Sari la conținut

aliance-steel

Membru
  • Număr conținut

    262
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de aliance-steel

  1. FELICITARI !Intilnire reusita a lupilor..si nu numai..ptr un observator atent au iesit in evidenta la aceasta intrunire citeva particularitati ..Lumea moto nu mai este ce a fost..devine o lume a cluburilor MC.Ptr mine a fost evident acest lucru..In fine..drumurile sint ale tuturor deocamdata !Apropo..bestiali cirnatii aia..chiar asa perpeliti mi-au placut...cine ii face ??cum se numesc bunatatile alea lupilor ?
  2. Am recitit aceasta postare mai veche..sincer m-a miscat de parca nu mi s-ar fi in timplat mie..mi-e dor si doare de asemenea clipe..mi-e sufletul greu si cu palmele goale imi sterg citeva lacrimi...privesc peste umar si imi revad trecutul..privesc in fata si nu stiu inspre ce si cine..s-au dus zilele cind se intimplau asemenea ture..viata ne-a imprastiat pe toti..undeva in mine se leaga imaginea unui copac desfrunzit..este copacul prieteniei..o frunza..ultima se zbate singura sub vintul uitarii...e palida si mi-e teama ca nu am lacrimi sa mai ud acest copac..oare ce iarna va veni peste mine ?
  3. Misto idee postul asta ..numai ca ca la fel ca si motociclismul ea poate capata in viziunea fiecaruia un aspect nuantat. Am intilnit in viata mea multe abordari ale acestui "risc asumat" care este pasiunea de biker si sincer nu doresc sa emit judecati de fond..incerc numai sa prind subiectul in esenta lui.E aiurea sa iti puna cineva o asemenea intrebare si tu sa ii dai drept raspuns niste filmari puse pe youtube de altii...[no ofense].Eu unul cind ma asez in sa incep sa admir imprejurimile din secunda 2..ma transced intr-o alta lume din care privesc introspect in jurul meu spre a descoperii mirajul ptr care sint acolo si nu in scaunul masinii sau altcumva.Nu pot face un traseu de dragul curbelor sale sau al popaselor cu arome de mici si ciorbe de burta ptr ca si intr-un caz si in celalalt motorul de sub mine ar deveni brusc un mijloc si nu un scop.Cu toate astea nu pot neglija nici aceste aspecte dar in maniera mea si anume nu incerc sa disociez niciodata placutul de utill.Multi spun..ce era de vazut pe drumul x.??.l-au facut multi si e anost...si poate ca asa este din punctul lor de vedere insa sint sigur ca nu toti avem aceiasi parere.Fiecare loc isi are legendele lui, unele in peisaj altele in oamenii locului sau in trairile pe care ti le inspira..si daca totusi ai mai fost prin zona nu uita ca exista drumuri alternative ptr destinatia ta..si o abatere de 10 minute in stinga sau in dreapta poate insemna o lume nouo, aventuri noi.In fine..eu cred ca totul se reduce la perceptii. Amin de mult sa astern pe hirtie toate aceste trairi si cu cit privesc mai mult in urma ma intreb pe cine ar interesa..acum viata e traita la foc automat..sint un demodat dar inca mai cred in fiorul pe care il simt de fiecare data cind ma asez in sa ! Va salut batrineste cu mina..aveti grija de voi !
  4. Salutare prieteni ! Am o mare rugaminte la voi cei din zona Suceava..doresc sa fac anul asta un traseu care sa includa si o pitoreasca zona de la voi insa nu stiu cum sint sau daca sint drumuri practicabile in zona respectiva...ma refer ca as putea sa cobor?[sau sa urc] de la Brosteni pe linga riul Neagra apoi pe linga Negrisoara inspre Darmoxa ..Panaci Sarul Dornei insa nu stiu cum este drumul.Exista ? Poate fi practicat cu un enduro turing...cu pasager si bagaje ? In speranta ca cineva citeste aceasta rugaminte si imi poate raspunde multumesc anticipat . Va doresc un an bun, si cit mai putine evenimente neplacute.
  5. Am si eu o intrebare...acum ceva vreme citisem pe undeva pe aici ca Buzaul organiza acet party in zona Arbanasi...este vba de alt club..?
