Sari la conținut

CONCEDIU CALARE PE MOTOARE


Postări Recomandate

La insistenta unor prieteni m-am hotarat sa va impartasesc si voua cate putin din aventurile prin Romania in vara anului 2008, luna august, cu ocazia concediului...

Asadar am pornit la drum Miercurea in 20 august din Hunedoara, eu, prietena si motorul. Trebuia sa ne insoteasca si cel mai bun prieten al meu, Dani, insa i-au anulat concediul in ultimul moment.

Deci am plecat din Hunedoara ,am intrat pe la Valea Nandrului sa-i salut pe baietii care se pregateau de "free bikers festival", iar de acolo am luat directia Sibiului, destinatia zilei fiind Transfagarasanul. Aici am innoptat la cort, am facut foc si am fript un carnat capturat de la un cioban de pe munte :kiss: A mers perfect cu bere si cu putin jack dn.

Joi 21 august- am plecat mai departe, trecand prin tunel in judetul Arges. Imediat dupa aceea mi s-a terminat memoria cardului de poze de la aparat, deci mare bucurie pe mine. Am coborat pana la poalele Cetatii Poienari, pe care am vizitat-o, tot acolo punand tabara pentru a2a noapte. Noaptea am auzit ceva pasi ciudati prin padure, motiv pentru care am folosit pentru prima data in aceasta calatorie trei petarde, apoi liniste si pace.

Vineri 22 august- am strans lucrurile si am plecat catre Curtea de Arges. La intrarea in aceasta localitate am intalnit un dnepr-ar (Dorinel) cu motorul defect pe care am incercat sa-l ajut sa porneasca, dar a fost in zadar. Ne-am imprietenit, apoi am plecat mai departe, nu inainte de a intra prin oras si de a descarca pozele din aparat pe cd la un magazin de specialitate. Din Curtea de Arges am pornit catre Campulung, Rucar, Bran (drum f. prost), Predeal, Busteni, Sinaia, Comarnic si destinatie finala Breaza la intrunire. La Comarnic am avut probleme cu bateria care mi-a intrat in scurt de la zdruncinaturile celebrelor noastre drumuri. Dupa ore bune de chin am reusit sa ajungem de la Comarnic la Breaza, dupa ce s-a intunecat.

Sambata 23 august- Multumesc d-nului Primar, lui Terry ca mi-a remediat defectiunile, lui Kessu, lui Mad-Max si celor 2 baieti cu vitezanele din Sibiu pentru ajutorul acordat. Odata ce mi-a fost reparat motorul, ma simteam mai bine si am inceput sa ma distrez si eu. A venit si Boby(Road Patrol) de la mare si seara ne-am pus pe distractie impreuna cu celebrul Jack Dn. No 7. Am stat si am chefuit pana noaptea tarziu.

Duminica 24 august- Ne-am trezit la 7,00 iar la 8,00 am pornit la drum. Am intrat pe la service-ul din localitatea Cornu (acolo unde mi-a reparat Terry motorul) am baut o cafea cu baietii, am mai povestit, iar pe la 10,00 eram iar calare pe Valea Prahovei. Ne indreptam catre Brasov apoi dupa ce am halit ceva aici, am luat-o catre Intorsura Buzaului. La iesirea din Buzau am parcat la un Motel, unde am ramas peste noapte.

Luni 25 august- Am pornit catre Slobozia, am intrat pe » autostrada soarelui » si am urmat drumul catre Fetesti, Cernavoda, Constanta, iar destinatia finala fiind Vama Veche. Seara am bagat 2 degete in mare si am baut bere La Pirati cu niste pretenari intalniti aici.

Marti 26 august- a continuat distractia cu prietenii in Vama.

Miercuri 27 august- am dat o tura cu motorul pe litoral, prin 2Mai si Mangalia apoi iar La Pirati.

Joi 28 august- tot distractie prin Vama, iar seara am pregatit bagajele de plecare.

Vineri 29 august- La ora 8,00 am pornit din Vama Veche catre Constanta. Aici am luat micul dejun pe o bordura in fata unui supermarchet dupa care ne-am indreptat catre Braila, Galati, Tecuci, Birlad, Vaslui. La Vaslui am poposit la bunicii mei din partea mamei timp de 5 zile.

