Sari la conținut

Honda.yamaha Sau Suzuki?


yanni_dl
 Share

Postări Recomandate

Fratilor am si eu o mare dilema... Ce sa aleg intre cele 3 marci renumite de moto?

modelele sunt mai jos

Honda - Foresight , Panteon

Yamaha - Majestic

Suzuki - Burgman

 

Ia ziceti ce ati alege.....

 

 

Nu le cunosc asa de bine. Insa despre burgman am auzit numai de bine si am de gand ca in viitor sa imi achizitionez si eu unul. Are un design frumos, motor bun si e comod, nu ca un speed.

 

Asfalt uscat si succes la alegere. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
Fratilor am si eu o mare dilema... Ce sa aleg intre cele 3 marci renumite de moto?

modelele sunt mai jos

 

 

Honda - Foresight , Panteon

Yamaha - Majestic

Suzuki - Burgman

 

Ia ziceti ce ati alege.....

motorul de 250 de pe Forsight este foarte durabil ,ar urma cel de Majesty si ultimul ar fi Burgmanul care desi arte designul mai frumos ,motorul este renumit pentru problemele de ungere ,si gassesti foarte multe pe ebayul italian cu motorul gripat din lipsa uleiului,nu acelasi lucru pot sati spun despre Majesty sau Forsight .Cele mai ieftine piese de schimb in Italia ,ma refer la piese second si se gasesc din belsug sint piesele de Yamaha ,cam asta poti sati spun din experienta proprie,daca iti pot fi de folos cu alte informatii poti sa ma contactezi pe euro100kgs@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foresight este un pantheon cu motor de 250 cmc cu extrem de mici diferente de design (stopuri pe spate).

 

in privinta fiabilitatii si a calitatii de fabricatie, honda e indiscutabil regina (foresight si pantheon), apoi yamaha (majesty) si suzuki (burgman).

 

in privinta modelelor in sine, ptr pantheon vezi topicul acesta : /index.php?showtopic=224295

 

majesty, e un scuter reusit la randul lui longegiv, a cunoscut un larg succes in europa. are un motor plin de viata cu o vit max un pic superioara pantheonului si burgmanului. e destul de fiabil, printre reprosuri fiind evocate un amortizor prea ferm pe spate si o sa destul de dura, inconfortabila ptr pasager. de altfel modelul este cam la sfarsitul ciclului de viata, in 2007 a fost restilizat cu succes (faruri redesenate, tablou de bord revazut).

 

burgmanul este si el un scuter reusit. are o pozitie de condus mai joasa fiind un pic inconfortabil ptr persoanele peste 1,84 sa zicem. are un demaraj foarte rapid, fiind un campion la "plecarea de la semafor". din 2007 a primit alimentare pe injectie ptr ca modelele de pana atunci pe carburator erau foarte vulnerabile la umiditate (mai ales iarna). burgmanul are avantajul de a avea cel mai mare portbagaj din clasa scutere gt de 125 cmc, putand sa "inghita" doua casti integrale.

 

pantheonul a fost inlocuit in 2007 de s-wing, in timp ce majesty si burgman sunt inca in productie de serie. daca as alege, as merge totusi pe mana pantheon (cel mai reusit dintre toate, indiferent de model pantheon I in 2 timpi pe carburator sau pantheon II in 4 timpi pe injectie), insa daca tu cauti un scuter la mana a doua si il iei din romania unde oferta nu este inca foarte bogata, l-as lua pe cel mai bine conservat (nr de km, aspect exterior, sa nu fi cazut, carnet de intretinere etc...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fratilor am si eu o mare dilema... Ce sa aleg intre cele 3 marci renumite de moto?

modelele sunt mai jos

 

 

Honda - Foresight , Panteon

Yamaha - Majestic

Suzuki - Burgman

 

Ia ziceti ce ati alege.....

 

Sunt un fan inrait YAMAHA. am avut okazia sa fak vreo mie de km pe un majesty 250 din 99 si kiteva sute pe unul din 2001 (pentru informatie: sunt doua modele diferite). nu pot sa fak o komparatie ku burgman sau ku orikare Honda deoare nu am mers si nu ash vrea sa vorbesk din aer. insa pot spune ferm ca motorul de pe Majesty 250 este unul dintre cele mai durabile motoare din lume. exista legende kum ka aceste motoare trec peste 100k km. Cel pe care am mers avea deja 40k si motorul lukra ka ceasu'! o alta dovada a fiabilitatii acestui motor este faptul ca Aprilia Leonardo 250 este dotat ku acelasi motor yamaha. in privinta comoditatii, nemaipomenit!!! poti sa adormi la volan. stai k in fotoliu de acasa. pasagerul sta foarte bine, mai ales daka are in ce sa sprijine spatele (acel testat de mine avea speteaza pentru pasager). cele 2 amortizoare spate lukreaza perfekt putand fi setate dupa dorintsa (prestryngere)

ceva inexplicabil pentru mine: modelul veki este mai ushor de kondus, decat cel nou. shaua este putin mai inalta la cel din 2001 insa diferentsa se simte la kondus. in skimb este mai mult lok in portbagaj: 2 casti integrale, si un mic ruksac inkap lejer.

 

totusi sa spun ceva de Burgman: nu ash kumpara 250... daca burgman atunci 400. daca 250 m-as uita sau la majesty(cel mai frumos fund :D ) sau la honda jazz(oki frumoshi, restul habar n-am :blink:)

Editat de koyotina
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...