Sari la conținut

arbore dnepr


ubord
 Share

Postări Recomandate

Întrebarea este urmatoarea:

Dintre cei care au avut âbucuriaâ de a umbla pe la partile âpăroaseâ ale motorului, stie cineva cum ar trebui sa arate un arbore de calitate pentru dnepr?

Pentru ca al meu ,care a decedat, era confectinat dintr-un material negru, metalic.Piesa a fost in mod evident realizata prin turnare, si nicidecum prin forjare in matrita cu se face orice arbore decent la orice alt motor.Materialul s-a terminat probabil înainte de încheierea turnării , asa ca una dintre şunci nu a mai putut fi strunjita la cota necesara rămînînd asa buburoasa si neincheiata.Celalta a primit vreo 6 gauri de zece sau doişpe pentru echilibrarea lipsei de dincolo.Materialul este deosebit de moale si placut la pipaitâŚAm observat ca se amprenteaza usor si am incercat cu diverse obiecte mai mari si mai mici, si m-am oprit in ordinea micimii la o cheie de 17 , cu care printr-o lovitura usoara am reusit un17 invers pe contragreutare.

Binenteles cotele de rulment si cea de la pinion sînt destul de slobode, nu cumva sa strîngă la montare.Si nu în ultimul rînd suprafetele(si cea de sub pinion si cea conică de la volanta) bine amprentate de tot felul de lovituri si ronciolituri,(moştenire de la vechii propritari reparatori) si cu canalele de pana putin răscrăcănate, fenomene care cred că I-au adus si sfîrsitul.

Pentru cei care iubesc senzatiile tari le recomand oprirea instantanee a unui astfel de motor bine turat si lansat , prin eliberarea volantei.

Mai în gluma mai in serios, cineva pe acest forum îsi exprima îngrijorarea legata de pistoane si potîrnichile de pe margine drumului cînd trece el cu âutilajulâ.Eu cu volanta mea cred că puteam ârezolvaâ lejer si un MIG.(mai ales că sunt facute din acelasi material!)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Man, asa ceva nu se poate face intr-o fabrica serioasa! Arborele cotit (sau vibrochen) este de culoare cenusie-metalica deschisa in zonele de prindere ale bielelor, iar in rest culoare ce variaza de la cenusiu deschis la cenusiu foarte inchis. Trebuie sa fie bine prelucrat termic pentru ca numai asa se poate finisa k lumea - arborele este foarte lucios si fin in zonele de prindere ale bielelor.

Ai grija de unde iei piesele sa nu-ti iei tzepe cu rebuturi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stiu Man! stiu!

numa că nu prea îi de unde alege.se ia asa ,mai pe neve, adică prin poşta si pe cuvînt, că din ucraina pînă-n dej sînt o multime de producători si reprezentanti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de fapt tot oful pe care l-am scris aici ar trebui trecut la o rubrică: cum se poate muşca din tehnologia sovietică.

Pentru ca sigur mai sînt si altele în meniu pe care eu înca nu le-am gustat(încă)

PS si totusi au zburat pe Lună!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...