Sari la conținut

ajutatima va rog

tibiche
 Share

Postări Recomandate

pe axul schimbatorului de viteze e un pinion mai bine zis jumate de pinion care actioneaza tamburul cu furci,astea doua(pinionul zis semiluna si tamburul) au niste semne din fabrica pentru montaj si trebui puse exact la semn ca sa nu-ti mai sara din viteze sau sa intre aiurea ,uita-te atent sint punctate,punele unul in derptul celuilalt si nu o sa mai sara...

...bafta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe axul schimbatorului de viteze e un pinion mai bine zis jumate de pinion care actioneaza tamburul cu furci,astea doua(pinionul zis semiluna si tamburul) au niste semne din fabrica pentru montaj si trebui puse exact la semn ca sa nu-ti mai sara din viteze sau sa intre aiurea ,uita-te atent sint punctate,punele unul in derptul celuilalt si nu o sa mai sara...

...bafta...

exact,si mai poate fi parghia care blocheaza melcul in trepte sau pe liber,poate are arcul slab sau varful uzat si tocit,rotunjit etc.

bafta

Link spre comentariu

nu mi-am dat seama ca are semne din fabrica pe melc si pe pinionul de pe furca......

eu l-am luat frumusel la incercari....pana cand imi intra si imi iesea perfect!

cutia mea nu are nici o saiba! :kiss: trebe sa aiba? mie imi schimba.... perfect! la mine inca se mai vad urmele cutileor de la strung pe pinioane....furca nu avea uzura deloc......

p.s: vezi ca ai o saiba mai groasa la pinionul de a 4-a(pe cel pe care se monteaza si pinionul de atac) ,trebe sa fie acolo neaparat! si mai trebe sa fie una sub furca care prinde pinioanele baladoare.....

Numai bine!

Link spre comentariu

poate sa ma ajute cineva cu o problema?am o planeta 5 si imi sare in continuu din viteza sau intra intre viteze.cam ce ar putea fi?

Am sa iti spun ce mi sa intimplat mie la un IJ 56. Axul secundar de la cutia de viteze in partea dreapta sub pinionul de lant,are un rulment cu un capac de tabla la exterior,acel rulment este fixat cu niste sigurante.Daca sig. siau facut joc in locasul carterului transmite jocul si axului cu pinioane deci joc axial mai mare.De aici si nesincronizarea furcilor cu schimbatorul de viteze. Incearca asa, toate bune.

Link spre comentariu