Sari la conținut

Mike06

Super Membru
  • Număr conținut

    1.302
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Mike06

  1. Serpentinariiii...v-a amorțit zapada de tot? Eu abea astept sa vina caldura, si deja am inceput pregatirile pentru pasul tihuta!
  2. Răstignit, mai mult ca sigur.
  3. Nea'Ivane, cata imaginatie sa ai?!
  4. Am rezolvat problema motocicletei, multumesc mult @Jagi! Numai bine, si toate cele bune in noul an!
  5. Salutare colegi! Am lasat motocicleta cam de izbeliste anul acesta, nu prea am avut timp deloc. Am nevoie de un service/mecanic bun, am ceva probleme la motor(tind sa dau vina pe simeringurile de la supape, curge mult ulei pe la galeria de evacuare a cilindrului 2, si merge in 3) Vreau un mecanic/service cat se poate de serios, care sa imi faca o constatare cap-coada a motorului, si reparatia aferenta. Daca imi puteti recomanda, va sunt recunoscator! Numai bine!
  6. Salutare baieti! Revin dupa ceva absenta pe forum.dar na. Cu asta m-am ocupat toata iarna. proaspat revopsita,si cu niste mici upgrade-uri. Nu stiu de ce se vad asa nasol pozele.probabil ca le-am trimis de pe telefon pe mail, luate de pe mail in pc si puse aici. Acum, mai am o singura problema. Am schimbat rotor+stator, ale ei s-au prajit de tot(+ dezlipirea magnetilor de pe rotor),si acum nu as vrea sa renunt la xenon,desi multa lume spune ca trebuie pus halogen,ca sa nu le prajeasca si pe astea. Logic ar fi, dar acum intreb daca piesele noi cedeaza la fel ca cele de origine.
  7. Daca te referi la lipirea carenelor(reparatia lor,ma rog) ti-l recomand pe Ovidiu- 0748465660. Face treaba de cativa ani buni,si bine.
  8. Este singura revista din toata colectia mea Tehnium(vreo 200) in care am gasit ceva legat de Mobra. Domnul Valentin Turc pune foarte bine in schema electrica totul, usor de realizat,si cu avantaje notabile(zic eu). Numai bine!
  9. Salutari! Un mecanic bun in Bucuresti, ptr un R6 2000 bolnav? Necesita reglaj jocuri la supape, sincronizare si reglare amestec carburatoare. Numai bine!
  10. Volt=> unitate de masura a TENSIUNII electrice. Amper(electromagnetic / electrolitic- acesta ne intereseaza pe noi)=> unitate de masura pentru INTENSITATEA CURENTULUI electric, si vine ca un compus(amper-ora)=>unitate de masura pentru sarcina electrica egala cu cantitatea de electricitate transportata de un curent electric cu intensitatea de 1 amper printr-un conductor in timp de o ora egala cu 3600coulombi. Daca va uitati mai cu atentie, pe fiecare baterie scrie 12V 7(sau4,5,8,43,102,etc) Ah ,adica amper-ora. Capacitatea bateriei este cantitatea de energie electrica stocata de aceasta. Ea se masoara in Amperi.h. Tensiunea electrica este tensiunea electrica generata la bornele bateriei de acumulatoare. Ea se masoara in Volti. Curentul de descarcare la rece!Este curentul pe care o baterie noua, complet incarcata, poate sa il furnizeze continuu, timp de 10 secunde si sa asigure la - 18 º o tensiune de min. 7,5 V (EN). SI NU! Acumulatorii sunt facuti sa oscileze de la descarcare la incarcare. O perioada incarcat complet nu-i face neaparat bine. Iar descarcarea pana la epuizare a bateriei poate duce la sulfatarea ei. Cand o baterie este sulfatata spre exemplu, scade durata de retinere a tensiunii(Volti). Aceste metode de "resuscitare" a bateriei pe care voi vreti sa le incercati sunt inutile. Bateriile din ziua de azi sunt facute incat sa tina lejer 4-5 ani(nedemontate de pe moto/auto) intr-un regim de lucru normal,fara extraconsumatori, sau alte probleme ale instalatiei electrice. Si sa fiu off-topic putin ca,e la moda. @emy15,esti la o puternica perioada de maturizare,prin care toti am trecut, dar pana acum ar fi trebuit sa stii ca "V-olti" ii masori cu aparatul de masura, Amperii cu metrul de croitor. Folosesti emoticoane in exces(lucru destul de iritant pentru ochi) si cireasa de pe tort este agramatismul tau,si lipsa de cunostinte in domeniu(actual- mecanica/electromecanica). Recomandare: Numai chiuli de la scoala. Rezultat: Un trai mai bun pe forum,si o decurgere mai logica a conversatiilor din topicuri. "P.S": @Nenea Ivan ti-ar putea fi bunic,arata putin respect. Numai bine tuturor!
