Sari la conținut

Trusty

Membru
  • Număr conținut

    40
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Trusty

  1. Uleiul la ce am avut pana acum il schimbam periodic (cbr 250) (inclusiv imediat dupa ce mi l-am cumparat). La DR nu l-am schimbat pentru ca sunt cel putin doua persoane de pe forum care-l cunosc pe proprietararul care mi-a vandut-o si il cred pe cuvant ca a schimbat uleiul acum 500 km in urma - Silviu este un tip pe cinste. Mi s-ar fi parut exces de zel sa il mai schimb odata. Insa faptul ca DR-ul tot papa ulei si trebuie completat nu mi-era asa de cunoscut. Asta chiar a fost de folos ca mi-ati spus si o sa tin cont. Exact - ma gandeam ca poate o sa aiba probleme pe partea asta de la ce mai prinde din mers pe offroad. Ok atunci, cu toate ca poate era o intrebare "no-brainer" am zis totusi sa va cer parerile. Imi place mult DR-ul si vreau sa il intretin cat mai mult timp in forma buna. Va multumesc pentru sfaturi si o sa le pun in aplicare!
  2. Bursyllac: Da, foarte in detaliu in ceea ce priveste spalarea. O sa tin cont. Cat despre mentenanta, da cam asa e - simt ca daca nu incep sa invat incet, incet ceva notuiuni de baza de mecanica nu o sa pot tine ritmul cu ce mici probleme vor mai aparea pe parcurs. Ma bazez totusi ca Suzuki DR 350 (poate mai mult 650) a fost un model foarte folosit in afara si pot cauta solutii pe net pentru anumite probleme mai usor de rezolvat. Referitor la porceala... Ce fel de porc ești tu dacă nu mănânci jir? Imi place la nebunie titlul ala de pe youtube-ul tau. Parca e titlu de carte sau film. :)) _Raul_: Foarte complet raspunsul! Multumesc frumos ca ti-ai luat timp sa imi scrii atat de in detaliu. In mare am cam inteles ce mi-ai spus. O sa caut sa vad cum se poate verifica uleiul. Si foarte frumos ca mi-ai spus despre "norme de bun simt" de offroad. Nu prea mi-a trecut prin cam cum ca ar fi fost o problema asta. O sa tin cont. (probabil d-aia m-a claxonat unu putin dupa ce tocmai iesisem de pe un drum de camp? ... prioritate sigur ii dadusem :)) ) Pepsi: In completare cu _Raul_, da, e o idee buna asta - o sa tin una dupa mine si o sa dau jos bucatile mai mari inainte sa intru inapoi pe carosabil. Intrebare: am inteles cum ca daca las noroi/pamant (un strat fin, cam ce ramane de la spalare mai superficiala) si dau peste cu ulei de transmisie, se imbiba chiar mai bine decat daca ar fi fost sa dau jos cu motorina mai intai stratul? Din ce inteleg, rugina rezultata din noroi, vine de la faptul ca noroiul absoarbe umezeala, iar apoi ea este cea care lucreaza la rugina. Insa daca dai cu ulei peste se face o crusta ... Am atasat o poza sa vedeti cum arata dupa prima intretinere la lant. Acum vad ca a picurat un pic ( nu am inca husa ) si am impresia ca o parte din stratul magic mentionat de mai sus, a inceput sa se ia? Nu sunt sigur... Va multumesc frumos pentru raspunsurile de mai sus! PS: Cred ca tot o sa mai am intrebari cu timpul - sa revin aici pe postarea asta? sau fac un topic nou?
  3. Va salut! Sa ma scuzati ca incep un nou topic de intretinere, dar ma gandeam ca mai fac cunostinta si cu alti practicanti offroad si pot adresa si intrebari ceva mai specifice. 1. Cat timp sa astept pana sa spal motorul? Eu am stat aproape 20 de minute, dar am inteles ca in teorie ar trebui si 2 ore. 2. Conteaza cat de aproape tii furtunul de spalare fata de anumite componente pentru Suz 350? 3. Intretinerea de lant am inteles ca ar fi bine sa o fac cu spalare motorina (pentru a nu ataca o-ringurile) si apoi cu ulei de motor (eventual fara a-mi da sub roata. 4. Ceva ce trebuie sa am in vedere in mod specific pentru DR 350? Ce ar trebui sa mai am invedere cand merg prin trasee mai noroioase? Ma refer la intretinerea/spalarea de dupa. (sunt bine venite si alte sfaturi desgigur!) Plus, din ce inteleg, trebuie sa reung lantul dupa fiecare iesire/spalare? Offroad-ul e cu totul altceva fata de street. Imi place mult, mai ales ca nu mai ma "impinge" traficul de la spate si poti merge la ritmul tau. In plus, imi place la nebunie kickstarter-ul, chiar daca ma omoara cateodata cand sunt obosit. E o senzatie aparte cand esti in mij. campului si te intrebi, oare mai pleci de aici sau nu? :)) si dupa, intra kick-ul norocos. Multumesc in avans pentru citirea postarii si astept sa va citesc raspunsurile! Toate cele bune.
