Sari la conținut

Iulia Ghita

Membra
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Female

Informații profil

  • Interests
    Motocicleta si alte lucruri mai putin importante

Iulia Ghita's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Iulia Ghita

    Mortal Radauti

    La doar 26 de ani... Odihneasca-se in pace si condoleante apropiatilor!
  2. Iulia Ghita

    AGV - Discutii Generale

    Cu viziera neagra nu stiu daca vei putea merge seara. Ochelarii de la casca mea (pe care nu am dat o suma colosala) mi se par in plus. Nu vad prin ei ca si cum as purta o pereche de ochelari, ci vad in doua nuante (adica vad si prin ei si pe sub ei )). Eu nu mi-am luat Pinlock si am vazut ca viziera se abureste repede (nu stiu in mers cum se comporta, pentru ca am mers numai cu viziera ridicata; nici nu prea pot respira cu ea inchisa). Eu ti-as recomanda sa probezi casca inainte sa o cumperi. Succes la cumparaturi!
  3. Chiar nu ar trebui sa fii stresat la inceput, ci entuziasmat; se presupune ca o faci din pasiune. Prima data cand am pus mana pe o motocicleta a fost acum un an, la scoala. Pentru ca stiam sa merg pe bicicleta, nu a fost o problema nici sa-mi mentin echilibrul pe motocicleta. Am inceput pe motociclete mici, cu care nu s-a pus problema de cazaturi. La examen trebuie sa ai obligatoriu echipament complet, dupa ce iti iei permisul esti obligat sa porti doar casca. Eu nu as risca sa ies neechipata pe strada, indiferent daca sunt sau nu prietena cu viteza (o sa incerc sa nu fiu). Asta nu pentru ca nu mi-as permite sa mor, ci pentru ca nu-mi permit sa stau prin spital sau sa-mi angajez dadaca. Eu am avut in programa 10 h poligon si 4 h trafic (850 lei), insa pe langa acestea am facut multe ore suplimentare.
  4. La mine la scoala am vazut ca aveau mai tot echipamentul (casca, geaca/plasa cu protectii, manusi, genunchere), cu exceptia cizmelor/ghetelor, pe care nu le-am vazut. Mai toate scolile au cam la fel. Eu mi-am cumparat aproape tot echipamentul, deoarece am vrut sa ma simt comoda in el si sa fie pe masura mea. E important sa fii echipat, dar e important sa ai si echipamentul adecvat. Intr-o zi foarte calduroasa am avut proasta inspiratie sa ma echipez cu geaca mea (care e cam groasa) si am fost nevoita sa ma duc de 2 ori sa beau apa, pentru ca altfel lesinam la propriu. Poligonul s-ar putea sa ti se para cam dificil la inceput, insa daca exersezi suficient (aici depinde de fiecare persoana in parte), in ziua examenului o sa ti se para usor, mai ales daca nu o sa ai nici emotii. Cat priveste timpul, nu ai de ce sa fii presat din cauza lui.
  5. In ceea ce priveste ultima ta intrebare, daca eram din acelasi oras, te-as fi putut ajuta mai mult (mi-ar fi prins bine o reintalnire cu motocicleta). Iti trimit cateva link-uri (mie mi-au fost de folos) in care iti este explicat cum se face poligonul: 1. 2. 3. https://www.youtube.com/watch?v=BnUUce4bcsM Daca te vei baza exclusiv pe ce vei invata in scoala, e posbil sa ai surprize la examen; cel putin asta am constatat la alti colegi (depasirea timpului alocat, numararea gresita a 8-urilor). Eu m-am certat cu un instructor care nu-mi dadea voie sa ma cronometrez. Succes!
  6. Cred ca vei gasi singur raspuns la intrebarea ta, dupa ce vei termina scoala. Eu ca prima motocicleta vreau sa-mi iau o supersport (preferatele mele) de 125cmc (despre care am citit ca sunt recomandate pentru incepatori). Daca stateam mai bine la capitolul putere fizica, cred ca as fi optat pentru una mai puternica; tot pentru A2 ma pregatesc si eu. Succes in alegerea pe care o vei face! » Post actualizat in 29 Apr 2016 15:25 Mai mi-am adus aminte de ceva. Daca nu ma inseala memoria, citisem pe net despre motocicletele naked ca sunt recomandate pentru incepatori, deoarece sunt usor manevrabile.
  7. Ti-as recomanda geaca pe care o am eu, si anume: Fastway basictex. O gasesti pe kronaumoto.ro.
  8. Relatia mea cu motocicleta este ca o afacere in care eu ii ofer toata iubirea de care dispun, iar ea imi ofera atata fericire cata nu credeam ca exista, iar ruptura dintre noi ar duce la falimentul vietii mele. Nu-mi ajunge o viata sa-i multumesc pentru ceea ce sunt astazi, o persoana extrem de diferita, care uneori aproape ca nu se recunoaste. Motocicleta ma face sa ma simt de neinvins, imi ofera mult mai multa libertate in gandire, descoperire de sine, exprimare, traire. Cele mai multe lucruri despre viata le-am invatat de la ea, singura care a reusit sa-mi castige toata increderea. Este ingerul care m-a facut sa cred in minuni si care m-a facut cea mai fericita persoana. Cuvintele sunt insuficiente pentru a o descrie.
×
×
  • Creează nouă...