Sari la conținut

Ungere separata la comuniste 2T


Nobloody
 Share

Postări Recomandate

Un articol interesant de pe site-uri rusesti: Ungere separata realizata artizanal, cu rezultate bune se pare:

 

Ten years' operating experience of the system of greasing of the motorcycle engine developed by me gives, as it seems to me, all bases to recommend the created device both to numerous motor-fans, and the serial factories which are letting out motor-technics.

 

 

A Fig. 1. The scheme of the device of separate greasing: 1-inlet branch pipe of the engine, 2-masloprovod, 3-dosing out device, 4-maslobak.

 

I can tell, that work of the engine has considerably improved: it became less noisy, knocks have disappeared, the compression has improved. And all the matter is that I equipped the E?-56 with system of separate greasing. Now in gasoline I add no more than 1/20 parts of the oil recommended for duple motors, and it intends more likely for greasing of the carburettor - throttle zaslonki, needles, etc.

 

Oil for greasing of the engine settles down in a separate tank (it at me is fixed in a storage compartment as on my motorcycle of the accumulator is not present - the machine is equipped with the generator and system of ignition from a motorcycle "Rising"}, and slightly razzhizhennoe gasoline.

 

A Fig. 2. The dosing out device: 1-dosing out needle, 2-case of the dosing out device, 3-maslobak, 4-washer, 5-nut, 6-masloprovod.

 

From a tank oil moves on a vinylic hose to a branch pipe of the carburettor (between the carburettor and the cylinder) and is entered in him with the help of the small union. The tank is equipped with a dosing out needle with which help the charge of oil is adjusted. Unfortunately, devices for selection of the charge at me was not, however to make it not too difficultly while in service: oils it should be spent approximately as much counting upon unit volume of fuel, how many recommend instructions ' for duple motors. So, having measured quantities of gasoline and oil, for some trips, it is possible to establish ' the optimum charge of oil.

 

There are also other attributes of an optimum parity of fuel and oil: in particular, dymnost an exhaust should be normal for a motorcycle of the given class. Effect from application of such greasing considerable. So, oil (as a drop, instead of in pyleobraznom a kind) gets directly in karter where it is sprayed, greasing thus radical bearings (and at two-stroke engines they always dry)), a crank, the cylinder, the piston and a piston finger. Surpluses of oil in part burn down, and a part get in an exhaust branch pipe. A deposit on the piston and a head of the cylinder practically it is not formed, and as consequence in the motor does not happen detonations.

 

Seeming primitiveness of the device created by me for separate greasing can frighten off some motor-fans. However, before to come to it, I have tried some ways of submission of oil in the motor: with the help of the dosing out pump, a worm, through the reducer-gauge and an electromagnet. However has stopped on it, the most simple. And it is not casual. Underpressure in a soaking up branch pipe of the engine proportionally to frequency of rotation of a cranked shaft of the motor, and, hence, podsos oils in a branch pipe also will automatically depend on revolutions - the more frequency of rotation, the will move more oils. I think, that many motor-fans will be interested with such improvement.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa cate stiu eu, unele scutere au rezervor separat de ulei si un dispozitiv dozator/mixer care realizeaza automat amestecul benzina/ulei

nu s-ar putea adapta asa ceva la motoarele rusesti?

desi, am inteles de la cineva ca dispozitivele astea nu functioneaza totdeauna eficient si in parametri (ceva legat de temperatura, viscozitatea uleiului, etc) si de aceea se prefera amestecul direct in rezervor...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista asa ceva la Ij Planeta 6, pompa de ulei separata, care iti baga ulei cu debit variabil functie de turatie. Dar la calitatea lucrului rusesc, daca a picat pompa, automat distrugi si motorul :wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am vazut la un ETZ 251.Da era ceva mai nou,ca majoritatea 250-251 nu au asa ceva.