  6. Daca imi permiteti v-as putea sugera o mica abatere ptr prima perioada a traseului vostru: baniesc ca aveti motivele voastre ptr alegerea acestui traseu...nu zic ca este urit numai ca ati putea evita cu succes aglomeratia cistigind atit ca si traseu [frumusete] dar si ca obiective turistice..e adevarat cu alta medie orara dar sinteti in concediu cine v-ar grabi ? Nu sinteti voi satui de Valea Prahovei ?..de ce nu incercati un Ploiesti..Mizil apoi v-ati abate pe drumul vinului..minastirea Ciolanu..tabara de sculptura Magura..apoi satul Colti,,..asezarile rupestre din muntii Buzaului sau Athosul romanesc..gasiti ghid si cazare in Colti..va asigur ca nu aveti ce regreta..dupa care iesiti spre barajul de la Siriu..si va urmati traseul in Ardeal sau luati drumul Focsanului si treceti prin Lepsa spre Tirgau Secuiesc..Tusnad..etc...Imi permit acest mic sfat ptr ca ca si voi sint un mare impatimit al acestui gen de concediu si daca de 13 ani tot fac trasee prin tara asta calare pe motoarele mele..de ce sa nu le spun si altora ce mi s-a parut deosebit .Oricum va doresc concediu placut..si daca va pot ajuta cu vreun sfat ..cu placere ..!
  7. L.M.A,Rideri...ptr o zona cu vechi traditii in motociclism si cu multi bikeri v-ati miscat cam greu dar mai bine mai tirziu decit niciodata. Sper sa ne revedem cit mai curind ..poate la primul vostru party cu invitai de pretutindeni. Numa bine !
  8. Imi pare TARE rau ptr nefericitul incident...poate am sa trec pe la dvs sa mai stam de vorba daca nu deranjez. Gabi.
  9. Vin rar la Boboci si de fiecare data nu ma satur sa stau alaturi de voi tovarasi pe 2 roti .Pe unii va stiu pe altii va descopar la o tuica, ori un git de vin,si ma bucur cu fiecare cunostinta nouo pe care mi-o fac.E frumos la Boboci si propietarii sint baieti de toata isprava mi-ar parea tare rau sa se piarda obiceiul asta anual...imi pare numai rau ca locul se paragineste..ma gindesc ca am putea sa ne stringem mai des acolo..ma gindesc ca poate am putea ajuta in vreun fel oamenii astia de treaba sa mentina locatia pe linia de plutire..ar fi mare pacat sa se naruie si mai rau. Exista ceva magic in acel loc...si dincolo de cuvinte sint oamenii lui..Va multumesc ptr ospitalitate.
  10. Ma bucura intentia voastra...eu tot bat cetatile astea de citiva ani incoace si cred ca ati putea fi singurii care ar putea reinvia ceva acolo.Luati legatura cu muzeul de istorie din Orastie..veti gasi oameni deosebiti acolo si in mod cert un sprijin cel putin moral sau de contacte la nivel local. Versurile unui mare dac..Adrian Paunescu Noi n-am avut nevoie Să luam adeverințe Că viețuim acasă, În patrie la noi, Am fost Âşi vom rămâne De-a pururi dacii liberi ÂŞi iubitori de pace, ÂŞi vrednici de război. La Sarmisegetuza, La focuri, cu Zamolxe, ÂŞi stelele din ceruri Din sânge ni se rup. Nu ne-au învins romanii ÂŞi-am râs de toți barbarii Strigând la ei cu steagul Făcut din cap de lup. Această dăm de Âştire, De sub pământul nostru, UrmaÂşilor în care Reinviem acum. Femeile iubindu-Âşi Să nască dacii liberi Spre răzbunarea noastră Pe cel din urmă drum. Numiți Âşi țara noastră Cu numele ei dacic Iubiți pe nou veniții După atâția ani, Dar veÂşnic țineți minte Că peste dacii liberi Au tot călcat invazii ÂŞi altfel de romani. Noi am rămas în glie ÂŞi devenim pădure, ÂŞi devenim recolte, Să vă hrănim pe voi, ÂŞi temelia țării S-o întărim cu oase ÂŞi iubitori de pace, ÂŞi vrednici de război. Cu tot ce năzăreÂşte Din firea noastră veche, Dăm Romelor de Âştire, Prin ierburi murmurind, Că numai oboseală Ne-a aÂşezat sub scoarță, Dar dacă e nevoie Ne vom scula oricând. "
  11. Salutare Daci ! Am fost la citeva intruniri ale voastre [cind s-au facut], am fost cu voi in Bulgaria, Stefanesti,Govora,etc..cunosc afinitatile voastre fata de stramosii nostrii daci.si de aceea ma intreb pe cind un festival dacic in muntii Orastiei..Costesti,Gradsitea Muncelului,in miezul problemei..intr-un loc unde poate prin actiunile vostre poate ca a-ti atrage atentia asupra dezastrului de acolo si de ce nu a lipsei de respect cu care sint tratate acele vestigii ce au apartinut unui popor al carui nume generic clubul vostru il poarta.Sa-mi fie iertata remarca dar localitatea asta"Cetatea de Balta" nu reprezinta nimik legat de daci in afar de povestea unei cetati din sec 1 i.c.din care nu a mai ramas nimik.Cred cu tarie ca desi il respect,blazonul clubului vostru si-ar capata o adevarata legitimitate simbolica numai dupa o astfel de actiune. Va salut cu respect !
