Sari la conținut

Kilometraj Jawa


Didis
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

Acu' circa 2 saptamani mi-am luat o Jawa 350 TS la care nu merge kilometrajul (vitezometrul merge, dar nu inregistreaza distantele). Are cineva unul de vanzare? Exista vreo alta alternativa, gen sa montez unul suplimentar (eu sunt bata la mecanica, asa ca daca zic prostii, nu va enervati prea tare...). Mi se pare frustrant fara...

 

- didis

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

io nu am avut deloc la etz, asa ca am cumparat unu electronic de bicla, si dupa aia am facut rost de una de dacie, carei mai faina si cu putin hocus-pocus se potriveste ... :crack:

 

asfalt uscat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Esti sigur ca e cablul de vina?

Poate s-a dus melcul din cutia de viteze!

Cablul de kilometraj se verifica dupa ce il scoti atat din ceas cat shi din cutie!!!

Rogi pe cineva sa tina un capat al miezului, cel ce se roteste, iar de celalalt capat invarti...

Daca poti sa faci asta... inseamna ca este cablul rupt...

Daca nu... desfa cutia shi verifica melcul, sa nu cumva sa fi fost gripat cablul de kilometraj... iar melcul sa se fi mancat!

:crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omului ii merge vitezometrul, deci cablul nu e rupt. Vezi ca kilometrajul (jurnalierul, smecheria aia care inregistreaza distantele) are niste rotite dintate. Desfa intai carcasa ansamblului si vezi daca nu cumva au sarit rotitele pe acolo. Nu e foarte complicat, daca te-ai jucat cu LEGO cand erai mic.

Bafta la desfacut!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omului ii merge vitezometrul, deci cablul nu e rupt.

234405[/snapback]

NENEA!!!

Daca mie imi merge motorul STAS, asta nu inseamna ca voi putea pleca.. daca am cutia de viteze praf...

NU?

Asha shi vitezometrul poate fi bun. iar cablul rupt sau melcul de la pinionul de kilometraj ros...

Faza e ca JE a avut o problema asemanatoare!!!

CAPISCI?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Errr... ca precizare, daca n-am fost prea clar: pot sa vad cu ce viteza merg (cablul de la kilometraj a fost schimbat de curand). In cutie nu m-am uitat, si nici in carcasa kilometrajului (inca). Mai intai trebuie sa gasesc pe cineva care are atat dotarea tehnica corespunzatoare, cat si niste cunostinte adecvate. Ce sa-i fac, daca sunt anti-talent... :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebare off-topic:

Pentru jawa mea un kilometraj de Mertz. Inca nu l-am pus(nu am melcul din cutia de viteze). Cand il motez, imi va arata vitaza reala a motocicletei(in functie de nr de rotatii, diam roata,???), sau va trebui sa ii fac eu o foaie autocolanta cu viteze plasate de mine(dupa ce in prealabil am mers cu un bezmetic langa mine si sa tipam unul la altul viteza instantanee)?

Multumesc mult!

Vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebare off-topic:

sau va trebui sa ii fac eu o foaie autocolanta cu viteze plasate de mine(dupa ce in prealabil am mers cu un bezmetic langa mine si sa tipam unul la altul viteza instantanee)?

Multumesc mult!

Vlad

235783[/snapback]

 

 

trebuie etalonat daca mertzul ala nu avea acelasi diametru la roti din fabrica. Adica trebuie sa vezi la ce viteza corespunde viteza indicata de vitezometru. Si nu e nevoie sa mergi si sa tipi la un bezmetic de langa tine. Stabiliti o viteza cu care merge unul din voi si celalalt compara cu ce ii arata lui. Adica, de ex, tu mergi cu 70 (indicatia de pe bordul tau), el merge in spatele tau si dupa aia iti spune cu cat ai mers. Restul vitezelor le faci cu regula de trei simpla. (adica dada tie iti arata 70 si el merge cu 100, atunci cand tie iti va arata 35, vei merge cu 50)

Bafta la surubarit :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru Kilomterajul de la Jawa poti pune in loc unul de Skoda 1000MB sau 110. In buna traditie socialista, o fabrica (in speta PAL) dadea piese la tot cartierul, adika si la Jawa si la Skoda. Asa se face ca multe de la Skoda se potrivesc la Jawa. Lantul de distributie, ceasurile de bord, platinile si ceva pe la cabluri. La cabluri nu sunt sigur ca nu le-am probat, dar restu merg. Cauta un ceas de Skoda care va merge ca uns. Este exact la fel. Ca sa-l desfaci e usor, mai greu de pus la loc. Eu l-am desfacut si n-am reusit sa-l mai sigilez la fel, asa ca a ruginit si s-a facut praf. Are o rotita din plastic care cedeaza prima in caz de gripare sau fortza majora. Si fara aia ... s-a dus toata sandramaua. Inainte de ceas, imprumuta un cablu sa vezi daca ala e beleaua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am desfacut eu ceasul... Am descoperit cam 3 rotite de plastic, una cu niste zimti uzati, toate fiind crapate. L-am pus la loc intr-o forma cam aproximativa, ma gandesc sa-i pun ceva gen chit/silicon ca sa-l sigilez corespunzator.

In continuare: de unde luam (ca acum suntem mai multi) ceasuri de Skoda/Jawa? Dezmembrari? Vitan?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...