Sari la conținut

Dl_Doctor

Membru
  • Număr conținut

    146
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Dl_Doctor

  1. Salutari! Caut si eu un "acoperis" pentru motor in zona spitalului judetean.
  2. Sal. Cauta-l pe HADESS de pe forum. Da-i un mesaj, ceva, ela are manual de service de kawa gpx (el are GPX 750, dar manualul e pentru mai multe modele). Daca il rogi frumos, iti face un xerox si ti-l trimite, probabil. Va intelegeti voi cumva.
  3. buna varianta cu cricul. Dar.... nu toti avem masina. (eu de exmplu n-am, iar cam toti prietenii mei au moto, nu masina.) Oricum, merge si cu caramizi sub bascula, sau buturuga.... etc (eu asa mi-am schimbat kit-ul de lant.. cu bascula pe buturga, ca n-am cric central). NUmai ca nu m-am gandit sa blochez ghidonul. Eh... nu am, avut ghinionul sa imi cada. Norocu meu!
  4. Vezi ca in lista din stanga scrie dimensiunile surubului tau: 16: SCREW (adica surub), M5X16 si mergi la magazin de suruburi si il ceri exact pe dimensiune. (prebabil litera M zice ca e metric.... adica alt pas decat cel normal.). Varianta asta e mult mai ieftina pt ca la un strungar tre sa ii lasi cateva zeci de mii, asa de bun simt, iar la magazinul de suruburi el costa 1000 lei sau poate 2000 (adica 10 sau 20 bani noi). Trebuie sa existe magazin de suruburi pe acolo. La acelasi magazin gasesti orice fel de saibe. incl cupru
  5. Da-ti-i omului macar un indiciu. Off.. Il speli cu periuta de dinti. (vezi ca ulterior o sa iti trebuiasca alta pentru toaleta bucala). Tre sa iei fiecare za in parte. Si nu exteriorul e important, si imbinarile, locurile cu O-ringuri. Dar curatarea asta nu trebuie facuta la fiecare 4-500 km. Ceva mai rar. Ungerea lui: Daca ai cric central, pui motorul pe el, invarti roata cu mana si dai cu spray-ul (fara zgarcenie!!!). Daca nu ai cric central, rogi pe cineva sa se suie pe motor si sa inainteze incet in timp ce tu sprayezi. Sau pacalesti pe cineva sa faca toata operatiunea pt tine. Unele service-uri fac treaba asta, dar contra cost.
  6. De yamaha fzr 600 din 93 ai? (eu am gasit pt model 1998).
  7. Nu ma sperie pe mine datul jos de bascula, ca am mai facut-o la un alt motor, tot pentru schimbat chitul de lant. Ideea era ca cineva mi-a zis ca imi aduce kit de lant, care nu e inchis. Ramane de vazut ce si cum e, ca daca e cu cheitze, o sa dau jos juma de za si il inchid eu. Sper numa sa mai imi ajunga!
  8. Iar eu daca am 91 cai.... presup0un ca iese din discutie cheitza? Lizu-ka? Ce zici? Nu ai precizat daca ai montat si pe motoare de putere mare lantz cu cheie!
  9. Nu ma refer la inchidere prin nituire, ci la cheitza... cum au lanturile de bicicleta. Mersi de post! Mai astept si alte pareri.
  10. Trebuie sa imi schimb lantul. Intrebarea este adresata celor care au pe motoare (de viteza... pt ca eu am yamaha fzr...) lanturi CU siguranta. A patit cineva ceva de la un asemenea lant sau nu? Eu nu am experienta la acest capitol. Personal am incredere intr-un lant inchis de fabrica. Sunt la fel de OK si lanturile desfacute sau nu?
  11. sau mergi la un atelier de reparat chiulase sau supape si iti fac aia exact pe dimensiune.
  12. Tre sa fie in spatele farului niste suruburi mici, (au cap de 8 mm dar au si gaura pt surubelnita in cruce). Invarte de alea.