  12. Multumim de poveste..frumos Oldul tau...ai grija de el ca mai snt putine asa ca el !
  13. Amintiri, amintiri..picuri de fericire in suflete . Incerc sa imi amintesc pe Crina de acum ceva vreme si realizez ca undeva intre trecut si prezent, intre stiut si nestiut exista o metamorfoza fantastica. Poate ca intr-o zi vei hotari si vei gasi o cale sa aduci lumina si altora cu trairile tale. Talentul este o nestemata ,slefuirea lui insa este o arta ! Felicitari Crina !
  14. " Este la fel ca in fotografie. Daca ti se pare ca realitatea din fata ta nu are prea multe de oferit, te muti un pas mai la stanga sau mai la dreapta. Si, poate, realitatea se va schimba." Realitatea este ceea ce simtim...sau ceea ce ne dorim sa simtim....ne bucuram ptr tine Crina si ptr bucuriile tale...
  15. Nu stiu cum de poti..toate astea si un suflet in care sa-ti incapa..vad ca iti place sa dai..pacat ca singur..te-ai fi bucurat altfel macar in 2.
  16. Frumoasa tura mitza...ce sa spun...ne-ar fi placut sa fim cu voi ! Poate la anu vom strabate si noi aceste drumuri.Vom discuta mai mult la un pahar de vba !
  17. Frumos...am fost vara asta pina la coada lacului cu corturile in speranta ca gasim o oaza de liniste..Am urcat dinspre Darmanesti, si poate ca am mai fi urcat dar ne-au oprit taietorii de lemne ptr ca spuneau ca drumul e rupt rau inspre M.C. Frumoase locuri dar din pacate si aici ca si pretutindeni nu scapi de manelisti. !
  18. Parerea mea este ca nu se merita drumul pina la cascada. Apa ei provine din citeva acumulari care sint in amonte, acumulari nu tocmai igienice. Ma mira ca apa este curata....eu am gasit-o murdara si urit mirositoare. Locul este frumos altfel si daca nu ar fi in drumul de intoarcere nu ar merita efortul.. parerea mea !
  19. L.M.A. dnul profesor Constantin ! Asfalt uscat si multa sanatate. Imi era dor de dvs..sper sa ajung si eu la Tismana unde vom ciocni un pahar in cinstea evenimenului. Gabi !
  20. De 10 ani , an dupa an strabatem neostoiti drumurile acestei tari si va pot spune cu mina pe inima ca desii in mare am acoperit toate zonele, frumuseti nebanuite si aventuri de neuitat se pot isca din orisice drum.Este suficient sa te indepartezi cu 50 de km de o ruta deja facuta si ai deja un traseu nou.Fireste exista zone prin care inevitabil vei reveni insa cine nu doreste sa revina cu placere intr-o locatie unde s-a simtit intotdeauna bine ca musafir ? Am batut si drumurile Bulgariei, Greciei, dar ca acasa nu ne-am simtit bine nicaieri. Calatoria pe care am inceput sa v-o povestesc nu se termina in Tara Luanei..ea este mult mai lunga..au trecut 10 nopti peste noi inainte de a reveni acasa si am mai fi stat daca nu ar fi reinceput ploile.Mai am sa va povestec cum am petrecut la Lepsa ori Poiana Uzului, sau cum am bintuit prin tintirimele si bisericile Bucovinei sau am dormit sub cerul plin de stele de la Gura Haitii din Calimani.Au fost clipe frumoase care au trecut insa repede si daca nu ar fi amintirea sau inregistrarile cu care ne vom ostoii setea de aventura pina la plecarea viitoare, nu stiu cum am rezista. Fireste anul va avea multe alte evenimente la care sper sa participam dar "concediul pe motoare " este unul singur si nu as renunta la el nicicum
