Sari la conținut

VACANTA IN APUSENI !


aliance-steel
 Share

Postări Recomandate

Plecarea va avea loc in data de 09 07 2005 si va avea urmatorul traseu : ziua 1 Bucuresti -Brasov-Tirgu-Secuiesc unde vom poposi la intrunirea de acolo aproximativ 230 km. ziua 2-a Tirgu-Secuiesc-Brasov-Sighisoara-Tirgu -Mures-Turda distanta estimata 300 km.In zona Turda vom intra pe Valea Ariesului unde ne vom caza la o pensiune din zona pe care o vom stabili pina atunci in functie de oferta.In respectiva zona la alegere si de comun acord vom avea de vizitat surmatoarele obiective:Statiune balneoclimaterica, situata la 265 m altitudine, in apropierea satului cu acelasi nume. Statiunea are o existenta milenara, atestata de dovezi privind folosirea apelor minerale inca din vremea romanilor. Climatul bland, cele doua izvoare minerale hipotermale (18-20 0C) bicarbonate, slab clorurate si sulfuroase sunt indicate in special pentru tratarea bolilor de piele si a bolilor reumatice.

STATIUNEA TURDA BAI

Se afla intr-o zona depresionara inconjurata de paduri, in partea de sud a municipiului Turda, la o altitudine medie de 360 m. Baile datand din vremea romanilor au fost mentionate inca din Evul Mediu si pana la sfarsitul secolului al XVII-lea sub numele de "Ocnele de sare de la Turda". Cele mai importante lacuri din statiune sunt: Lacul Roman, Lacul Privighetoarea etc. Statiunea este recomandata in tratarea diferitelor afectiuni, in special celor ale aparatului locomotor.

CHEILE TURZII

PENSIUNEA ,, VILA CORINA & CRISTI â va asteapta DEVIZA: Vii turist si pleci prieten Ă situata in loc. ALBAC, str. CRISAN, nr. 37, jud. ALBA Ă fam. COSTEA VISALOM si SILVIA Ă tel. 0258 777115, 0745 560860 PREZENTARE ZONA Comuna Albac, parte componenta a Tarii Motilor, teritoriu reprezentat de zona depresionara a Muntilor Apuseni de pe Valea Ariesului Superior, este in partea nord-vestica a judetului Alba, la poalele Muntelui Mare si se afla la o distanta de 98 km. de Alba Iulia, orasul de resedinta al judetului Alba si la 18 km. de orasul Campeni. OBIECTIVE TURISTICE In comuna Albac posibilitatile de drumetii si excursii sunt practic nelimitate. O atractie a zonei o reprezinta pesterile: Pestera Scarisoara (Ghetarul - la 33 km.), Pestera Cetatile Ponorului, Pestera Ursilor (la 110 km.), Pestera Casa de Piatra (la 30 km.), Ghetarul de la Focul Viu, Ghetarul de la Zgurasti, Ghetarul de la Vartop; Groapa Ruginoasa (la 32 km.), Baile Felix (la 130 km.), Targul de fete de pe muntele Gaina (la 40 km.), Detunata (la 48 km.), Muzeul aurului de la Brad (la 65 km.), Galeriile Romane (Rosia Montana â la 25 km.), Manastirea Musca si Posaga (la 28 km. si respectiv 72 km.), plus inca doua manastiri in localitate, Cheile Turzii (la 105 km.), partia de schi de la Arieseni (la 20 km.), Casa memoriala Horea si Bustul lui Horea (in localitate), Huda lui Papara (la 2 ore de localitatea Salciua), Cheile din Bazinul Vaile Rametului, Defileul Ariesului, Dealul cu Melci (la 15 km. vest de Campeni), Rapa Rosie (la 3 km. de Sebes), Negrileasa, Sesul Craiului, Fagul Imparatului, Stejarul lui Avram Iancu etc. In apropiere se afla locurile de nastere ale celor doua legende ale Tarii Motilor: Horea şi Avram Iancu. La 32 km. se afla âCasa memoriala â muzeuâ în care s-a nascut Avram Iancu (Craisorul Muntilor). Mai sus de localitatea Albac in inima Apusenilor âplutesteâ un loc magic, Dealul Fericetului, locul unde a vazut lumina zilei si a pornit in lume Horea.

