Sari la conținut

Toba esapament infundata


ingridana
 Share

Postări Recomandate

eu am folosit metoda cu focul :D . Am facut rost de un cauciuc de masina , l-am aprins si am pus toba pe cauciuc si am lasat-o pe foc pana s-a ars tot cauciucul :D . Dupa ce o scoti de pe foc , o lasi sa se raceasca si pe urma o bati usor cu un lemn si vei vedea ca v-a iesi ceva negru din ea

 

bafta

Editat de Razvy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am un aprilia sr50 model 1997,puteti sa-mi spuneti o modalitate de a curata toba in interior,

va multumesc

 

La foc cu ea...alta solutie nu exista.Si eu cand aveam in 2 timpi asa facem:un foc sanatos si o aruncam acolo pana toata calamina si uleiul nears aruncat pe teava ardea,se usca si se desprindea de pe toate elementele tobei in interior.Scoate amortizorul din ea inainte,asta daca ai.O intorci si o scuturi bine dupa ce s-a racit.Las-o sa-si revina normal dupa ce o scoti din foc caci daca dai cu apa pe ea risti sa se strambe datorita contractiei bruste.Dupa aia o poti vopsi cu o vopsea rezistenta la temperatura,gasesti la orice magazin de profil care se respecta.Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De la orice magazin cu solventi, vopsele auto, etc. Decarburol sau decarbusolv. Sa nu ti prea mult acolo pentru ca o actiune indelungata ar putea sa-ti arda sitele din interior. Ideea e sa acoperi toba la un cap, sa pui solutia acolo, acoperi celalalt capat cu mana, agiti bine, lasi vaporii care s-ar putea forma afara, apoi o lasi 10-15 minute, scoti totul clatesti de doua ori cu apa (tot cu un cap astupat). Poti repeta procesul inca o data.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru ca e tot pe tema toba de 2 timpi pun si eu o intrebare:

am toba din poza, sunt 100% sigur ca are site in interior, daca scot silencerul se aude exact la fel ca cu el montat.

Vreau sa o desfac sa le scot. credeti ca voi castiga putere ceva?? prin faptul ca va fi goala, exact cum trebuie o toba de genul asta sa fie. sa lucreze corect.???

post-15737-1238698265_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O toba de genul asta NU trebie sa fie goala. Motorul in doi timpi functioneaza pe principiul...2 timpi, adica cele 4 momente ale unui motor normal sunt "compresate" in 2 momente, de aceeas pistonul trebuie sa fie impins in pozitia de admisie cu ajutorul gazelor din toba, gaze ce nu au fost evacuate complet (deci sitele din toba functioneaza ca o oglinda). Tu ai o limitare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai da stiu, dar vrei sa spui ca o toba racing are site in partea aia umflata?? nu cred.

daca scot sitele va fi asemanatoare cu una goala, doar forma o va diferentia putin/

Editat de TheIceman
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu intelegi ca motorul in 2 timpi nu functioneaza cu o toba goala? Aia e la 4t. Uite ce-ti propun eu...scoate toba si mergi cu el fara toba...daca trage calumea, atunci o golesti, daca nu....dedu si tu. Forma tobei este putin importanta, dar are si ea efectul ei, forma dublu conica e parte din acea "oglinda", dar fara site...unei tobe racing nu ii lipsesc sitele, ele sunt mai rare, confectionate din alte materiale care conduc la o circulare mai rapida a gazelor. Uite care e parerea mea...da toba jos, daca e giannelli vezi ca acolo in gura de admisie (iesirea din cilindru cilindrului), adica acolo unde se prinde in cilindru, e o restrictie, un fel de con. Scoate-l si iti va merge cum trebuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frate faci ce crezi...eu ti-am spus principiile motorului. Daca tu vrei sa-l faci 4t ok. Si nu e ceva nou, daca dai un search si cauti bine, ai sa vezi ca s-a mai spus de multe ori aici, pe forum. Tu goleste-o si gata. Nu inteleg de ce mai intrebi daca nu ma crezi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...