Sari la conținut

In jurul Dobrogei


Postări Recomandate

Suna ceasul. E 5. Doar ca, de data asta, chiar am energie si ma pot misca repejor. Adun trusa foto, bag baterii proaspete in GPS, ii iau si incarcatorul, casca, manusile, aparatoarea de vant, o bluza si 2 pulovere, izmene si pantaloni de schi, geaca groasa, ghetele de cross. Ies scartaind pe usa, probabil trezesc juma' de bloc, ma sui pe mobra, selectez ruta si valea. Pana la o benzinarie, desigur, sa iau tigari, suc si sa-mi umflu roata fata.

 

Pana la Calarasi unde am alimentat, fac o ora. Bacul vine la fix, trec pe partea cealalta, totul merge in regula. Pana incep sa aud ceva suspect, ca un fel de bocanitura. Cand dau sa ma opresc, vad ca frana spate e complet moale. Clar, iar am pierdut un surub de la etrier :( Caut service auto pe GPS, nimic. Hai ca o luam in modul clasic ca si asa sunt la o aruncatura de bat de Baneasa. "Vulcanizare, spalatorie auto, service, bar". Perfect. Lacat peste service, dar vad ceva miscare in bar. Deschid, intreb, aflu ca baiatul de la service nu e, explic problema, se rezolva. Cauta omul ce cauta, gaseste un surub care sa se potriveasca, dupa care imi vine ideea sa il si lipim cu ceva, sa nu se mai desfaca. Loctite n-are. Intreb fata de la bar. "Stiu ca o sa ti se para ciudat, dar n-ai, din greseala, niste oja de unghii?" Are. Violet cu sclipici. Si vine si ea afara sa vada la ce-mi trebuie. Pun putina pe un servetel, apoi aplic pe surub. Perfect. Las o compensatie de 2 beri si ma tirez.

 

Urmatoarea oprire: Adamclisi. Mai vazusem monumentul, doar ca n-am avut niciodata timp sa intreb toate chestiile care ma interesau despre el. Acum am putut. Curatorul, un tip pe la vreo 50 de ani, imi raspunde bucuros tuturor intrebarilor mele, timp in care se scurge vreo ora. I se pare ciudat ca sunt singur, ca, in general, motociclistii merg in grup. Nu, multumesc, cunosc doar 2 altii care sa mearga in acelasi ritm si sa aiba aceleasi interese si niciunul nu era liber.

 

post-25459-1267461064_thumb.jpg

 

De la Adamclisi imi rutasem in asa fel incat sa ma duca pana in Cheile Dobrogei cat mai scurt, asta insemnand si pe off-road. Si cam asta primesc. Drumul incepe sa se strice gradual pana ajunge la macadam. Intru intr-o cariera. Si vad o ditamai gaura in stanga cu un munte de pietris nivelat si facut drum. Ia hai sa urc, sa vad si eu cum sta treaba. Vad... O gaura, exact. Trag de-o tigara, trag si ceva poze si zic sa ma intorc.

 

post-25459-1267461079_thumb.jpg

 

post-25459-1267461095_thumb.jpg

 

post-25459-1267461108_thumb.jpg

 

Hahahaha. Dau s-o invart si la jumatea intoarceri observ ca nu vrea sa mearga decat inainte, chiar daca ghidonul e complet dreapta. Oh shit... Lut, pamant, noroi, toate se adunasera intre roata si aripa, blocand-o. In scurt timp realizez ca n-am sa scot prea repede tot ce-i acolo doar cu degetele si o piatra, asa ca o pun la culcare. Cat sta ea relaxata, eu trag de roata, scot namol si reusesc s-o eliberez. Cat de cat. O ridic si mai fac 45 de grade din intoarcere, in miros puternic de ambreiaj. Iar o las sa stea pe o parte, iar eliberez roata, doar ca incepe sa miroasa a benzina. Grozav. Iar o ridic. De data asta reusesc sa plec si sa cobor. Cu o roata care se invartea la jumatea vitezei motoretei si alta care o facea la dublul ei.

 

post-25459-1267461127_thumb.jpg

 

post-25459-1267461151_thumb.jpg

 

Damage control? Nimic, doar ca pamantul ala n-o sa iasa prea repede de acolo. Si cum pana la prima spalatorie e cale lunga, incep sa trec prin fiecare baltoaca pe care o vad in cale, poate-poate o mai iesi ceva de acolo. De acolo pana la Cheile Dobrogei am mai bagat un macadam lejer, track-ul spunand ca am prins chiar si 90km/h pe bucata aia. Doar ca nu mai aveam chef de Chei. Am tras o tigara si m-am tirat spre Enisala. Eu stiam un drum pe acolo, pe partea vestica a cetatii. Doar ca, de data asta, aproape ca nu se mai vede. Ciudat, nu mai vine nimeni la Enisala?! Ma chinui putin cu vaca mea care vroia sa mearga mai mult lateral si, la final, observ ca s-a facut un drum nou, de asfalt, prin Sud. Grozav. Pun mobra pe cricul central si dau cu piciorul intr-o doara la roata fata. E infranata. Destul de grav. Bag niste poze si o iau incetisor spre Babadag in speranta unei spalatorii deschise. La Petrom nu le merge apa, dar un angajat e suficient de bun si-mi aduce o galeata cu apa pe care o arunc pe sub aripa si mai o elibereaza putin, apoi imi spune unde ar putea fi o spalatorie deschisa. Cand sa plec, vine si un scuterist. Ma intreaba cati centimetri cubi are un cilindru al meu. 550. Si-s doi. "Mamaaaaaaaaaa..."

 

post-25459-1267461166_thumb.jpg

 

post-25459-1267461175_thumb.jpg

 

Spalatoria e deschisa. Apar si se uita la mine ca la felul 14. "Interior si exterior, va rog, dar concentrat pe roata fata :P ". Nu pot spune exact cat noroi a cazut, insa a fost suficient cat sa faca un mic munte pe planseu. Din spalatorie o tai catre Nifon si drumul care-l leaga de Luncavita. Intotdeauna a reprezentat un traseu magic pt mine, de prima data cand l-am vazut pe harta. Si asa si este. O ruta de rally, rapida, printr-o padure superba si cu soarele catre apus. Doar ca plina de fauna... umana. As fi vrut sa ma opresc sa fac poze, dar eram mai preocupat cu evitarea cocalarilor de pe marginea drumului si a masinilor care se plimbau de ziceai ca e Valea Prahovei. Cand am ajuns la Luncavita, mi-am readus aminte cat de mult imi place soseaua de la Galati la Tulcea. Un adevarat rollercoaster, plin de curbe si de schimbari bruste de nivel. Mai opresc o data sa curat roata pentru ca auzeam un fasait ciudat. Apoi iau bacul de la Smardan (si am asteptat o groaza pe el pana a plecat) ca apoi sa caut ceva pizza in Braila. Verific GPSu', insa el ma duce la o serie de locatii care erau, in principiu, foarte ok, doar ca realizez ca eu nu sunt tocmai imbracat corespunzator pentru a intra in ele. Asa ca-mi pun pofta-n cui si bag niste sandvishuri de benzinarie.

 

Apoi o iau spre casa prin Slobozia. Mai opresc sa mai trag de o tigara din cand in cand doar. In Bucuresti ajung cam rupt, bag la Mol-ul de la iesire de pe autostrada si reusesc sa imprastii ceva benzina si pe rezervor. Cand ma duc sa platesc, nici gura nu prea o mai pot deschide, nu de frig, ci de cat de tare ma doare spatele. Moment in care casierul ma crede strain si-mi cere 20 de lei prin semne. Ciudat, dar ii joc jocul. Ma intorc la mobra si dau sa plec cand il vad alergand catre mine. Imi daduse bonul altuia. Si era de motorina. :rolleyes: Iar pe Stefan cel Mare ma depaseste un Porsche 911 de aproape. Vrei race? OK... De fiecare data, pana acasa, cand ajungeam sa fim amandoi primii la semafor, 911-le nu a facut decat sa inchita fum bavarez. :P

 

post-25459-1267461191_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-e teama ca RSu' bavarez m-ar putea depasi, iar pana acum am o colectie impecabila de liniune castigate (M3, R6, X5 4.4, acum si 911) pe care nu vreau s-o murdaresc :rolleyes: Si stai sa vezi cand mi-or veni gumele cramponate, atunci noroiala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, Cavalere, multumesc mult pt priza. A stat GPSu' tot timpul in ea. Atat doar ca va trebui sa le mut locatia amandurora, din cauza lor nu mai vad foarte bine instrumentele. Cat despre surub, e unul din cele doua care tin etrierul spate prins de cardan. Mi s-a mai desprins si alta data din acelasi loc, nu inteleg care-i problema acolo.

 

Nu-ti dai seama cat de rau mi-a parut mie ca n-am putut porni TDMica. Cu gumele alea ale tale te tavaleai de ras pe langa mine :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

surub ...

ups !

dupa ce am vazut pozele am vazut ca nu era vorba despre japoneza si m-am linistit :-) ai grija la jambele de bot ;-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, e un surub care mi-a mai facut probleme o data dupa o portie zdravana de offroad si pe care pusesem Loctite la momentul respectiv. Cand am schimbat placutele am uitat sa fac acelasi lucru.

 

Si tu sa ai grija la CDI si la releul de incarcare si sa te poarte orezaria pe unde vrei tu :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...