Sari la conținut

Ce Ulei Folosim?


Postări Recomandate

SALUTARE,

DACA ESTE CINEVA CARE SE PRICEPE BINE LA MOTOARE SI LA ULEI IL ROG SA MA AJUTE SA GASESC ULEIUL POTRIVIT PT MOTOCICLETA MEA "HONDA SHADOW VT 700 RC 19 DIN 1987".

{am inteles ca se tine cont de tipul de motor ex."RC19" cand se face alegerea uleiului}.

PENTRU CA NU AM MANUALUL DE SERVICE AL MOTOCICLETEI VIN LA VOI CU ACESATA INTREBARE.

DACA AVEM SI UN DEALER POATE AFLU SI UN PRET !

MULTUMESC !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator DARK-RIDER-82

SALUTARE! La ulei e simplu :moto: un amic de-a meu are HONDA VFR-750F (RC-36) Si cand a schimbat uleiul in motor a schimbat si filtrul de ulei si pe asta l-a luat de la reprezentanta HONDA din braila , si ce a zis el ...daca tot am gasit filtru de ulei ia sa vedem ce zic astia de la reprezentanta!!! si cei de la reprezentanta i-au recomandat MOTUL 15W50 dublu-ester(se lipeste uleiul de piese si daca sta mai mult nu se scurge de pe ele...CEA MAI MARE UZURA PE CARE O ARE UN MOTOR ESTE LA PORNIREA LA RECE SI DUPA CE MOTOCICLETA A FOST NEPORNITA MUULLT TIMP ...PRACTIC PIESELE SE FREACA METAL PE METAL ...PANA AJUNGE ULEIUL LA ELE... TREABA ASTA NU SE INTAMPLA DACA AI MOTUL DUBLU-ESTER IN MOTOR... si sa fiu sincer , acuma dupa 4000km facuti cu VFR-ul , e chiar culmea da' uleiul e LA FEL LA CULOARE... :finger: cum dreaqu ...nu stiu... da' sunt sigur ca nu l-a mai schimbat de atunci :moron: si merge numa aproape de rosu la turometru ... adica e vitezoman inrait :bigstar:

 

eu iti recomand urmatorul link :

http://www.ew2.lubesinfo.com/frameset.asp?...23&langid=1

 

dai " please click here to renew it" si cauti in continuare in "english" > motorcycles >honda si e undeva pe la mijloc despre honda VF-750 dintre anii 1983-1986 , nu cred ca motorul tau are alte cerinte cand vine vb de uleiul pe care il bagi :hurt: !

 

eu tot consider ca MOTUL 15W50 DUBLU-ESTER e ce este mai bun pentru motorul tau!

 

sau cauta un manual de intretinere pe la alti posesori de V-uri!

BAFTA! :baldy:

 

--- Mesaj completat în 16 Apr 2008 18:29 -------------
sau uite aici pe site-ul lor: http://www.motul-romania.ro/default.asp?op...dsub=31&b=1

dealeri care sa ofere uleiuri MOTUL gasesti SIGUR! :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

avand in vedere ca motorul este un V-eu , iti recomand 20w40 sau 20w50. cel mai bun este CASTROL dar daca vrei MOTUL este alegerea ta. poti sa cumperi si VALVOLINE ,acelasi grad de vascozitate(are pe bidon desenat un motor in V .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bun orice ulei certificat cel putin API-SJ sau chiar API-SL (pe vremea aia, in 1987, iti cereau API-SF sau SG) si viscozitate conform anotimpului, locului utilizarii (oras/afara/mixt).

Mai precis un 15W50 le cam impaca pe toate. Apropo, Motul-ul Double Ester e foarte bun.

Eu am avut o Honda VT500E din '85 si i-am pus in general Yacco 15W50 semisintetic, arhisuficient pentru cerintele ei.

Deci tine cont de 3 lucruri: certificarea conform API si/sau JASO MA (pt motociclete), viscozitatea si eventual compania (unii mai adauga diverse briz-briz-uri utile precum Motul-ul mentionat mai sus dar nu sunt musai la toate motoarele).

 

Un articol interesant despre uleiurile pt motoarele de motocicleta: http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Oils1.html

 

:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

care dintre voi , cei ce postati aici , ati desfacut un motor sa vedeti ce se intampla acolo, inauntru? eu cred ca nici unul dintre voi. va place sa fiti la moda sau sa aruncati banii aiurea? pentru un motor 2cv este suficient un 20w40 sau 20w50, acest motor foarte rar depaseste 5000rpm . uleiurile de genul MOTUL dublu ester este pentru motoare ce alearga la curse sau sunt supuse la eforturi mari. este mult mai important sa schimbati uleiul la timp decat sa cumparati uleiuri ce nu sunt necesare motorului vostru. nu ma intereseaza cum va cheltuiti voi banii , important este sa stiti ce vorbiti (nu din auzite sau reclame bine realizate). numai bine si asfalt uscat. apropo de certificarea API , pentru motoarele de motocicleta ce nu au nici macar euro1 cel mai bun ulei este API SG .

Editat de laura_tazy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iote cine vorbeste. Aici nu e vorba de desfacut si facut motoare, fiindca asta poate sa o faca oricine priceput, e vorba de parametrii motorului (nu in primul rand turatia) si are treaba cu ingineria si laboratorul. In mod sigur un ulei sintetic bun (poate sa fie Agip spre exemplu) are proprietati mai bune si rezista mai mult fara depuneri in orice motor. Problema se pune la buzunar, mai ales daca motorul mai papa ulei :D.

Editat de Aleko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

care dintre voi , cei ce postati aici , ati desfacut un motor sa vedeti ce se intampla acolo, inauntru? eu cred ca nici unul dintre voi.

 

Ba am desfacut destule motoare si stiu foarte bine ce se intampla inauntru. Ba chiar am si Politehnica terminata si am facut organe de masini, motoare termice, rezistenta materialelor etc etc. Asta nu ca sa ma laud dar ca sa va infirm dv. presupunerea gratuita cu "eu cred ca nici unul dintre voi...".

 

Citeste mai atent ca am spus ca e bun orice ulei certificat API-SL sau chiar SJ din care se gasesc acu' pe piata, cu conditia sa respecti si viscozitatea, 15W50, 20W50 dar nu mai subtire.

 

Si doar am facut o remarca in momentul cand am spus ca Motul Dublu Ester e un ulei foarte bun. Acum... ca merita sau nu pentru un motor putin turat e partea a doua, fiecare face ce vrea cu banii lui.

 

Rog numai o citire mai atenta inainte de a replica si fara presupuneri gratuite.

Numai bine!

:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...