Dl_Doctor Postat Mai 30, 2005 Share Postat Mai 30, 2005 La primul ij care l-am avut nu intra de loc in a II-a, mergeam I apoi III si IV. Al doilea a avut cutie fara nici o problema. urmatorul nimeream destul de greu aII-a, dar o nimeream si mergea. Acum intra bine, dar parca scapa, caraie cumva. Adica nu iese din viteza, dar parca se ... "petrec" pinioanele si nu au cuplu cum trebuie. IN afara de ultimul motor, care e planeta 5, celelalte sunt tot IJ-uri monocilindru, de genul IJ 56 sau festival. Va rog, daca stiti ceva concret. Desfac cutie, mai schimb ceva shaibe pe acolo? a reusit cineva sa repare asa ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Mai 31, 2005 Share Postat Mai 31, 2005 Am avut si eu la IJ (Planeta 5) probleme cu cutia. Desfaci capacul lateral (ala cu pinionul de iesire), fara sa demontezi pinionul, sa nu cada toate rolele, si extragi cutia. Problema pot fi nuturile de cuplare laterale, pe care poti sa le iei la flex putin sa le faci unghiul corect si sa indrepti marginile rotunjite. O alta problema e aliniamentul. Asta se poate rezolva cu saibele de reglaj (alea fine) sau, daca ai impresia ca restul vitezelor merg perfect, ca sa nu strici mai mult, poti sa reglezi doar pinionul in cauza (strunjit+saibe laterale). Oricum, totul trebuie facut prin incercari succesive, ca altfel nu prea ai cum sa stii daca va merge bine. Spor la treaba ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aleko Postat Mai 31, 2005 Share Postat Mai 31, 2005 Mai nasol cu saibele alea de reglaj, frictiune, ca eu n-am vazut sa se gaseasca pe undeva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dl_Doctor Postat Mai 31, 2005 Autor Share Postat Mai 31, 2005 (editat) Pai eu am probleme doar cu a doua. Si nu prea stiu care pinioane sa le pilesc, si care nu. Sa le fac unghi ascutit sau la 90 grde? Shaibe am, ca mai am o cutie de rezerva, de ij vechi, si o pacalesc eu, dar ce si unde. Asta e problema. Editat Mai 31, 2005 de Dl_Doctor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticolino Postat Mai 31, 2005 Share Postat Mai 31, 2005 daca "te tine" si reusesti sa desfaci cutia, eu zic ca-ti dai seama care-i problema. asa si eu, cand desfacut-o prima data, mi s-a parut atat de simpla ca la asamblare am pus o rotita invers si nu mai mergea a I-a... am mai desfacut-o o data si am gasit imediat problema. s-ar putea sa aibe joc ghearele alea de imping rotitele la schimbarea vitezelor. la mine aveau putin, dar eu n-am avut saibe fine de reglaj, asa ca am inlocuit cele 3 saibe sau cate erau prezente cu o saiba normala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
berchez_cel_turbat Postat Mai 31, 2005 Share Postat Mai 31, 2005 nu am vazut nici o planeta 5 care sa nu fi avut probleme cu a II-a ...oare nu se pot schimba cu cele de ij vechi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kombat Postat Iunie 7, 2005 Share Postat Iunie 7, 2005 vino la tata kombat si te rezolv . nu pili sau poliza nimic in cutie nu acolo e buba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kombat Postat Iunie 7, 2005 Share Postat Iunie 7, 2005 vezi ca la j 3.4 pinionul care iti trebe tie,daca pinionul e de vina daca nu vezi jocurile din cutie sau garnitura de etansare de la capacul cutiei sa nu fie prea grosa arcul de la pana" sincronului" prea slab sau uzata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dl_Doctor Postat Iunie 7, 2005 Autor Share Postat Iunie 7, 2005 Cand am avut jupiter nu imi sarea din nici o viteza, imi mergea f. bine cutia.Eu vorbesc de Planeta 5, care nu are sincron. Daca stii cumva cum, te rog scrie pe forum, ca nu am cum sa ajung pana la bucuresti numa pt asta. Mersi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kombat Postat Iunie 8, 2005 Share Postat Iunie 8, 2005 cutia de planeta are 3 pinioane din cutia de ij3 ij 4(jupiter) uni ii spun harta alti sincron ,chetia aia cu santuri pe care se plimba furcile,ca sa-ti stea in viteza sau sa nu treci prin ele ai un sist de blocare a "harti"ala care iti arata si cind esti in neutral ,scimbai arcul sau schimbal de tot Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate