jumpingdog Postat Martie 15, 2004 Share Postat Martie 15, 2004 Am si eu o nelamurire. Mi-am luat rulmenti noi la motor si astea au niste capacele laterale din plastic cred. Intrebarea mea este daca trebuie sa le scot ( capacelele) sau nu. Alea vechi nu aveau. Ce sa fac? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
orestte Postat Martie 15, 2004 Share Postat Martie 15, 2004 salut!! "chestia" aia neagra e pt praf si mizerie(protectie)....in motor nu ai nevoie de ea .....asa(eliminata) asigura si mai bine ungerea bafta!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Martie 17, 2004 Share Postat Martie 17, 2004 Toti rulmentii din cutie sau de la ambielaj nu trebuie sa fie capsulati, daca sunt le scoti capacele.De asemenea din cate stiu trebuie sa fie rulmenti "de turatie", adica bilele sa fie despartite printr-o camasa de otel, astfel nu apare frecare intre ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hadess Postat Martie 17, 2004 Share Postat Martie 17, 2004 Io le-am scos doar doar pe alea care nu dadeau spre semeringuri. Am zis ca poate garnitura aia mai ajuta semeringurile imbatranite. Axo, care e treaba cu rulmentii de turatie? La ai mei bilele erau despartite cu un colier de plastic(??!!). Altii nu am gasit. Sunt romanesti! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
$ilver Postat Martie 27, 2004 Share Postat Martie 27, 2004 Daca este vorba despre rulmentii de la motorul propriuzis, capacele de plastic trebuiesc scoase si rulmentii trebuiesc spalati inainte de folosire pentru ca ungerea este facuta de uleiul din amestec la 2T, respectiv uleuiul motorului la 4T. Capacele de plastic sunt pentru retinerea vaselinei introduse de fabricant, acest tip de rulmenti lucrand in mediu uscat, fara ungere exterioara (roti, alternator...). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Martie 29, 2004 Share Postat Martie 29, 2004 Si eu am schimbat toti rulmentii din motor (ambielaj,cutie) iarna asta . Am pus tot romanesti,de Brasov (macar rulmentii inca se mai fac bine la noi ), doar ca toti seamana cu ce am gasit eu in motor: bile distantate de o camasa de otel, necapsulati.Daca ai tai au camasa de plastic, eu nu as avea incredere in plasticul ala in mediu de ulei,benzina, gaze partial arse si temperatura inalta. Am mai vazut rulmenti cu bile in camasa de plastic doar la roti auto....acolo nu ai alta ungere decat vaselina capsulata sub capacele alea, iar temperatura la care lucreaza este doar cea generata de propria frecare . Daca nu ai montat la loc motorul, ti-as sugera sa-i schimbi cu unii mai "normali",nu costa foarte mult.Pe mine toti rulmentii din motor m-au costat 250-300 de mii Uite asa arata bilele distantate in camasa de otel: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hadess Postat Martie 29, 2004 Share Postat Martie 29, 2004 Reaq sa ii ia! I-am luat noi de la magazin si ala nu a zis nimic. Am vazut decat cand am dat garnitura aia de cauciuc jos. Acum sa vedem care e treaba ca am montat totul la loc si nu am chef si timp sa il mai desfac Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jumpingdog Postat Martie 29, 2004 Autor Share Postat Martie 29, 2004 Si la mine treaba e montata. Camasa nu e din plastic. Doar capacelele alea laterale. Le-am lasat doar pe alea care dadeau in exterior(capacele).Nici in ruptul capului nu le mai dau jos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
$ilver Postat Aprilie 1, 2004 Share Postat Aprilie 1, 2004 Plasticul ala de care va speriati voi este de fapt un aliaj nemetalic rezistent la uzura si la temperaturi inalte. Nu conteaza ce fel de coroana sustine bilele rulmentului, conteaza ca acesta sa fie rulment de turatie (simbolizarea pentru rulmentii de turatie nu este aceeasi pentru toti fabricantii). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate