Jump to content

Olandezii Zburatori


Recommended Posts

salut!

 

daca sunt cumva romani in olanda care se dau pe motor, si au chef de o plimbare weekend-ul asta, lasati aici un nume, tip motor si eventual un numar de telefon sau mail. sugetii despre unde ne dam sunt binevenite!

 

cine vine? pai, budd a fost cu ideea, pana acuma suntem doi. insa nu-i de ajuns! :laugh:

Link to post
Share on other sites
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Deci io vin! BMW R1200C . 0652094219.

Sugestiile mele : Raalte (pe langa Deventer) la muzeul Harley , Zeeland ori o tura prin sud ce sa cuprinda Biesbosch si eventual Kinderdijk.Sau chiar Belgia,de ce nu?

Edited by Budd
Link to post
Share on other sites

amsterdam, rotterdam, tot un drac e. eu nu stau departe, in jumate de ora am ajus in amsterdam. sa vedem daca mai vine cineva, daca nu mergem noi 3 la un suc! vedem noi unde :laugh:.

Link to post
Share on other sites

Hai sa vedem cine mai vine. In principiu e mai liber duminica pe strazi. Eu zic sa luam un punct de intalnire la mijloc : Rotterdam :laugh:

Serios,nu conteaza unde ne intalnim. Daca vreti,ne intalnim la muzeul aviatiei din Soesterberg si de acolo vedem noi. Muzeul este deschis si duminica de la 12 la 16.Asta ca sa nu zica lumea ca raman in Rotterdam. Ideea este sa nu mergem pe autostrazi. Haidam,ziceti unde ne intalnim?

Link to post
Share on other sites

Deci asa facem ?

Duminica ora 12:00 -12:15 la muzeu in Soesterberg. Se vede de pe A28. E un Starfighter pus pe un soclu chiar langa autostrada. Afrit 4 (Soesterberg)

 

Map.Google

Edited by Budd
Link to post
Share on other sites

eu sunt de acord, distanta e cam aceeasi pentru toti (mai putin lilith). dupa google maps, eu si cu budd facem vreo 65km pana in utrecht dupa care mergem la soesterberg. lilith merge 45km pana la utrecht + aceeasi distanta. nu e mai bine sa ne intalnim toti in utrecht si mergem de acolo impreuna?

Link to post
Share on other sites

prima data sa ne intalnim in utrecht, nu prea conteaza unde. eventual cand ajungem, daca nu ne vedem, dam un bip (ca nu suntem romani degeaba). si dupa ce dam bip si ne localizam, putem eventual bea un suc, depinde cum e vremea. dupa aia mergem prin "interior" la soesterberg, vedem ce e acolo de facut. dupa care luam niste "dijkwegen" unde deschidem putin gazu', sa se mai ia rugina de pe cilindrii :laugh:!

 

PS: daca totul e ok, duminica iese soarele! hai ca e de bine...

 

da chiar nu mai sunt romani pe motor aici??? imposibil!

Edited by aoleks
Link to post
Share on other sites

OK atunci, central station sa fie. Pe la 11:00. O sa incerc sa ajung la bus parking. Asta este chiar sub Hoog Catharine. Sau mai este o locatie super usor de ajuns : intrarea dinspre Jaarbeurs (in gara, evident). Unde opreste Eurolines : Jaarbeursplein. De pe autostrada urmaresti Jaarbeurs.

 

post-22521-1221213973_thumb.jpg post-22521-1221213996_thumb.jpg

Edited by Budd
Link to post
Share on other sites

Pai zicea ca vine , a intrebat cand si unde :

 

Da, da! Anunta-ma cand/daca stabiliti ceva>

 

Deci , recapitulare !

 

Loc : Jaarbeursplein , Utrecht

Cand : Duminica 14 Septembrie , 11:00 - 11:30

 

Eu am sa fiu acolo.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • 2 months later...

salutare

am si eu o rugaminte daca ma ajuta cineva cu ceva informatii despre cum merge treaba prin olanda, eu omentan sunt in italia dar as vrea sa merg in olanda

eu am mai stat o perioada in olanda dar acum vre-o 4 ani si de atunci mai prea mai am noutati in legaturile de a gasi un job. sunt vorbitor de limba engleza atat eu cat si sotia mea.

Link to post
Share on other sites

Niste nenorociti. Fara permis de munca nu se uita la tine chiar daca iti faci firma. Asta e una la mana. Doi la mana e destul de important sa vorbesti olandeza daca nu lucrezi undeva in IT/management etc. In rest, sa locuiesti aici e usor : mergi la primarie, te inscrii, faci asigurare medicala, cauti locuinta etc. Evident ca nu poti beneficia de ajutoare sociale cat timp nu ai lucrat in Olanda insa asta cred ca e peste tot.

Edited by Budd
Link to post
Share on other sites

Cine stie cum sta treaba cu vama si tva-ul la olandezi pt o moto adusa din state? am inteles ca e mai ieftin la ei decat la noi din doua considerente: 1. ei pornesc cu calculele de la valoarea de tranzactie si nu cea de catalog ca la noi.

 

2. TVA-ul la ei este mai mic, de 19%. Si acum spuneti-mi daca gresesc: vama este 10 sau 6% din valoarea cu care a fost cumparata motocicleta adunată cu valoarea transportului, sau numai din pretul de tranzactie?

 

O alta nelamurire priveste metoda de calcul a TVA: e 19% numai din valoarea tranzactiei sau dintr-un total în care intra pretul de achizitie, transportul, vama și comisionul de vamal de 0,5%? Cine ma poate ajuta cu raspunsuri clare ii raman recunoscator.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +20 000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +17000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...