  4. Planuiesc sa mai ies si pe drum cu ea - nu drumuri lungi (40-50 km). Cred ca totusi mai mult o iau pentru plimbari forestiere. O alte chestie am auzit ca piesele ar fi mai greu de gasit pentru 350 decat 650? (daca spun bine, nu se mai fabrica pentru 350)
  5. Ei uite chestie - si eu eram orientat catre un 650 - dar nu prea stiu exact care imi sunt necesitatile... si ma intreb daca 350 o fi bun. Mi-e ca 350-ul sa nu fie prea mic pentru cazul in care mai iau ocazional un pasager la drum usor. (desi am mers si cu cbr-ul 250 cu pasager, asa ca mai rau de atat nu cred ca poate fi) Plus ca din ce inteleg, motoarele mai micute se tocesc mai repede - cel putin 350-ul asta fiind mai inclinat spre dirt, nu i s-a dat prea tare in goarna (banuiesc...)
  6. Totusi, nu m-ai lamurit. Voi practic va stiti personal? I-ai recunoscut motocicleta din anunt/placuta?
  7. Ce intamplare - deci il stii sa inteleg? Da, nu intelgeam initial de ce practic a cumparat-o de la cineva in primavara ca apoi sa o revanda. (Apropo, frumos canal youtube, cred ca o sa ma abonez la el :) )
  8. Va salut, Voiam sa va cer parerea despre publicarea asta https://www.olx.ro/oferta/vand-suzuki-dr-350-p-IDekL1O.html M-ar fi interesat sa o cumpar, insa sa fiu sincer nu am auzit de un model Suz DR 350 P - S sau SE Din ce am inteles, e adusa din germania, el a luat-o, folosit-o cateva luni si apoi o vinde iarasi. Stiu ca e greu sa iti dai seama de stare doar din poze, dar poate unii au un pic mai mult noroc si experienta decat mine. Multumesc fain!
  9. Am citit si eu ce s-a mai scris pe aici. Interesante argumentele si contra-argumentele - cu toate astea nu ar trebui sa va dezbine niste supozitii de mecanica/intretinere. Este posibil ca tehnica descrisa de Lucian, sau cea descrisa de Misionaru sa fie "mai buna" insa chiar si asa, nu cred ca cealalta recomandare duce catre o mentenanta catastrofala care va distruge lantul. Imi par totusi nuante neglijabile.
  10. Multumesc fain pentru sfat! O sa incerc sa tin cont de el, desi recunosc ca sunt invatacel cand vine vorba de mecanica.
  11. Va multumesc pentru raspunsuri - da, o sa folosesc un ulei de transmisie pentru timpul cat motorul va sta iarna asta. Da, am de gand sa scot bateria sa nu se descarce. V-am citit mesajele la toti si va multumesc inca o data pentru raspunsuri!
  12. Asa cum este scris in titlu, intentionez sa ung lantul moto doar pe timpul de iarna cat timp o las depozitata (afara). Am cam citit toate contraindicatiile, dar nu am gasit un articol care sa imi spuna daca sunt probleme intr-un caz ca acesta. Ma gandesc ca cel de motor poate face chiar o membrana mai solida pentru timpul cat moto-ul va sta pe loc. Pentru a fi clar, nu intentionez sa merg cu moto-ul cat timp uleiul de motor e pe lant. Intrebarea este, pot aparea probleme cand voi incerca sa degresez ulei-ul de pe lant in primavara ? Sau orice fel de alte probleme pe care eu nu le pot vedea ? Va multumesc mult pentru timp si raspunsuri!
  13. Mea culpa - trebuia sa scriu anvelope ^^ Acum nu mai pot schimba . Nu e custom, doar ca trebuie sa schimb destule la ea si vreau sa incep cand le am pe toate (trebuie inclusiv lantul schimbat asa ca e trebuie neaparat si anvelopele ca sa nu se faca munca de doua ori) .
  14. Va salut, Ma adresez celor care au timp sa ma ajute un pic cu gasirea rotilor - inainte sa scriu aici am stat cred ca cateva ore bune sa caut pe google si youtube explicatii si tot nu prea sunt lamurit. Daca doresc sa imi cumpar niste roti noi pentru un Honda CBR 250 RA - ce model pot alege pentru maxima aderenta ? Nu ma intereseaza performanta ci doar sa fie cat mai potrivite pentru Bucuresti, inclusiv pe timp de ploaie. Practic, de unde arata ca probabil nu inteleg bine, cand spun "vreau maxima aderenta" o spun nu pentru a avea viteza ci pentru a avea control cat mai bun in situatii neplacute (praf, apa, ulei, etc...). Sunt convins ca am niste concepte de calibrat si tocmai de aceea va scriu. Rotile sunt singurele lucruri pe care trebuie sa le mai bifez pentru a incepe lucrul la motor si cam stau dupa ele. Dar mai pot astepta pana strang o parere de la voi Va multumesc anticipat si astept sa va citesc parerile si recomandarile!
×
×
  • Creează nouă...