Sari la conținut

andrew

Membru
  • Număr conținut

    205
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de andrew

  1. Salutare! Are cineva de vanzare un scut/aparatoare nichelat(a) pentru toba unui Suzuki Burgman AN650? Ma intereseaza urgent si sa fie in stare foarte buna. Multumesc.
  2. Salutare tuturor. Sunt proaspat posesor al unui Burgman 650 Executive (2007) si, pentru inceput, as avea 2 intrbari la voi. 1. Unde pot gasi sa-i downloadez gratuit manualul (owner/service)? 2. Dat fiind faptul ca am sarit brusc de la un scuter mic (Gilera Runner SP50) la un maxiscuter de asemenea proportii, as vrea sa stiu cum este indicata franarea in cazul Burgmanului (cam cat la suta fata si cat la suta spatele)? De pilda, la Gilera foloseam 70-80% spatele; era mai usor iar centrul de greutate se gasea evident in mare masura in partea din spate. Multumesc frumos si s-auzim de bine!
  3. RrOMANIA - tara tuturor posibilitatilor! (pentru unii) P.S. Nu am nimic sa le reprosez celor accidentati, din contra, insa justitiei rromane si lui nistorescu:
  4. Accidentul s-a produs undeva pe data de 19. http://stiri.botosani.ro/stire/8673/Tanar+...cleta!.html Pe 23 a ajuns la PROTV.
  5. andrew

    motocross

    S-a desfasurat astazi, 21.06.2009. Tot ce pot spune este ca a fost foarte frumos (circuit si concurenti). Despre organizare si spectatori ma abtin. P.S. Am si niste poze; cand o sa am ceva timp am sa le postez.
  6. Da, am citit ce a scris disney si mi se par si mie reprobabile faptele descrise de ea. Totusi, mi se pare ca este vorba de un caz relativ izolat, care nu impune stergerea de pe forum a userului "Nightwolf". Cum spuneam, fiecare are greselile sale si plateste pt. ele dupa merit. Probabil ca daca eram in locul lui disney, eram eu acela care initia un astfel de post precum al ei. Insa, in cele pe care le-am scris, am avut in vedere intreaga comunitate de aici care beneficiaza uneori de informatiile oferite de Nightwolf. P.S. Nu, nu vreau sa ma pun bine cu nimeni de pe acest forum intr-un mod atat de meschin precum cel pe care il insinuezi tu, drept urmare nu trebuie sa "pup pe unde apuc" si nici intimidat nu ma simt.
  7. Fratilor, am citit topicul de fata si l-am recitit apoi pt. a-mi da seama cum s-a ajuns la aruncatul asta cu scuipati in stanga si-n dreapta. Se pare ca "vinovat" este Nightwolf. De ce? Pt. simplul fapt de a se inflamat la adresa unor useri care au scris niste mici aberatii, probabil in ideea de a lua si ei parte la discutie. Apoi au venit altii care s-au legat de faptul ca personajul "in culpa" - Nightwolf - lucreaza in politie, e "militaian", are sau n-are motor s.a.m.d. Oameni buni, din cate am ajuns sa-i cunosc activitatea pe forum (si nu pe cea din timpul serviciului) a lui Nightwolf, acesta a aparut nu de putine ori aici, voluntar, si a pus umarul sa se faca lumina in cazul unor accidente in care nu se stia mai nimic sau informatiile care circulau erau, mai mult sau mai putin, denaturate, plus lamuririle de ordin legislativ pe care le-a oferit unora dintre noi atunci cand acestia pareau sa aibe nevoie. Acest lucru mi se pare laudabil si imi doresc sa continue si de acum inainte in folosul comunitatii moto. E adevarat ca a existat o perioada, daca imi aduc bine aminte, in care, sustine el, cineva posta aberatii de pe userul lui, iar acest lucru a provocat indignarea forumistilor. Se pare insa ca acea perioada s-a stins demult. Asadar, nu inteleg de ce trebuie sa aruncam atat de tare cu noroi in el?! Pt. ca are si el uneori, ca si noi dealtfel, fobiile lui, nervii lui, derapajele/greselile lui mai mult sau mai putin controlate? Toata lumea spune ca el este platit din banii nostrii bla, bla, bla. Nene, pt. ce scrie el pe forum nu este remunerat din banii nimanui, nu va mai impacientati atat. Este prezent aici, cum am mai scris, VOLUNTAR, nu pt. ca are vreo indatorire de serviciu sau a depus vreun juramant in acest sens. Asta doar daca n-o fi agent sub acoperire, ca tot ne plac noua teoriile conspiratiei. Sincer, imi pare rau ca trebuie s-o spun, cred ca pe acest forum sunt mult mai multi useri cu iq sub 90 (sau chiar fara asa ceva) care spun ineptii si "se baga in seama" aiurea oricand au sau n-au ocazia. Dar, ce mai conteaza, toti suntem imaculati si putem arunca nestingheriti cu pietre. Parerea mea.
  8. http://teodorescu.blog.cotidianul.ro/2008/...pre-nistorescu/
  9. andrew