Motorul era cel clasic de etz 250-251 pe care-l stim cu totii.Avea numai o cavitate mare turnata in capacul stinga,cavitate plasata in spatele axului ambielajului,inspre pedala de pornire.

Nu era improvizatie ca era lucru facut de fabrica.O pompa de ulei Mikuni angrenata de axul secundar,parca ,din cutia de viteze,cu debitul la intrare ajustabil din maneta de acceleratie,printr-un cablu secundar,si iesirea ei conectata direct la carter,pritr-o conducta ce intra sub cilindru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact asa cum scrie mai sus este si la Gilera mea (model 125cc, 2 timpi, 10.000 de ture).

 

Pompa de ulei este actionata printr-o roata dintzata direct de distrubutzia primara, prin acelasi ax ca si pompa de apa (lichid de racire). De asemenea, pompa asta de ulei are debitul variabil, reglabil printr-o actionare cu cablu (cablul de la acceleratzie este dublu, unul se duce la carburator, altul la aceasta pompa de ulei). De la pompa de ulei, iesirea, merge printr-un furtunash la carburator, practic dincolo de clapeta. Stiu foarte bine, pentru ca acum o am desfacuta bucatzi, in bucatarie :wave:))))) . Si banuitzi probabil de ce... :huh:)))) Asa am luat-o, cu ambielajul terminat, din cauza ca nu a mai avut ungere. Ori s-a blocat traseul de alimentare a pompei de ulei, ori a uitat sa puna ulei in rezervorul de ulei, ori s-a blocat traseul de "tur".. cert este ca s-a mers fara ulei in benzina ... si cel care a prajit-o nu a avut cum sa isi dea seama de chestia asta... Asadar nu mi se pare o afacere treaba asta cu ungerea "separata", mai ales ca nu e prea separata. Doar ca amestecul se face dupa carburator, nu inainte.... Singurul avantaj ar fi ca la turatzii mari se asigura un raport de amestec mai bun, mai uleios, dar parca prefer sa scot fum la turatzii joase si ralanti decat sa stau cu frica in san ca mi se blocheaza ambielajul in mers... Pe viitor nu am de gand sa folosesc mecanismul asta, o sa pun ulei in benzina, sa-i ajunga...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am vazut motor de rd 250 bulit din cauza ca s-a rupt cablul ala secundar de la acceleratie,care modifica debitul pompei.Instalatia de ungere era si acolo pe acelasi principiu.Problema mare in schimb era ca motorul era cu 2 pistoane,ceea ce a insemnat,clar distrugerea definitiva a motorului...Costa o avere un ambielaj de ala nou,ca de improvizatii nu incapea vorba.

Deci atentie,posesori de motoare cu ungere pe principiu asta! Verificati cablul de actionare a pompei de ulei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Banuiesc ca toate motoarele moderne au sistemul asta, desi eu nu inteleg de ce naiba l-au inventat.. pentru economia de ulei... ??? Degeaba verifici cablul, nu ai de unde sa stii daca ajunge sau nu ulei in motor.... nu poti sa pui senzori pe tot traseul uleiului.. se poate obtura oriunde traseul... singura chestie ar fi sa poti pune un senzor de presiune (un sfigmanometru de-ala de masurat tensiunea arteriala, ca e mai sensibil) pe furtunul care livreaza uleiul la carburator si sa speri ca orificiul ala de la carburator nu se infunda (de fapt nu cred ca e orificiu, debitul fiind regulat inca de la pompa), insa daca nu e ingustat, atunci nici nu se creeaza presiune pe furtunul respectiv... Nu mai ramane decat de inseriat ceva gen debitmetru... miniatural... sau mai bine bagi ulei in benzina.. normal... clasic... Partea buna e ca sistemul merge, daca e nou. Orice uzura insa, sau vreun ulei prost, vreo depunere, ceva... duce la un dezastru... Daca nu ajunge ulei la lagarul de la maneton, lagarul se distruge. La mine am gasit o improvizatzie absolut penibila la ambielaj - in loc sa gasesc colivie cu role (intre maneton si ochiul mare al bielei), am gasit un RULMENT in toata regula, fara absolut nici o sansa de supravietuire pe termen lung. In primul rand avea role cu diametru mic (din cauza ca a mai mancat din spatiu cu interiorul si exteriorul) si in al doilea rand pentru ca nu avea nici cea mai mica sansa sa primeasca ulei, degeaba era ditamai gaura de ungere in biela, daca blegul care a facut treaba asta nu s-a gandit ca trebuia sa continue acea fanta si in camasa exterioara a rulmenului, deci nu avea nici o sansa de ungere saracul. A mers vreo 50 de km, apoi s-a blocat.