Miercuri 3 septembrie Am plecat din Vaslui catre bunicii Iuliei, in Nordul Moldovei. Asadar am urmat traseul Iasi, Targu Frumos, Hirlau (aici m-a muscat o albina de frunte de era sa nu-mi mai incapa capul in casca), Botosani, Dorohoi, si Cordareni, fiind satul bunicei ei. Aici am zabovit 3 zile, timp in care am mai vizitat dealurile si satele din imprejurimi, impreuna cu impozantele culturi de haldani… eh, acu` ce o fi aia haldan, nu? Poate va dati seama din poze…

Sambata, 6 septembrie- Ne-am trezit dimineata, inainte de a crapa de ziua, am legat bagajele pe motor, iar cand a inceput sa se lumineze putin am plecat catre alte meleaguri. Traseul urmat a fost : Cordareni, Dorohoi, Siret, Radauti, Campulung Moldovenesc, Pasul Mestecanis, Vatra Dornei, Poiana Stampei, Pasul Tihuta, unde am si innoptat.

In aceasta zi am vizitat casa memoriala M. Eminescu, chilia lui Daniel Sihastru, Manastirea Putna, Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita. Nu pot descrie in cuvinte ce peisaje mi-au vazut ochii in aceasta zi.

Duminica, 7 septembrie- Ne-am trezit de dimineata, cam pe la 7,00, am baut cate o cafea cu lapte proaspat muls dupa care ne-am vazut de drum. Adevarul este ca in ciuda faptului ca eram destul de obositi, tot nu ne tragea firea sa venim acasa. Traseul urmat a fost: Pasul Tihuta, Prundu Bargaului (drum european forestier), Bistrita, Dej, Gherla, Cluj (cu popas la Umbra De Noapte), Turda, Alba Iulia, Hunedoara.

Am ajuns acasa rupti de oboseala, macinati de gandul ca a doua zi trebuia sa incepem serviciul si cu aprinsa dorinta de a pleca din nou catre nicaieri…

 

Acestea fiind zise, va doresc vizionare placuta!

 

http://www.flickr.com/photos/35691466@N05/...57614384903676/

(In dreapta sus poate fi pus pe slideshow)

Editat de Eddy Metal
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu Edy acuma vi tu de-acasa !!!! Super faina tura si pozele la fel !! Felicitari pentru tura si la vara sa o faci si mai lata !! :moto: :bow: :rolleyes: :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frumos traseu ti-ai ales.

 

anul asta ai planificat ceva?

 

Bobi

 

Se stie ca nu pot fi tinut vara aproape de casa (mi-e teama sa nu fac egrasie la picioare :moto: ), deci daca ajuta vreun sfant... vara asta imi fac iar de cap, insa nu singur de aceasta data... :kiss:

 

Merci Yedutz!!!

 

Caline, nu stiu cat de lata, insa lunga cu siguranta va fi :bow: :rolleyes:

Editat de Eddy Metal
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte frumos.Bravo!Cam cati km sa fi avut toata povestioara?

 

Cam 3500 au fost in total, oricum pe zi nu faceam foarte multi 200-400, singura exceptie fiind din Vama in Vaslui, cand s-au adunat vreo 600, ca am inconjurat putin de teama sa nu stau la coada la trecut cu bacul Dunarea.

 

Ei dracie, scuze, am scris de pe calculatorul pretenarei, si abia acum mi-am dat seama ca era logata cu id-ul ei...

Eddy.

Editat de dark_castle_hd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cam 3500 au fost in total, oricum pe zi nu faceam foarte multi 200-400, singura exceptie fiind din Vama in Vaslui, cand s-au adunat vreo 600, ca am inconjurat putin de teama sa nu stau la coada la trecut cu bacul Dunarea.

 

Ei dracie, scuze, am scris de pe calculatorul pretenarei, si abia acum mi-am dat seama ca era logata cu id-ul ei...

Eddy.

