Sari la conținut

Incalzire Motor,timp Mult


spydy
 Share

Postări Recomandate

salut; am o problema ciudata: la fiecarea pornire trebuie sa stau cu socul tras la maxim circa 10-15 minute,ca sa pot pleca de pe loc;altfel se opreste motorul. daca stau cu el oprit mai mult de 4-5 ore trebuie sa stau mereu sa se incalzesca. si o alta intrebare: un motor de 250cc cam cat trebuie sa consume? 5l/100km este mult? multumesc anticipat si poate stie cineva unde ,sau cum pot rezolva problema asta :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca ai spune si despre ce motocicleta e vorba ... :)

 

Incalzire greoaie, la racire pe lichid, ar insemna termostat blocat pe deschis (in loc sa faca circuitul apei doar prin motor, pana se incalzeste, pleaca din start si prin radiator, si evident dureaza mult mai mult pana ajunge la temperatura de lucru).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa ceva am patit la ETZ.. nivel prea scazut in carburator. amestec prea sarac. la rece mergea numai cu soc..putere scazuta.. si la cald mergea tot numai cu socul tras..

 

nivel scazut : carburator dereglat

robinet infundat

aerisire rezervor infundat

conducta sau cui infundat

Editat de Nagy_Arpad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intii si intii multumesc pentru raspunsuri. moto este kawasaki el 250-1994.

are 2 cilintri-4 timpi,racire pe lichid.termostatul nu l-am probat; dupa ce astept cele 10-15 minute de incalzire,tot motorul merge perfect: nu se ineaca,merge "rotund",nu scoate fum,trage f.bine pt capacitatea ei,nu papa ulei...o sa incerc sa il caut sa vad pe unde e pozitionat si sa il probez,dar poate stiti vreun "meserias bun". eu am apelat la 3 firme de specialitate,pentru alte probleme mai marunte,dar nu am fost multumit de calitatea lucrarilor:ex: mi-au intins lantul,curatat-uns,au uitat sa imi stranga o piulita pe roata si m-am trezit ca nu am frana pe spate;noroc ca am observat(in mers) inainte de a avea stricta nevoie de ea. merci pentru informatii :) ps:daca termostatul ar fi bun,exista si altceva care ar putea determina problema asta de incalzire?

Editat de spydy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la fiecarea pornire trebuie sa stau cu socul tras la maxim circa 10-15 minute,ca sa pot pleca de pe loc;altfel se opreste motorul. daca stau cu el oprit mai mult de 4-5 ore trebuie sa stau mereu sa se incalzesca.

 

10-15 minute este foarte mult - asigura-te (preferabil cu un termometru digital) ca nu supraincalesti totusi motorul (faptul ca se opreste se poate datora si altor factori). EL-ul e putin mai friguros, asa ca mie mi-a trebuit putin timp sa ma obisnuiesc cu pornitul la rece.

 

 

un motor de 250cc cam cat trebuie sa consume? 5l/100km este mult?

 

5% e normal pentru EL. In functie de utilizare consumul variaza intre 4-7%, insa folosit cu masura mie imi consuma cam 4,5%.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu-o tine 15 min cu socul tras.

tragi socul doar ca sa-o pornesti si pe urma impingi usor la loc in functie de turatie. Eu las socul max 30 sec dupa care o tin din acceleratie putin(cateva min daca nu ma grabesc)...dupa care plec usor(fara turatii mari) cu ea pt ca se incalzeste mai bine in mers decat pe loc.

 

ps: ce ulei ai? un ulei mai gros(20W??) se incalzeste mai greu pe vremea asta.

Editat de mihaicbr
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...