  21. Tara Luanei Bine v-am regasit prieteni. Cu voia voastra am sa va spun povestea calatoriei de anul acesta... Afara e jale…de o saptamina cerul plinge si pare a nu se mai oprii..Undeva in mijlocul sufrageriei, mutate si rascolite zilnic zac bagajele mele . Incercuita cu rosu in calendar cifra 7 imi sare dureros in ochi cu fiecare zi care trece .In timp ce Nazgul, asteapta cuminte sub husa ,eu privesc ploaia lui Dumnezeu si imi pierd rabdarea. In sfirsit dimineata celei de-a saptea zile a lunii lui ciresar s-a nascut frumoasa.Exact la timp. ,”Nazgul”, F-ul meu 650 accepta docil povara celor peste 30 de kg de bagaje in timp ce prietenii mei sosesc unul cite unul la locul de intilnire. Pe unii ii stiti din alti ani pe altii nu…sa ni-i reamintim totusi..”grasu”calareste acelasi K 750 revigorat putin anul acesta, ”Fane “-honda xx 1100 docilizata asa cum ii sta bine unui familist,”olandezu”, decanul de virsta apare si el calarind un maldar de bagaje de sub care se zareste timid un transalp 600, Fireste, “sebulba”, omul vesnic in criza intirzie ca intotdeauna asa ca nu il mai asteptam si convenim sa ne ajunga din urma cu coropisnita lui sau”fetita”asa cum ii place lui sa-si boteze toate motoarele,o yamaha fzr 600 dezgropata de el pe te miri ce pret din cine stie ce serparie. Impreuna fac o pereche de neegalat la care orsicine ar zimbi instant. Plecam.Cuplez treapta 1-a si imi infig picioarele in scari,Nazgul se poticneste usor sub povara sarcinii apoi tisneste docil inainte, Incepe aventura.Ne strecuram prin traficul pestrit si evadam din inchisoarea de beton …rulam cuminti incolonati spre visul nostru,,,undeva in zare apar pe rind ,Ploiestiul, suburbiile lui si nu in ultimul rind Sebulba cu coropisnita lui, Cotim la dreapta spre Buzau si in scurt timp ajungem in Mizil. De ce prin Mizil o sa spuneti ? Judetul Buzau este o zona putin cunoscuta turistic. Din pacate, singura atractie de notorietate o reprezinta Vulcanii Noroiosi pe care sint sigur ca i-ati vazut In schimb, doar cativa oameni, majoritatea din partea locului, cunosc adevarata valoare a arealului. Misterele Subcarpatilor de Curbura sunt incitante: lantul muntos de sare de la Manzalesti, pestera de sare de la Meledic, "focul viu" de la Lopatari, muzeul chihlimbarului de la Colti, inscriptiile pe piatra de la Broscaru, locuintele rupestre din aceeasi zona sunt doar cateva dintre traseele incitante pe care le-ati putea include in peregrinarile voastre.Toate si multe altele pot fi pronuntate intr-un singur cuvint “Tara Luanei “ Acesta este motivul ptr care ,undeva in Mizil semnalizarile noastre au inceput sa clipeasca stinga si cuminti, unul dupa altul am patruns in aceasta lume mistrerioasa a tarii Luanei.Am serpuit pina sus pe culmile insorite pline cu vita de vie de la Gura Vadului, lasind in stinga Baile Bolboci pentru ca apoi incinsi in costumele noastre sa ne pravalim recunoscatori in racoarea padurilor seculare ale drmului vinului.Din pacate parte de drum a fost in lucru si am inaintat anevoie oprind sporadic sa vedem tabara de sculptura de la Magura sau boltile racoroase ale minastirii Ciolanu ori asezamintul monahal zidit de Doamna Neaga.Voi insa , calatori pe acele meleaguri sa nu faceti la fel, cautati sa gasiti ragazul de a patrunde frumusetile locului si rasplata unui astfel de efort va va multumi.Ce rost au drumurile daca nu avem ochi sa privim dincolo de ele ? In scurt timp intram in DN 10 drumul ce leaga Buzaul de Brasov.Prietenii mei bucurosi de drmuri mai bune isi traiesc bucuria culcind pina la nebunie motoarele incaracte pe curbele dulci ale soselei.Ne aprovizionam in Patrirlagele si facem la dreapta spre Colti, admiram din mers pereti abrupti ai dealului Burdusoaia rulind sinuos pe drumul zdrobit spre satul Colti. Acolo undeva Diana Gavrila un personaj care pare a fi imprumutat ceva din misterul locurilor pe care le cerceteaza si cunoaste rosturile ne asteapta.Prieteni ,daca cineva va poate arata si povesti despre Tara Luanei frumos, pasional si mistic in acelasi timp atunci trebuie sa stiti ca Diana este eceea. Lasati-va condusi de ea si mai ales ascultati-o si veti redescoperii nostalgia basmelor copilariei.Asa am facut si noi si inca mai simtim aceasta vraja. Am campat obositi in gradina gazdei noastre Diana,unde dupa un timp a aparut si ultimul din gasca,Leo impreuna cu prietena lui Ema cu un alt xx-1100. Acolo in racoarea primei seri a drumului nostru am ascultat intre douo beri si un gratar facut la lumina lampilor de drumetie, povestea fascinanta a Dianei. “Sintem in Tara Luanei´” isi incepe gazda noastra povestea, “Batranii de demult povesteau ca Luana era un rege batran , un mare intelept, o fiinta atotputernica. Regele Luana pazea portile unei cetati puternice, cu ziduri pana la cer. Aceasta cetate era luminata zi si noapte de un soare ce stralucea aidoma astrului zilei. Cei din cetate erau puternici, drepti si netematori. Atunci cand erau raniti in razboaie, Luana ii tamaduia cu apele vii si moarte din Valea Izvoarelor. Multi ani fericiti au trait ei, pana au venit vrajmasi in care de foc si au doborat soarele Luanei. Mare prapad s-a intamplat atunci. Pamantul s-a cutremurat din incheieturi iar locul cetatii a fost ars pana la jumatate de metru adancime si nu a mai fost calcat multa vreme, nici de picior de animal salbatic, nici de picior de om, nici pasarile cerului nu au mai zburat pe deasupra.” Sus stelele luceau enigmatic in noapte iar noi ascultam ginditori mitul Luanei. Berea curgea rece si molcom in canile de campanie iar friptura se racea nebagata in seama pe masa improvizata. Am adormit tirziu in noapte, unii l-au visat pe Luana barbat.altii femeie….o mica parte dintre noi nu au visat nimik… bolta cerului era prea inalta si se invirtea mult prea repede .Ne-am trezit devreme, in zorii inmiresmati de parfumul florilor de salcim, in trilul privighetorilor si freamatul riului.Undeva sus in munte gravitatia isi facea treaba,,o ripa o luoase zgomotos la vale..motoarele luceau pline de roua diminetii .. si mai incolo,pe masa, aburea o oala mare cu lapte fiert..Diana avusese grija de noi..somnorosii din corturi.Incepea o noua zi iar noi aveam de descoperit Tara Luanei. Ne-am parasit vremelnic motoarele ptr a lua calea codrilor insa nu inainte de a vizita biserica rupestra din Alunis. Fie-va insa mila si nu ma intrebati cite vai si cite dealuri am strabatut , priviti mai bine pozele si realizati: ..asa ceva.. nu va va oferi nimeni, nici o agentie nici un muzeu nici un program.Sint locuri uitate, locuri sfinte ascunse privirilor straine, leagane ale crestinismului si istoriei acestui popor. Sint multe de spus, las mai bine pozele sa vorbeasca…si legendele. Tirziu,in amurgul inmiresmat ne-am reintors sleiti de puteri in gradina cu corturi.Ne-am pravalit rupti cu dureri in picioare pe iarba proaspat taiata Am gasit totusi taria sa incheiem seara cu bine..e adevarat o bere rece la vremea ei face mult.Tirziu in noapte.am adormit intrebindu-ne “vom putea tine motoarele incarcate a doua zi ?” Fireste ca am putut sa le tinem..doar eram la inceputul calatoriei noastre si aveam atitea locuri noi de vazut... Mesaj completat Imi cer scuze ptr pozele postate de 2 ori...experienta bate-o vina !
  22. Stiu ca se va rezolva Iintr-un fel..numai ca l-am pistonat pe bietul om cu citeva mesaje, mi-a raspuns ca nu se puteau inca obtine tresele , am revenit dupa o vreme,dar se pare ca omul este plecat si de aici jena de a nu deranja prin cererile mele repetate.Deci nu aduc reprosuri omului..m-am exprimat poate putin confuz. Multumesc ptr intelegere.
×
×
  • Creează nouă...