Sari la conținut

Caut service MZ ETZ


cavalerr
 Share

Postări Recomandate

Caut un meserias bun pt cutia de viteze de la un MZ ETZ 250 am aprindere electronica pe el:problema este ca cred ca am indoit furca de la viteza a III si nu mai intra in a treia.De preferinta sa aiba piesele la indemana cam toata cutia pt ca as dori sa-l fac intr-o zi sa pot sa ma intorc pana seara acasa.Platesc toate piesele care vor fi puse.

Eu sunt din Pitesti as prefera de undeva din Ploiesti sau Bucuresti adica la max 120 de Km distanta,binenteles daca este posibil.

Multumesc anticipat.

B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Am avut si eu un MZ ETZ 250, si mi s-a spart cutia de viteze (pe transfagarasan, da' nu se pune..), asa ca am trecut prin fenomenul "reparat cutia".

In Bucuresti e nasol, nu sint nici mecanici foarte priceputi, si nici piese nu gasesti. Eu am gasit cu chiu cu vai niste pinioane si furci second-hand, si un mecanic, nea Misu, pe soseaua Salaj, care le-a pus la loc.

Cum tu esti in Pitesti, sfatul meu e sa incerci in Transilvania, de exemplu la Sibiu, acolo MZ-u e cum e IJ-ul sau Niprul la Bucuresti, gasesti si piese garla, si mecanici. Daca ai un MZ la Bucuresti sau un IJ la Targu Mures, inseamna ca nu te-ai gandit la mentenanta cand ti-ai ales motorul.. :laugh:

Daca insisti pe varianta BUcuresti, zi-mi si o sa-ti dau niste numere de telefon, de la vreo 2-3 mecanici, si 2 persoane care mai au, sau mai aduc piese de MZ.

 

Bafta multa, si spor la trecut pe japoneze :what: sa vezi de exemplu ce greu e sa faci rost de niste arcuri de amortizoare de Kawasaki GPZ B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poate te pot ajuta de la distanta..

Ce vreau sa imi spui mai intii e daca ai cutia de viteze defacuta bucati.Chiar daca e asa,sa nu te panichezi pt. ca,daca o sa vrei sa o pui la loc,numa intr-un singur fel o poti pune,altfel daca incerci,o sa vezi ca pinioanele si furcile de viteza nu se potrivesc.

Apoi sa stii ca furcile de viteza de MZ sint tratate foarte bine si sint facute dintr-un otel dur care nu se prea indoaie,cel mult se sparge.(se poate si sa se indoaie dar eu nu am auzit inca).Uzura furcilor o poti constata imediat si se gasesc destul de usor altele noi la Zoli Okany la Mures(tel.0744506624 sau 0722669946).la el gasesti aproape orice piesa de MZ si ti le trimite prin ramburs.

Si cel mai important..Daca motorul iti sare din treapta a 3-a de viteza,pot fi urmatoarele cauze clare:

Uzura furcilor.

Uzura pinioanelor,dar nu a danturii exterioare ci a bolturilor si a degajarilor prin care acestea se cupleaza mecanic intre ele.

Cel mai probabil.:

Vezi ca,la axul cu pinionul de atac al lantului de tractiune,pe partea interioara(in carter,imediat dupa rulmentul ce tine axul,pe partea cu pinionul de atac al lantului) trebuie sa fie o sa saiba cam de 1.5 mm grosime.Daca e subtiata datorita uzurii sau nu e,pune una acolo.In felul asta,pinioanele de pe axul secundar se vor cupla optim intre ele prin intermediul bolturilor si nu vor mai sari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cunosc in Ploiesti pe cineva care se ocupa cu reparatii moto si se pricepe si foarte bine la ETZ-uri. Tel. 0723259513, 0742828164, Emy. Suna-l si daca poate identifica problema fara sa desfaca cutia ar putea comanda eventualele piese necesare si ti-ar putea rezolva motorul in aceeasi zi. B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...