 

Concluzia: daca vedeti ca motorul nu mai scoate fum, nu e bine ! :wave:))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa ca sint si altele mult mai grele...Eu am vazut odata pe doi indivizi cum au "depresat" un ambielaj de IJ cu..DOUA TOPOARE!! unul pe post de ic iar alalalt pe post de baros..

"Ce faceti ma oameni buni acolo???!!!" "Apo` o rujinit ambalaju-n el! Il desfacem,il curatam apoie il punem la loc".."Aha..Fain...Noa spor la treaba>>"

 

Anyway,Moshulik are dreptate cu ungerea asta cu pompa.La alea de hard-enduro suparate,eu stiu ca nu exista asa ceva(De ex. la KTM EXC 380).Chestia asta spune totul,dupa parerea mea..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Partea proasta e ca pana si rusii, care sunt adeptii simplitatii in orice domeniu(mai putin electronica) au adoptat ungerea separata pentru Planeta 6. Ma gandesc totusi k motoarele vestice care au asa ceva nu sunt facute sa mearga cu orice fel ulei, si pe urma nu v-ati gandit si voi, daca le-ar face prea fiabile, producatorul din ce sa mai traiasca daca nu se strica mai nik? :wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am un IJ Sport Enduro din 73...rupe..are 32 de cai...carb mikuni, suspensii fatza(ulei), si spate(aer) ...made in japan...si a asa a fost din fabrica de la rusi...Ce vreau sa zic e ca atunci cand am desfacut motoru...am observat ca avea distributzia primara pe melc..nu pe lant si ca avea o fanta astupata artizanal( de un alt propetar)....m-am interesat ce era cu fanta respectiva ...am aflat ca avea pompa de ulei...frumos..frumos mi-am zis...aide sa punem din nou..dar dupa ceva consfatuiri cu tovarasii am ajuns la urmatoarea concluzie...intradevar motorul ar deveni mai nervos..dar si asa e...apoi apuca-te sa reglezi cablurile si sistemul de ungere care sa functioneze in tandem-sincron cu acceleratzia....am lasat'o balta mai ales ca risti (asa cum s-a spus si mai sus)..sa strici motoru'...si in momentul de fatza cand alimentez amestec cu un batz uleiul OMV in rezervor.. :wave: :moron: :huh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

numai asa de curiozitate!!!

 

voi cum procedati cu "comunista" la benzinarie?

 

mereu luati cu voi litrul de ulei 2T si ceva unitate de masura pentru a face dozajul?

 

ce fel de "unitate de masura" folositi petru ulei?

 

(ma refer la situatia cand faceti drumuri mai lungi)

 

se par intrebari banale, dar totodata sunt importante si practice! NU?

 

astept raspunsurile si parerile voastre... MERSI, si scuze daca inrebarile mele nu coincid cu topicul

 

:wave:

 

:huh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai simplu e sa ai un bidon de ulei gradat, pe care sa-l tii tot timpul la motocicleta.

Unitate de masura? Pai uleiul il adaugi proportional cu benzina. De obicei la comuniste merge cam in jur de 30g ulei la 1 L de benzina(acum depinde de model, daca motorul e in rodaj, etc.)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...