Sari la conținut

Weekend In Grecia


hornet
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

Sambata ora 05...si ceva. Galagie pe strada, un mare cluber se intorcea acasa si nemultumit ca nu mai avea loc deparcare incepuse sa se sparga pe strada.In rest vreme frumoasa , se anunta destuld e calduroasa ziua. MMMMM greu ma dau jos din pat,sun companioana de drum si confirm plecare, pe la 7 zic. Normal ca nu am fost gata si am intarziat , dar nu s-a suparat.

Traseul e stabilit - Bucuresti - Nova Zagora -Alexandropuli.

Doar 570 de km - la o medie de 120 - fara probleme in maxim 5 ore sunt acolo . Sigur ca da si marmota................. Am o Cagiva Raptor, locul pasagerului este mai putin comod, dar fata a rezistat si nu am auzit plangeri in timpul mersului. Un tank pad, un mini rucsac si la drum. O scurta oprire in Berceni ptr aparatul foto si gata.

 

E 8 si ne indreptam spre Giurgiu. Prima jumatate din drum destul de incet, fara graba, atent la asfaltul destul de sifonat.Drumul destul de liber, trec repede de Calugareni , Remus si nu mai stiu cand intru in Giurgiu. Vama, taxa de pod, nu stiu cat e ca nu am oprit sa intreb si nici nu am fost oprit sa o platesc, asa ca merg inainte. Amabili vamesii, asa ca spre Veliko Tarnovo.

Drumul superb,destul de zgomotos, dar aderent si virajat. Ma pierd in peisaje, vad un flash (singurul), reduc viteza la 70 si merg mai departe. Cativa km, credeam ca mi s-a parut, cand curba la stanga si bang fatalitatea. Politia, radar, baston , trag pe dreapta. Of mama - limita era 50 eu aveam 78.

Ma uita la radar - o cutie, fara camera, care iti arata niste cifre. Politistul imi cere carnet , actele motocicletei sa sigurarea. Le inspecteaza si imi repeta ca viteza legala e 50km pe ora. Incep sa ii explic ca vreau sa ajung la Veliko Tarnovo, sa le vizitez orasul, ca e frumos....dureaza 2 minute in care el imi zicea de tabel si amenda si eu ii ziceam de drum si ca o sa merg mai incet. Baiat bun , imi inapoieaza actele si imi zice sa am grija. Am scapat fara nimic.Chiar am ramas surprins, dupa toate povestile pe care le auzisem, eram chiar bucuros ca mai sunt si oameni intelegatori cu toate ca stiam ca era vina mea.

Pleca mai departe - Veliko Tarnovo - frumos oras - daca aveti timp in wekend , sunt 120 de km de la Giurgiu si merita.

Nu mai intru prin centru, merg mai departe spre Nova Zagora, dar ajung la Stara Zagora. Pe undeva pe drum am pierdut traseul si am ajuns in alta parte. Nici o problema. Opresc la o benzinarie, cumpar o harta (GPS inca e cam scump) si pornesc mai departe.

Companioana mea de drum printase traseul depe ViaMichelin , dar il printase economic si cred ca a ales si drumul economic pentru ca imi aparea bucuresti si Edirne , cu toate ca eu nu vroiam sa intru prin Turcia. Dar, asta este ne adaptam la traseu. Drumul destul de interesant, mai rupt , mai bun. Ca la noi unele bune altele rupte in 2. Prima alimentare o fac dupa aproximativ 200 de km. Consum aproximativ 5.8 litri. Ajungem in Stara Zagora cand minune 2 motociclisti - asta nu inseman ca nu am mai vazut pe traseu, dar astia chiar aveau niste ascutitori mai noi. Pana atunci am mai vazut motoare , toate cu carenele date jos si modele destul de vechi. Dar astea...tobe chesti socoteli. Ne salutam , merg oamenii in fata mea . Elegant frumos , imi araat semnul de OK

si ne despartim. Normal ca la urmatoare intersectie imi apare un politist in fata si ma intraba unde merg , daca sunt neamt.....Inca am numarul vechi , fara insemne de RO si uniunea europeana. Nu vreu sa il schimb prea devreme ptr ca macar stau aia sa se intrebe de pe unde sunt.