  13. Poate ca ar trebui sa cauti la rubrica "Vanzari/piese de schimb".
  14. Am inteles ca nu e problema de la robinet, dar cred ca informatia urmatoare iti va fi cat de cat folositoare. Sunt 90% sigur ca robinetul tau e pe VACUM. Si ai probabil 3 furtune care vin la el. Fa un... experiment. Pune pe ON si trage cu gura aerul dintr-unul dintre furtune (dar nu cel care alimenteaza cu benzina). O sa vezi cum vine JETU'. Pozitia PRI, o folosesti cat ramai fara benzina pe ON, s-au golit carburatoarele, si sa nu dai 5 minute la automat, sa faca vacum si sa umple furtune, carburatoare cu benzina. Si REServa merge tot pe vacum. (chestia asta am vazuta la motoare Kawasaki. Acumnu stiu ce ai tu, ca nu am vazut sa fi scris pe undeva! Bafta.
  15. Cauta la filtrul de benzina sa nu fie infundat (daca ai asa ceva). Sau alte site, sau gaurele mici pe traseul benzinei. Foarte bine poate sa fie ceva depunere la baza rezervorului, pe unde pleaca benzina din el.
  16. Mai, n-am manual de Ij, dar te pot ajuta cu indicatii. La fel si cu instalatia electrica. Spune care-i problema.
  17. Poate e lichidul expirat! Serios acuma... vezi sa fie amandoua gaurelele de la pompa libere, desfundate. Daca vrei, hai pe la mine, si probam cu pompa mea, ca poate ai furtune obosite, si se dilata prea mult cand tragi de frana. Da un telefon. Sau daca vrei, probam pompa ta la mine pe motor. Si atunci macar eliminam una din variante (adica pompa cu problema, sau.... nu). Mentionez din modestie ca am furtune RACING!
  18. ti-am zis, oltene? Si nu ai vrut sa ma crezi!
  19. Daca e "kit", atunci are pe langa lant ambele pinioane. Deci si foia, si pinionul de atac.
  20. Vezi ca trebuie sa ai o mufa (de obicei sub rezervor), care uneste manunchiul de fire de pe ghidon cu restul motocicletei. POate iti este desfacuta.
  21. incearca si tu o operatiune mai simpla, cu... putine riscuri. Schimba filtrul de benzina. (ala dintre robinetul de benzina si carburatoare.) Si eventual da jos si robinetul cu totu, poate s-a adunat multa mizerie la sita acestuia. La kawa (si la alte motoare) am vazut multe probleme din cauza filtrului de aer (care nu era fixat cum trebuie), mai exact mansoanele acestuia.
  22. Pe de-o parte, uleiul de schimba (teoretic) la 5000 km. Cel putin asa stiu eu. Pe de alta parte, tine seama si de indicatorul de bord. Ca tre sa ai acolo un bec de presiune ulei. (In speranta ca functioneaza) ala iti zice cand uleiul nu mai e bun de nimic. Insa e bine sau nu stai chiar asa de mult cu un schimb de ulei. Cat despre culoare.... aia se schimba de cand bagi uleiul in motor. Ca nu ai cum sa speli tot uleiul uzat din motor. Ce nu e normal e sa ti se consume 1l.
  23. Daca mergi la un magazin de piese de dacie, cere un releu mecanic, si o sa scrie (fie in instructiuni, fie pe cilindru). De obicei scrie 2x21 W, sau 4x21W. Si la dacie parca, pe o parte sunt 2 becuri de 21 W si unul pe aripa laterala (dar ala e mai mic, de 5W). Dar "saracul" releu trebuie sa duca in spate toate becurile (4X21 + 2X5 = 94W) cand e pornita avaria. Releele sunt bune, dar sensibile la scurtcircuit (cel putin, cele mecanice). Eu am ars 3 intr-o saptamana. Deci... pune o siguranta pe traseu.
×
×
  • Creează nouă...