Sari la conținut

Planeta 5


victor_boss
 Share

Postări Recomandate

Eu am mers cu Ij-ul un an intreg fara a 2-a . Ii dadeam direct a 3-a dar e cam nasol ca nu ai demaraj , se uzeaza ambreiaju si rulmentii din cutie.

Eu am schimbat tot axul cu pinioanele de a 2-a si a patra. Problema e ca se uzeaza ghearele de cuplare ale pinionului de a 2-a si ale pinionului actionat de furca care se cupleaza cu cel de a 2-a si cu cel de a 4-a. Daca axul nu e uzat si nici alte pinioane trebuie sa le schimbi doar pe cel de a 2-a si pe cel actionat de furca. Daca nu ai bani, timp sau nu gasesti ce-ti trebuie mai poti sa mergi dar nu mai incerca sa cuplezi a 2-a; intra-ntaia tureaza-o mai mult apoi apesi ambreiajul, dragi de schimbator de 2 ori in sus iar ambreiajul il eliberezi f. lin in timp ce accelerezi mai mult decat in mod normal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

problema nu este rezervata planetelor. eu am jupiter si am luat-o cu treapta 2 un pic belita: cand intra cand nu intra, daca intra in treapta mergea zvacnit, smucit (deci m-am gandit ca s-au rupt dinti din pinion, chestii din astea). Necunoscand mecanica, si neavand nici timpul necesar sa ma ocup de ea, am mers asa pana cand intr-o frumoasa zi de 18 octombrie, pe la pranz, s-a BLOCAT cutia definitiv, mi-a blocat roata spate, dar din fericire am reusit sa o tin pe roti, n-am dat-o sau mai bine zis, nu m-a dat pe jos. Astept primavara sa o duc la mecanic sa - i schimb cutia, ca mai am una fara probleme, ca oricum este data deja motocicleta la cam acelasi pret cu care am luat-o, dar evident trebuie sa o dau functionala.

 

Cum am spus, cutia a ramas blocata, cu greu am reusit s-o pun pe liber, si dupa ce am dat 2-3 pedale sa o pornesc, a intrat singura in treapta 1 sau asa cred, si la fel, abia reusesc s-o scot. N-am avut ce sa fac si am luat-o de unde m-a lasat cu o duba...

 

Din cate stiu, ij-urile au cam cea mai rigida cutie de viteza dintre comuniste; intra greu in viteza, adica trebuie sa-i footi calcaie sau s-o calci cu simtul raspunderii, nu ca la japoneze.

 

ONTOPIC: omule, daca face fitze deja, las-o sau repar-o, eventual la unul care se pricepe. Daca nu te pricepi, nu te baga. Si in nici un caz sa nu mai mergi cu ea, ca nu stii cand te lasa, si in cel mai rau caz, patzesti un pic mai rau ca mine, si o dai pe jos, iar daca ai ceva viteza, stii si tu ce se poate intampla.

 

bafta si numa bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

la ij sare din viteze nu numai din cauza uzurii pinioanelor, ci si din cauza jocurilor pinioanelor pe ax si a melcului cu furci! incearca mai intai sa-i schimbi melcul cu furci si eventual rilmentii dar ai MARE GRIJA cand desfaci cutia sa vezi cum vin saibele (trebuie sa ai 3) din cutie si UNDE pentru ca au grosimi diferite (ma refer la cele doua de la melc)! daca nici asa nu merge, polizeaza dintii pinioanelor in unghi, in asa fel incat atunci cand cupleaza sa se treaga unul pe altul in pozitie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...