  11. Salutare! Doar ce-am aterizat si eu prin bucuresti,mai exact la Piata Iancului. Caut si eu ca fiecare,sa-mi fac niste prieteni. Mihai, 20 de ani, student la conservator, serpentinar(si pe circuit oleaca...), de provenienta oltean, posesor de R6 2002. Nu prea stiu care-i mersul pe aici, asa ca daca sunteti draguti sa imi spuneti si mie pe unde se fac intalnirile din zona,va sunt recunoscator! Numai bine!
  12. Caut si eu niste amatori pentru tihuta pe week, care se baga?
  13. Aici e fiecare cu ce-l doare...eu unu vreau un colier de yoshimura trioval(titan)Care ai?
  14. Am gasit un stator bosch de mobra in garaj, in stare buna, dar fara platina. Cine are nevoie de el, sa dea un PM. Numai bine!
  15. Nu prea le gasesti separat...doar provenite dintr-un accident, nu se pot desparti cele 2 faruri decat prin rupere
  16. Cica vineri e cam innorat...ne incumetam pe moto? sau se accepta si conserve?
  17. Reglejele astea sunt cam riscante,adica s-o cobori,respectiv s-o ridici.Singurele regleje care sunt necesare sunt la duritate,inaltimea fiind fixa. Amortizorul spate nu se regleaza in lungime,ci in DURITATE.Reglajul se face din arc(comprimant-ul,sau decomprimandu-l) si din presiunea din butelia de gaz. Marind presiunea,amortizorul devine mai rigid,si automat mai greu de actionat,si viceversa. Comprimand arcul,micsorezi si distanta lui de lucru(comprimat maxim-decomprimat nominal),cu cat e mai comprimat,cu atat forta aplicata pe partea spate trebuie sa fie mai mare ca sa il comprime mai mult,si viceversa.E o chestie direct proportionala. Exista kit-uri de coborare,adica tijele care prind amortizorul de bratul oscilant mai lungi/scurte. Nu va mai ciondaniti,ca n-aveti nimic de impartit. Numai bine!
  18. Salutare ! De la toamna,o sa vin la facultate in bucale(conervator).Si o sa stau in titan la apartamentul unui preten(care s-a mutat in craiova). Ma primiti si pe mine in grupu' titan? unde se fac intalnirile saptamanale,toate cele... Fani de mers pe circuit? Numai bine!
  19. Bravos natiune,o sa vezi ca skf-ul va tine mult si bine. Numai bine! Ptr mine e ok .De bat drumu pana la Brasov/Sibiu,de ma duc pana la bucale e tot aia As recomanda o tihuta la vara,toata hoarda de r6-isti!
  20. Eu sunt amator! daca are caracter de tihuta sau...stiu si eu:D.
  21. Da furca jos cu tot cu juguri(operatie de 30de min).Ai 2 rulmenti conici,numai stiu ce cote au(parca cel de jos e mai mare,dar nu bag mana-n foc) Ii masori cu un subler(diametru int+ext,latime)si te duci la un magazin de rulmenti(ar fi de preferat sa pui ceva mai bun,SKF,Timken,etc).Sau daca nu sti sa masori rulmentii,ii dai jos si te duci cu iei in mana,atentie cum dai jos camasa exterioara! Nu ti-as recomanda OEM,mai bun e un SKF(si la pret,si la calitate). Spor si numai bine!
  22. Orice marca,dar sa fie progresiv,nu liniar! Ca recomandare,WP,dar e foarte scump.
  23. Merci! Etrierii originali o sa fie scosi la pensie,in locul lor o sa pun Brembo M6(etrieri dublu-flotanti,cu 6 pistonase).Discurile o sa fie schimbate cu unele Breaking,sau Discaciatti.Furtunele de frana sunt Valter Moto,iar pompele de frana(fata+spate) Brembo radiale,cu interaxa variabila. Si amortizorul spate o sa-l schimb,oscilez intre WP si Ohlins... Jentile de asemenea,imi sta gandul la PVM 10Y,sau Marchesinni. Am comandat furca din america pe 8 ianuarie,si mi-a ajuns azi. Transportul a fost 50de dolari(am avut comanda mai mare),iar pretul ei este de 1050 de dolari(3360 de RON).Mi-a venit cu tot cu juguri si semighidoane dedicate. Furca de 99-02 banuiesc ca este la fel cu 03-04(05 avand deja usd),si costurile sunt aceleasi. Sunt putin stramtorat cu timpul,dar cum o montez,pozez si postez tot! Nu este prea concludenta poza,dar este tot ce am la moment.
  24. Azi dimineata mi-a ajuns furca comandata de pe ebay.Care aveti nevoie de alte poze si detalii despre furca usd(in cazul meu ohlins)pe r6 2002,intrebati.
×
×
  • Creează nouă...