    Accident Gilera DNA

    mda, asa este, my fault. Dimitris are dreptate insa eu m-am uitat mai mult la ce a spus Alveola - clar incorect. Iata si litera legii: "Art. 106. - (1) Pe un drum public prevazut cu minimum trei benzi pe sens, când conducatorii a doua autovehicule circula în aceeasi directie, dar pe benzi diferite si intentioneaza sa se înscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stânga sa ocupe acea banda."
  10. andrew

    Accident Gilera DNA

    nene, nu stiu de unde ati scos-o p-asta cu prioritatile la schimbarea benzilor de circulatie pe acelasi sens de mers, dar eu stiu ca oricine vrea sa treaca de pe o banda pe alta este obligat sa se asigure, sa semnalizeze si sa acorde prioritate, indiferent daca e pe banda 1, 2, 3...100 si trece pe banda 7, 8, 9... 1000.
  11. Hahaha, hai baieti, unghiutele la control c-a venit inspectia.
  12. Haha, eram sigur ca asta ai sa spui. Daca citeai remarca lui T Rex mai sus, intelegeai ironia.
  13. mda, iar tu se pare ca ai o mare problema cu marcile pe 2 roti... posibil se trage "de la inaltimea" KYMCO SUPER 9-50 SPORT EDITION R.R.-ului.
  14. Eu propun sa nu mai posteze nimeni un topic nou pe "Accidente". Niciodata. In niciun fel. E bine?
  15. La capitolul "Femei la volan" cred ca se face o mica confuzie intre modul in care conduc femeile in general si numarul de accidente grave/cauzatoare de moarte pe care le produc (sa admitem ca proportia intre femeile soferite si barbatii soferi, in ziua de azi, este aproximativ aceeasi). In opinia mea, femeile, da, sunt cu mult mai neindemanatice in trafic (si nu numai atunci cand vine vorba de tehnica) decat barbatii, dar, nu stiu cum, aplica mult mai bine conduita preventiva (data in mare masura de stres, probabil), la modul ca macar pastreaza o minima decenta in abordarea respectivului trafic, nefortandu-si norocul asemeni "masculilor feroce" care se vad la volan, pe 4 roti si nu stiu cum sa-si umfle mai tare kuayele. Nu sunt feminist ori ghei, dar nici misogin, vorbesc doar din ce am observat in trafic si ce am citit intr-un an si ceva pe forumul asta.
  16. te provoc. cauta in Codul Rutier! Punct
  17. da. intamplarea face sa fi absolvit o facultate de profil asemanatoare domeniului de activitate al lui Pininfarina, iar ce vreau sa zic este ca, atunci cand am aflat de soarta lui - Dumnezeu sa-l ierte! - exact revelatia asta am avut-o si eu... genu': "daca a murit Pininfarina, in Italia, ucis de un moshuletz de 78 de ani, eu ce pretentii sa mai am?!" Ma gandeam sa-mi fac un tricou, in memoria lui si in "avantajul" meu pe care sa scrie "ATENTIE! PININFARINA", poate ii fac pe ceilalti in trafic sa deschida ochii mai bine cand trec pe langa mine.
  18. Apropo de "profetia" ta si de nenea de la Porsche, uitati aici cum a murit bartai Andrea Pininfarina pe scuter chiar la inceputul acestei luni: http://www.cotidianul.ro/andrea_pininfarin...tier-54319.html P.S. Pentru cine nu cunoaste cine a fost Andrea Pininfarina: http://en.wikipedia.org/wiki/Andrea_Pininfarina
  19. Amice, inteleg ca esti de partea lui Soso pana la un moment dat, si anume cand incepi sa-i faci pe toti retardati si mucosi. Basca afirmatia: "ba voi meritati sa va prinda omu si sa va dea foc la motor"... Am remarcat ca esti in aceeasi situatie cu Soso. Sorry man, dar asta este, trebuie sa admiti din start ca se poate intampla sa te expui la astfel de pericole cand mergi pe 2 roti. Sunt convins ca mai toata lumea de aici compatimeste aproape orice motociclist care s-a dat pe jos, indiferent de circumstante. Totusi, acesta este un topic din care se presupune ca lumea are cate ceva de invatat, iar la acest lucru nu cred ca participi prin a lua partea neconditionat mobristului si a insulta comunitatea doar pentru simplul fapt ca te crezi mare zmeu. De conduita preventiva probabil ca ai auzit pana acum, insa se vede treaba ca nu prea sti cu ce se mananca. Orice om care tine la viata lui o adopta, mai ales cand se deplaseaza pe 2 roti. Toata lumea face greseli, insa acestea trebuie diminuate pe cat este posibil de tare. Adica una este sa te dai cu 300km/h in linie dreapta, ziua, cu maxima vizibilitate, cu echipament full, pe un drum (DN, autostrada etc) pe care deja il cunosti ca-n palma, intr-o zi, la o ora in care este f putin circulat, si alta sa faci ce a facut Soso... Adrenalina este adrenalina, insa aceasta, cateodata, iti sufla ghidonul din maini fara drept de apel, iar urmarile nu sunt altceva decat o loterie. In legatura cu Soso, sper din toata inima ca este unul dintre cei norocosi care au bagat la cap ceva dupa tragica experienta pe care a avut-o. Tie, asa cum te prezinti acum, iti doresc bulan exagerat fiindca, se pare, ca motociclist, te bizui numai pe asa ceva. P.S. Citez: "astia care suferiti de mers legal luativa scutere e senzatie majora.. " Deci da, eu MI-AM luat scuter.
  20. andrew

