt, ce te initiaza in treaba asta. Da, poti solicita sa faci cu el, cel putin eu asa stiu..Nici asta n ar conta prea mult,ce instructor te indruma. Cum a zis si cel de mai sus, alege-o pe cea mai rapida si ieftina.
  4. Eu am ales Cons Auto. La toate scolile e pretul cam la fel, +- 50,100 lei. Scolile in Tm incep in Martie. Sergiu nu mai stiu cum il cheama pe instructor, e de treaba.
  5. Daca n are 65 de kile, si nu i nici anemic si antitalent, nu s mari probleme
  6. M am exprimat putin gresit. Voiam sa zic ca asta e regula fundamentala pe baza careia iti alegi o motorrta buna pentru limitat si condus cu A2(cai putini, pentru ca trebuie sa fie maxim 70kw/95cai, si masa mare a motoretei pentru a iesi raportul putere/masa cat mai mic, de regula sub 0.2). Eu asa mi am ales hornetul acum cativa ani, avea si maxim 70 kw inainte de limitare, si raportul sub 0.2. De asta, majoritatea chopperelor se incadreaza si ai o varietate super mare.
  7. In primul rand, nu ti importa o motocicleta de genul, cand o sa ajungi la RAR, "fara sa fii nepotul"(sau alte mijloace $$), n o sa treci niciodata o motoreta modificata astfel. Doi la mana, dupa ce ca sunt niste motorete prea calme, vrei sa ti mai iei si 650 si sa bagi si un pumn de bani in ea, dupa, ca s o faci pe sufletul tau. Daca tot ai A2, iti place nisa asta de motociclete, vrei sa bagi bani in ea, ia ti o capacitate cilindrica cat mai mare posibil:1000-1500,1600, limiteaza-o contra sumei de 1500 ron si ai macar un punct sanatos de plecare. Nu stiu choppere, cruisere, nu m au interesat niciodata, dar cu cateva search uri acum, vulcanul de 1500, vtx ul 1300 se incadreaza pentru a fi limitate la 35, si tot odata sa le conduci legal cu categoria ta(been there, done that). Motociclete cu cai putini si foarte grele, combinatia perfecta pentru A2. Restul e treaba ta ce modificari, dar ia considerare treaba asta, c o sa ti para foarte rau.
  8. Fisa bujie, uita te si la aia, sa n o fi agatat-o si rupto prin padure. Daca nici una dintre astea nu e problema, atunci iti trebuie un mecanic..
  9. Rateuri cand incerci pornirea mi s au intamplat de nenumarate ori cand udam bujia la WR. Cum a spus si colegul mai sus, mergi direct la cauza, dar fa-o asistat de un adult(daca esti copil) care a mai pus mana pe tubulare, chiar si pe bujii si incearca sa vezi daca mai poate bujia sa dea scanteie sanatoasa.Daca nu, curata zona electrodului c o periuta de sarma si usuc-o la flacara aragazului> infileteaz-o cu grija , si nu foarte, foarte tare, inapoi.Ar trebui sa mearga de cele mai multe ori. Dar cum ulciorul nu merge de foarte multe ori la apa, fii pregatit sa cumperi si o bujie noua. De altfel si fisa bujiei sa o inspectezi, iar altele mai rele, sa speram ca nu e cazul.
  10. E naspa o sportiva daca vrei sa o folosesti daily, sau sa te mai si plimbi. Nu ti vei da seama niciodata daca iti va conveni pozitia pana nu o sa si mergi 30 min, 1 ora cu una(cel putin). Initial, pozitia ti se va parea interesanta, incantat de dorinta+estetica ei. Daca nu iesi foarte des, sau daca iesi, mergi in afara orasului.."sa te dai", (chiar daca poti sa te dai si cu un naked sau sport touring), atunci asta e ce cauti. Daca mai vrei sa faci si un trafic de Bucuresti cu ea, mai bine mergi pe jos. Am incercat trafic cu asa ceva, si nici macar n a fost de Bucuresti, si am regretat putin decizia..
  11. Salutare! Am vazut pentru prima data topicul, si tot odata am aflat de existenta modelului si mi-a adus aminte de un joc(Days Gone) cu bikeri in apocalipsa zombie care aveau niste corcituri de choppere cu suspensii permisive si anvelope 50-50 cu care isi faceau veacul pe poteci. Colegul @DKW vad ca a dus proiectul putin in partea aia, de mi a adus aminte de jocul respectiv :)) Intrebarea mea este, sunt permisive suspensiile si pentru iesit de pe sosea de este echipata vx ul cu anvelope de genul, sau asa s a nimerit, oare?
  12. pe langa situatia ta, nu mai turna apa pe motorul incins ca sa racesti :))
  13. Din pacate voi spulbera tot si o sa ti spun ca daca ai cat. A1, nu ti este permis sa limitezi motociclete pentru a ajunge la 11kw. Deci, cat. A1, doar motociclete care au iesit din fabrica cu 11 kw, MAXIM. Singurul sfat pe care ti-l pot da este. Am vrut cand aveam varsta, sa obtin si eu cat. A1 dar am renuntat la idee si a fost cea mai buna alegere pentru ca: 90% din cei care au A1 sunt efectiv inconstienti, pentru ca toti eram inconstienti(mai foarte mult, sau mai putin) intre varstele 15 si 9 luni-18(pana iti iei A2, multi chiar si dupa). Cand ai A1, ti ai dori sa faci din motocicleta aia ce este 1 motoreta de A2, A..cum au ceilalti tovarasi cu care te plimbi. Fortarea asta a limitei va duce la accident foarte rapid. Sunt foarte multi bani doar pierduti: echipament(iti ramane mic cand iei urm categorii, te pui in pericol vrei nu vrei(puterea f mica te va pune de altfel in niste situatii nedorite), mentenanta nu e ca la orice motoreta, majoritatea sunt monocilindre pe care trebuie sa le forjezi rau ca sa scoti ceva de la ele si trebuie schimbat uleiul foarte des(alti bani, alta distractie).Doar daca esti baiat de bani gata, go for it, dar inevitabil te vei pune in niste situatii in care pur si simplu, nu le anticipezi pe moment, pentru ca nu esti foarte responsabil(purul adevar). De altfel mai e un foarte mic avantaj cand ai mijlocul propriu de transport, dar care va costa mai mult decat orice bilet de tren\autobuz. Strange banii, vad ca tintesti la motorete noi(asta daca nu trollezi), mai asteapta putin, si ia ti o motoreta de A2. Atunci va fi cu adevarat distractiv.
  14. orangefresh2

    Supermoto A1

    Nu prea se preteaza nici un enduro\supermoto de 125 pentru A1, dezvolta putere putin peste limita categoriei.
×
×
  • Creează nouă...