Initial am crezut politistul ma opreste iar ptr radar sau cine stie ce ii casunase pe mine, dar nope. Cred ca vroia conversatie. De treaba imi ureaza drum bun si imi arata si drumul care trebuie urmat - inainte spre Dimitrovgrad, Harmanli, Svelingrad. Ii multumesc si dai bice .

Normal ca mergeam de ceva timp nu ma mai inscrima in nici un grafic nimic. Ies din oras, se schimba peisajul. Casele sunt din ce in ce mai saracacioase, drumul incepe sa fie mai prost. Semnalizarea drumurilor lasa de dorit. Am avut placerea sa intru in curbe semnalizate ca usoare si sa ma trezesc ca se inchdeau brusc. Noroc ca am mai fost prin Bulgaria si ma cam asteptam. Sunt portiuni unde iti zic de la inceput 7km drum in lucru dupa care te iau usor ici colo cate o gropita , pana dai de adevarat cratere acoperite cu nisip. E interesant sa mergi pe aceste drumuri.Peisajul face tot drumul.

Ocolesc Dimitrovgrad-ul, ma indrept spre Harmanli.Dau de piatra cubica. Visul oricarui motociclist. Cred ca am mers 2 sau 3 km pana am dat iar de asfalt. Spre Svelingrad ma opresc sa intreb de vama. Cu engleza nu prea mai faci mare lucru, noroc cu compatrioata care vorbeste si limba turca

si a rezolvat multe situatii. Mai am de mers 10 km si se face un drum la dreapta spre Grecia. In sfarsit mai e putin, cu ochii pe kilometraj astept drumul la dreapta . Semnalizat ok , ditai pancarda Grecia 3 km . Asta asteptam . Goneta, vama , rapido, Grecia.

Incepe un nou capitol in Grecia. Drum european, calitate. Cam plictiseala pe drumurile lor, dar macar stau mai relaxat. La Orestiada alimentez si ne punem la masa. Repet , noroc cu limba turca ca altfel faceam ca o gaina pe acolo si cine stie ce mai mancam. 2 piepti de pui , o portie

de cartofi, 2 salate de rosi si 2 ceaiuri - 18.5 euro. Deja e 4 ceasul si mai am 120 de km de facut. La drum ca vreau sa fac si plaja. Cu foamea astamparata si cu soarele in fata ma indrept spe Alexandropuli, unde ajung in jur de ora 5.

Dansul: cauta cazare acum. O iau pe faleza , o curba destul de usoara deschisa spre stanga , derapez usor , normal ca nu imi vine sa cred si ma aplec din nou . Fuge roata spate si roata fata intra in voblaj. Nu am inteles exact ce si cum (cauciucul era incins ca doar am mers peste 100 de km, poate praf

si asfalt lucios) Reusesc sa redresez destul de repede si o lasa moale. Croaziera - 40 de km pe ora, sa caut hotel. Gasesc o piateta, incepe cautarea. Camera 50 de euro o lasau pe la 40 . Mai cautam ca nu ma intereseaza decat sa am un loc unde sa dorm si sa fac un dus. Mai dam o tura , ajung in acelasi loc si

gasesc un hotel de 2 stele cred - 28 euro camera dubla. Asta e locatia , priveliste ok , nu e mult de urcat, baia pe hol. Grecul, baiat de treaba ne da si doua ciocolate si incepem o discutie. Ne explica ca e un oras mai linistit , ca sezonul incepe prin iunie pe 15, ca nu prea se fura pe la ei - ma uitam pe la scootere

si motoare , nu aveau antifurturi sau alte ancorari. Unde parcai acolo il gaseai . A facut cateva referiri la albanezi , bulgari si turci , si spre surprinderea mea noi nu prea suntem considerati periculosi pe acolo. Albanezii se pare ca sunt.

Am lasat motorul in fata, cu o strangere de inima totusi, si am plecat la hoinarit. Frumos orasul, cochet. Destul de nou - 100 de ani. Casele ingrijite , oameni civilizati. Terase peste tot, asa ca ai de unde alege. Facem cateva cumparaturi si ne retragem sa mancam. Se lasa cam racoare si ne toropeste si un somn. Baclavale, saraili tot felul de prajituri.....si somnul si prajituri si patul si oboseala si racoare si bine si se rupe filmul. Pe la 1 noaptea se trezeste compatrioata sa mergem in oras . Sa ploua cu bani afara ca nu ma trezesc , i-am zis si am dat inainte cu somn.

