Sari la conținut

Releu de incarcare


Postări Recomandate

Am nevoie de un releu de incarcare pentru Aprilia Pegaso 125 de 12dc sa ars si nu mai incarca si nu mai am cu ce porni nu am lumini Daca puteti sa aflati de cineva care se ocupa de piese eu pot sai dau o poza cu piesa respectiva si sa vedem ce poate sa rezolve .Astept din partea voastra ajutor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca stiti cumva ce eventuale modificari as putea sai fac si sai pun releu de altceva Am incercat cu releu de Kawasaki da nu a mers pt ca al meu are doar 2 fire galbene de la magnetou si cel de Kawasaki are 3fire galbene si nu sa potrivit .

Nu stiu ce sa ma mai fac motorul merge de rupe si eu nu am curent

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema nu am dar tot ce pot sa spun este ca de la magnetoul meu vin 2 fire galbene care intra in releu si iese unul rosu care intra in baterie .Releul are 4 borne pe care scrie exact in ordinea asta de la dreapta spre stanga asa

G G R B+ .la mine B+ nu a avut nici un fir pe el doar cele 2G-uri(galbene) si R (rosu)care duce la baterie. Am incercat cu bloc de diode de alternator sa redresez curentul si scoate multi volti nu am cum sa scot 13,8-14,2 pentru ca el trece de 40 volti la 7000 ture si ea ajunge la 11000 itzi dai seama ce iese de acolo.Dupa ce am redresat curentul lam trecut printr-un releu cu o nichelina destul de lunga si o incalzeste rau de se inroseste si mie ca ia dracu foc dar am reusit sa il aduc aproape de 15v cu chiu cu vai.daca aveti vreo varianta cum sa il aduc intre 13,8-14,2 volti va sunt recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai fa de alea ca o sa iei foc cu tot cu infasurarile generatorului de curent.Uite aici schema.::Regulator

Daca nu te descurci singur,mergi la un electronist.Se poate folosi o punte redresoare normala la intrarea careia legi montajul stabilizator,la tine doar doua ramuri.

Si citeste mai intii atent ce scrie in topicul ala,ca nu am chef sa mai scriu inca odata.E explicata acolo functionarea stabilizatorului si diferenta dintre el si un releu de incarcare normal pentru un alternator.

Editat de Chopper
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stai ca mi-a venit o idee..Daca la tine era desfacut unul dintre fire?De ex.firul rosu ce se duce direct la baterie ar fi logic sa iasa din B+.Dar daca acolo se leaga + de dupa contact?Deci cel mai bine ar fi sa faci rost de o schema electrica originala a instalatiei sau sa compari cu alt motor identic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

G G R B+

 

G -generator

G-generator

R-...s-ar putea sa fie o lampa de control dar nu sunt sigur

B+ - ala merge la baterie

 

Si la al tau banuiesc ca masa e prin cadru...carcasa e de metal ? La releu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masa e pe cadru asta am vazut si eu dar firele mele cu care functiona releul erau doar 3 (2 galbene si unul rosu)Alea galbene intrau in cele 2 g-uri de pe releu iar cel rosu intra in R iar B+ de care spuneam ramanea liber pt ca nu mai am alte fire care sa intre in el.Releul meu a functionat pana cand sau slabit bornele la baterie si pe el scrie sa nu detasezi bornele la baterie in timp ce motorul merge si asta sa intamplat Necazu' La ce fel de electronist ar trebui sa ma duc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si nu poate sa imi construieasca si mie nimeni un regulator din asta de tensiune Platesc indiferent de cat costa numai sa nu mai stau cu redresorul pe baterie ma capiaza nu mai pot mor >astept un raspuns

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acelasi lucru l-am patit si eu.Nu te sfatuiesc sa il cumperi second-hand.Incearca sa il construiesti.Sint curios sa vad daca functioneaza.Unu nou te-ar costa in jur de 120 euro.Cred ca mi-au trecut prin mina vreo 5-6 regulatoare de la prieteni luate de "bune" si nici unu nu a mers.Se ard foarte repede.Pentru motoarele de 125 cm s-ar putea sa gasesti regulatoare fabricate prin China sau Taiwan la un pretz mai bun.

Editat de Banagaion
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde as putea sa gasesc un regulator de comunista care sa fie compatibil cu un generator japonez?Ma refer prin zona Bucurestiului.Eu sint in Italia si pe aici astia nu improvizeaza nimic.Cumpara totul de nou.Am fost pe la vreo 5 electricieni "specialisti" si din start mi-au spus ca trebuie ala original.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

esti sigur ca minsk sau voshod nu are alternator? Daca nu are alternator atunci are magnetou si nu are fir de excitatie exact ce ma intereseaza . De unde as putea face rost de unul? Poate la rusi care vin prin piete nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu de la rusi, de la magazinul lui Cristi Tunaru, din Giulesti. Este pe www.motorlife.ro adresa si mai ales numarul de telefon (ca sa itzi zica daca are acum pe stoc si exact cum ajungi acolo). Totusi, s-ar putea sa fie o problema, anume minsk-ul si voshod-ul nu urca in turatzie la fel de mult ca un motor vestic, deci e posibil ca acel releu sa fie calibrat sa disipe caldura doar pana la un anumit nivel, deci s-ar putea sa aiba nevoie de un radiator suplimentar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Inca una si ultima.Sper ca va puteti face o idee despre releu in ansamblu si ce alt tip s-ar mai potrivi.Bafta :P

..releul meu tot asa arata.............si este.....culmea......releu regulator pe tensiunea de iesire :blink: .............adica are rortor cu magneti si bobina stator............nu am stiut pana acum...........exact ce discutam pe o alta tema............incerc sa-l desfac si sa-i scot schema

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...