    Scuter 11.08.08 Motaieni

    ok, dar ce ne facem cu pustii/pustoaicele de 12-13-14 etc. ani, care, din punctul meu de vedere, nu stiu sa faca prea bine distinctia elementara intre ce e bine si ce e rau, daramite sa aiba cunostiinte de legislatie rutiera si cum sa circule in trafic?! eu, sincer, as acuza parintii care le dau bani pentru scutere/motoare sau chiar le cumpara cu mana lor asa ceva, fara sa se intereseze o secunda daca gestul lor pune in pericol viata odraslelor. una peste alta, este binecunoscut faptul ca pustanii, la varste fragede, sunt primii care fac exact invers fata de cum i-ar povatui cineva "mai batran", asadar... de multe ori, sunt convins, parintii strang leu cu leu banii necesari cumpararii unui scuter chinezesc pentru copilul lor, insa fac lucrul acesta cu prea mari sacrificii, iar cand ajung sa ia in calcul si echipamentul de protectie, incep sa o dea din colt in colt si sa o lase mai moale, tocmai acolo unde nu ar fi cazul s-o faca... P.S. iar cum bine spune ZLI: "si daca tu atingi usor un scuterist, ca cu capu' de asfalt si moare pt ca nu a avut casca? atunci i-ti pasa?"
  21. hm, deci se pare ca, dintre atatia gilerishti, cu emblema/stema nu prea e loc... pe http://darycom.ro/produse/accesorii/steme/1/ am intrat si am scris 2 mesaje, de 2 zile, si nimic, niciun raspuns. insa despre Top Case, nimic? n-are nimeni? P.S. cu berea nu e de glumit, a ramas valabila oferta.
  22. eu cred ca faci misto, sincer... cat despre mentalitatea comunistilor, aceasta nu are absolut nimic de-a face cu purtatul echipamentului. asta este, pur si simplu, inconstienta. intr-un an de zile, de cand am mobritza (asa imi place sa-i spun scuterului meu) n-am cazut niciodata cu ea, dar - ce sa vezi - nici nu-mi las acasa echipamentul (apropape) complet: genunchierele, armura/geaca, casca+cagula, manusile si, mai putin in ultima luna de zile, cizmele. Repet, n-am cazut cu asta noua mergand prin bucuresti. am cazut acum un an si ceva cu un piaggio mai vechi, la 10-15 la ora si mi-a fost indeajuns. purtam casca si manusi. oricum, desi nu s-a intamplat in buricu targului, m-am speriat ca dreaq si, de atunci, nu mai merg fara echipament. mi se umflasera si invinetisera incheieturile la maini ca dreaq, doar pt ca m-am sprijinit in ele la cadere, asadar, nici nu vreau sa stiu cum ar fi sa te tavalesti la peste 50km/h. stiu ca echipamentul, de la o viteza in sus, nu-ti salveaza prea tare oasele/articulatiile, insa macar te fereste de julituri/zgarieturi/taieri imense. de exemplu, nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa stai in ghips, cu femuru/tibia/radiusu praf si sa mai ai si julituri in zona cu pricina. si sa nu aud d-alea: "nu mai pot de cald, frateee" ca nu tine! eu urasc caldura mai mult ca orice, dar nu ma plang deloc; astept o linie dreapta si ma racoresc de nu ma vad. P.S. de fiecare data cand ma duc in poligon (pt ca fac si scoala moto intre timp) si cobor de pe scuter cu toate alea pe mine, se uita lumea ca la urs la mine, insa asta este, la inceput ziceam ca intru in poligon cu ele pe mine, insa dupa prima sedinta, la relanti, pe caldura asta, am inceput sa renunt treptat la ele. numai ca, astia care credeti ca e normal sa se dea omul chiar si fara casca, nu mai vociferati pe aici pe forum, ca va umpleti de "mentalitate de capitalisti". )
  23. Multumesc oricum pt ajutor, insa anuntul nu era dat pt. a primi raspunsuri de genul: "mai cauta si tu". sper ca nu ai impresia ca nu stiu ce-i ala net... am cautat si in gaura de sarpe pe internetul asta tot ceea ce ma interesa, doar ca speram la niscaiva oferte concrete, ieftine si rapide (de pilda, n-as vrea sa astept tz-shpe mii de luni sa-mi trimita mama dreaq de firma de nu stiu unde, un rahat de emblema de 2 lei).
×
×
  • Creează nouă...