 

 

:angryfire:

N-are nimic,am luat informatia care-mi trebuia,cea cu km.Au fost ceva,nu gluma...Felicitari! :angry:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

marfa, planuiesc un tur de tzara asemanator, dar sa vina vara odata...

pe unde a fost fain, pe unde regretzi ca ai fost si pe unde te oftici ca n-ai ajuns ? :blink:

 

Ok, pai: Transfagarasanul este ceva de vis, pacat ca a cam inceput lumea sa umble pe acolo, dar este un traseu care merita facut cap-coada, de la Cartisoara la Curtea de Arges, ori invers... Si se merita sa stai o vreme cu cortul, in aceste zone, nu doar sa bagi o tura racing, incat ochiul sa nu se aleaga cu nimic... Asadar Transfagarasanul mi-a placut. Mi-ar fi placut si de la Curtea de Arges, Rucar-Bran, Predeal, daca nu ar fi fost drumul asa de rau pe la Campulung... Peisaj frumos, drum rau. Valea Prahovei e frumoasa dar aglomeratia te omoara si-ti taie mult prea mult din placere, Brasov, Intorsura Buzaului, Buzau e ok si frumos, mi-a placut. De la Buzau si pana pe litoral, nimic interesant... De pe litoral si pana aproape de Vaslui, la fel, nimic interesant, mult praf, fara umbra sosele nici bune, nici rele... Vaslui-Botosani, mai urci un deal, mai cobori o vale, mai dai si de cate o padure... interesant, sosele cu multe carute... Zona Bucovinei este ceva de vis... n-am cuvinte, Manastirile Moldovei sunt toate adevarate opere ale creatiei, care impreuna cu satele care le inconjoara si dealurile si muntii pe care sunt asezate, sunt singurele forme de existenta care mai fac legatura cu vremurile de demult apuse... Este o zona in care nu-ti vine sa accelerezi, din contra, parca ai tot frana si ai tot opri pe ruta Radauti-Putna-Vatra Dornei.

De la Vatra Dornei si pana la Bistrita este iarasi o zona teribila, pacat de "drumul european forestier" pe care mi-am rupt ficatii si chopperul, mi-a placut mult pe pasul Tihuta, ca zona si ca peisaj. De la Cluj la Hunedoara sunt prea familiarizat cu traseul incat sa pot spune altceva decat ca drumul e chiar bun.

Mi-ar fi placut sa ajung si in zona Maramuresului, insa s-au terminat zilele de concediu, poate la vara...

In concluzie, zona de nord a tarii merita strabatuta cu rabdare(Maramuresul, Bucovina), Transfagarasanul, la fel... Culoarul Rucar-Bran, de asemenea, Zona Deda, Toplita, Borsec, Izvorul Muntelui, Vatra Dornei, se merita, de asemenea. E frumos pe Cheile Bicazului, Pe Valea Trotusului, Valea Oituzului e putin cam circulata, mare aglomeratie si multe tiruri.

Legat de litoral, aici e putin cam altfel... Nu-si merita cheltuiala. Daca fac o socoata a banilor legat de cat am cheltuit si ce satisfactie am avut din Buzau in Vama apoi din Vama pana in Vaslui, imi vine sa ma zgarii pe ochi. Am dat bani multi degeaba. La Mare e bine sa mearga cine iubeste plaja, scaldatul in mare si berea ieftina la pret mare pe terase imbacsite de manele... Insa totusi am fost prezent si acolo, mi-a picat bine berea La Pirati, insa in curand nu o sa ma mai prindeti in acea zona.

 

Hai norock si numa` bine!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar fi placut sa ajung si in zona Maramuresului, insa s-au terminat zilele de concediu, poate la vara...

In concluzie, zona de nord a tarii merita strabatuta cu rabdare(Maramuresul, Bucovina),

Salutare domnu Eddy, poate ni te vei alatura , in tura de Paste, pe meleagurile bucovinene si maramuresene. Suntem hotarati sa facem Maramuresu si probabil Bucovina (pe care am facuto, dealtfel, si anul trecut tot de Paste). O sa fim in jur de 8-10 motociclete.

Daca te hotarasti, te asteptam cu mare placere.

Numai bine si asfalt uscat :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...