Dimineata la 7.30 trezirea, cafeluta de la un bar al unor rusi, de mancare la porumbei si plecare spre Kavala. Nu am mai ajuns ca era aproape 12 si trebuia sa ne intoarcem in Romania. Am stat pe plaja pana pe la 2. Marea Egee nu mai era asa verde cum o stiam. Acum 2 ani cand am vazut-o prima data ma impresionase. Culoarea verzuie deschis nisip alb galbui, ce mai ......... eu care vazusem doar Marea Neagra. Acum insa, culoarea era ca la noi. Nu eram dezamagit, dar ma asteptam sa revad ce stiam. Cald si bine, balaceala in apa, nimeni pe plaja sau personaje razlete. Ba nu, mai erau niste muncitori turci care instalau umbrelute. E timpul sa ne intoarcem.

Echiparea si la drum. Timpul parca se scurge mai repede la intoarcere. Alegem un alt traseu de intoarcere. Pare mai direct. Dam chiar de o pista de aterizare. Eram pe un platou, cand dintr-o bada pe sens se fac 3. Nu ca ar fi fost bune, dar nu ma asteptam sa vad asa ceva. Avea cam 1 km, si exact la iesire ditai craterul. La 60 de km de veliko tarnovo, dam de un drum extraordinar de bine facut si de frumos , numai ca spre surprinderea mea era si un indicator de drum in lucru. Sfios la inceput , ma dezlantui dupa 2-3 km. Iupi.......iupi.......si vizul a luat sfarsit. 30 de km a durat tot si a inceput dezastrul. Parca ai trecut printr-un bombardamnet. Un asemena drum am mai vazut pe la Borsa.

Cu 40 de km la ora am mers ca sa fiu sigur ca ajung. Proba speciala ce mai . Prind iar o bucatica de asfalt mai buna intr-un sat, maresc viteza la 120 (econom) si la o curba la dreapta , masina politiei , baston, tras pe dreapta, radar. Au, asta o sa usture,. Sper doar sa nu imi ia carnetul sau sa ma lase descult. Politistul insa, nu mi-a cerut actele, imi zice doar ca am depasit viteza legala cu mult. Ca acolo era 50 si vrea sa imi arate pe bord cat aveam. Km e electonic, doar turometrul e analogic asa ca nu are cum si imi scrie in palma 120. Stiam cat aveam , ii explic ca nu vreau sa ma prinda noaptea , ca vreau sa inoptez la ei in oras ca a doua zi trebuie sa plec spre Bucuresti.....Mi-a zis ceva de amenda, dar eu continuam sa ii zic de Veliko Tarnovo si sa nu ma prinda noaptea pe drum. Spre surprinderea mea, m-a lasat sa plec far nimic. Mi-a zis sa merg legal sa nu pierd pasagerul. Am multumit si am plecat. Nu vreau sa subliniez ceva legat de politistii bulgari, dar am avut noroc. Poate ptr ca pe motor nu exista numar pe fata, poate ca nu au camere de filmat si la contestatie nu ar avea nici o dovada sau poate ca asa a fost sa fie . Nu stiu , in schimb mie mi-au lasat o impresie placuta. Sunt oameni si te poti intelege. Eram devina in ambele situatii si cu toate astea nu am platit nimic. La veliko Tarnovo am mancat, si apoi spre Bucuresti.

La 23.00 am intrat in Romania si pe al 12 si ceva am ajuns acasa in pat

 

A fost o experienta placuta. Am facut ce imi place mai mult : sa ma plimb cu motocicleta. Wekendul reusit asa ca ......sper sa reusesc sa faca asta cat mai des.

 

Asfalt uscat si plimbari placute

 

 

PS.

O sa pun si pozele si cateva filmulete.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte misto experienta,abea astept sa imi schimb si eu giubra sa pot sa trec granitele linistit.

Bravo,ai avut curaj ca ai plecat fara alti motociclisti,si povestire m-a captivat complet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incerc sa bag filmuletele si nu reusesc :)

 

din calculele efectuate cam 100 de euro de participant din care benzina si cazarea a fost 50 de euro. banii astai ii sparg si daca ma duc la mare in weekend , asa ca parerea mea este ca a meritat.

Editat de hornet
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...