Zilele 3 si 4 vor fi destinate vizitarii acestor frumoase locuri. In a 5-a si a 6-a zi vom poposi pe malul lacului Fintinele care are unul din cele mai frumoase arealuri din tara frumusetea si puritatea zonei fiind inegalabile.Vom face camparea la cort fireste intrucit zona pe care o vom aborda nu prezinta facilitati de cazare.In a 7-a zi vom lua drumul Huedinului spre Baile Felix unde vom poposi peste noapte.Este posibil ca in functie de vreme,oboseala etc sa mai scurtam perioadele de stationare in aceste zone insa nu mai mult de o zi -douo.Din Felix vom pleca in a 8-a zi.Nr de kilometrii parcursi intre Turda si Felix nu pot fi estimati cu precizie dar consider ca sint in jurul a 250 cel mult.Ziua 8 vom pleca din Felix-Deva-Alba -Iulia unde vom inopta undeva in zona Savirsin si poate ca vom avea acces la castelul de acolo ptr a-l vizita !Ziua 10 -a vom parcurge o distanta mai mare astfel ca vom ajunge in Sibiu-Rimnicu -Vilcea-Pitesti-Bucuresti distanta estimata la 350 km.Binenteles ca acest program va fi greu de pastrat si este posibil asa cum am mai spus sa il scurtam sau sa il lungim unii dintre noi.De mentionat ca drumul va fi unul obositor dar frumos se va desfasura in cea mai mare parte pe asfalt dar vor fi unele zone unde va fi si drum comunal sau forestier[spre lacul Fintinele].De preferat nu sint moto de viteza sau cu garda joasa !

Pentru detalii sunati la 0726752924 sau mail la roadsbikers@yahoo.com sau lasati measje aici !

Daca pe parcursul acestui traseu sint unii dintre vopi care locuiti sai aveti rude cu popsibilitati de cazare orice gest din partea voastra este bine venit !

Numai bine ! :drink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E super la castel la savarsin,cred ca te lasa inauntru,am vrut si eu sa ma duc dar cu bicicleta.Asfalt uscat si fara incidente :drink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

La castel la Savarsin am fost si eu si este intr-adevar frumos.

Este ca o lectie ciudata de istorie. Iti poti da seama ca acolo a fost candva un lux monarhic opulent si apoi chefuri ale tovarasilor ce au profitat din plin de ce au furat de la rege. Castelul a fost returnat in schimb familiei regale gol - fara tablouri, covoare...iar in camerele in care era mai fain si din care s-a putut a fost furat si parchetul. Plus usi...Am vorbit cu ingrijitoarea si imi spunea ca atunci cand familia regala s-a intors nu mai erau nici duliile de la becuri.

Acum a fost refacut, remobilat si exploatat turistic iar banii obtinuti astfel sunt folositi pentru restaurare continua.

Aveti grija ca nu se prea vede intrarea (nefiind direct din sosea si in Mijlocul unui parc). Este la capatul localitatii Savarsin, cum vii de la Arad spre Deva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

yamah woman..! din moment ce tu ai kawasaki..de ce yamaha wom? :drink: ....eu zik sa vii si tu cu noi pe la geriatrie ca nu face rau!....mergem pe la bai pe undeva...e bun ptr spate, fund..ca tare doare de la enduro!

 

ne dam si cu namol....tot tacamul. eu saptamana viitoare ma duk sa-mi pun un dinte..mai adu si tu ceva babornitze..eu vin cu niste boshorogi si o sa iasa katernika! :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CE ZICETI DE UN POPAS IN ZONA SUBMONTANA A MASIVULUI FAGARAS

LA LIMITA DINTRE JUDETELE BRASOV SI SIBIU PE UN DRUM DE 15 KM DE LA SOSEAUA NATIONALA PARALEL CU CEL SPRE BALEA CASCADA.

 

AICI ESTE O PENSIUNE A UNUI TATA DE MOTOCICLISTI, SITUATA LA 3 KM DE OR VICTORIA

 

CAZAREA SI MASA INPREUNA COSTA 40 LEI NOI DE PERSOANA - 10 CAMERE, DUSURI DOUA SALI DE MESE UNA LA INTERIOR SI ALTA LA EXTERIOR, MAGAZIN MIXT, BAR DE ZI, PISCINA (DESCOPERITA), MENIU CA LA MAMA ACASA.

post-13-1120236450_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RELATII SI REZERVARI LA TEL 0722 465563 BALBA IOAN

post-13-1120236585_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NUMAI 40 LEI NOI PE ZI

MOTOARELE STAU LA GARAJ

post-13-1120236709_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PANA LA CABANA ESTE UN DRUM PIETRUIT DE 3 KM. MOTOARELE MAI SIMANDICOASE POT RAMANE LA ASFALT IN VICTORIA LA GARAJ INCUIAT.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ciclul âAtacul Pensionarilor 2 â, asociatia pensionarilor proprietari de vehicule cu doua roti (motorizate sau nu) recomanda calduros tuturor doritorilor de senzatii tari la bai cu namol sa purceada la aceasta drumetie doar cu motociclete enduro sau enduro-turing.

Editat de zigzag
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumim UNIVET !!

Din pacate avem traesul deja facut ,si un asemenea ocol ne-ar da peste cap timpul ,care este dramuit la maximum in aceasta drumetie.Mai nou vom pleca de de vineri unii dintre noi ptr a prinde intrunirea de la Tirgu Secuiesc, altii[mai pensionari] vor venii abia simbata si dumineca ! Insa mi-am notat aceasta cabana in agenda si probabil ca in drumurile noastre vom apela la aceasta informatie la momentul oportun ! Inca o data multumesc !

:drink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ne vedem la Tg. Secuiesc. Eu vreau sa iau un traseu mai enduristic prin Macin si Focsani

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...