Sari la conținut

motor comprimat grup de solo


NaeL
 Share

Postări Recomandate

Motor comprimat - motor cu raport de compresie crescut prin micsorarea camerei de ardere (pistoane bombate, taierea cilindrilor, rectificarea chiulasei etc.) - creste puterea datorita cresterii randamentului motorului. dezavantaje: trebuie benzina mai buna (cifra octanica mai mare, ca altfel ai detonatii in pistoane), motorul se incinge mai mult

grup de solo si grup de atas (sau pinion de solo si pinion de atas la alea cu lantz)- e vorba de nr de dinti de la fiecare. La variantele de atas raportul de transmieie e mai mic = demultiplicare mai mare = tractiune mai mare la roata din spate= viteza mai mica.

La solo e invers si ai forta de tractiune mai mica si viteza finala mai mare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ce te referi tu, la Ural sau Nipru, oricum au raport de compresie mic si functioneaza chiar si cu benzina cu cifra octanica 75(cifra octanica~cat de mult se poate comprima respectiva hidrocarbura). Deci merge marit raportul de compresie fara sa intre in regim de ardere detonant. Problema apare la echilibrarea dinamica a motorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
La ce te referi tu, la Ural sau Nipru, oricum au raport de compresie mic si functioneaza chiar si cu benzina cu cifra octanica 75(cifra octanica~cat de mult se poate comprima respectiva hidrocarbura). Deci merge marit raportul de compresie fara sa intre in regim de ardere detonant.  Problema apare la echilibrarea dinamica a motorului.

Cifra octanica = rezistenta la detonatie a unui amestec etalon format din doua hidrocarburi (izopropan si normal heptan) echivalenta cu rezistenta la detonatie a benzinei respective.

Lasati prostiile!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toata lumea se plinge de cit de proaste sint motoarele rusesti, dar pe de alta parte le comprima si le forjeaza de le sar capacele... Parerea mea este ca ar trebui lasate asa cum sint, si menajate cit mai mult. Cu forja putina, motoarele astea ar trebui sa atinga suta de mii...

Grupul solo e o chestie buna, cu conditia sa fie piese bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...