mdvd Postat Iunie 22, 2010 Share Postat Iunie 22, 2010 Tocmai am vandut motocicleta si vreau sa-mi pastrez numarul de inmatriculare. Cumparatorul e din alt judet. Cum se procedeaza ? - Merg la politia de la mine, serviciul inmatriculari si platesc o taxa de retinere numar sau - platesc taxa de retinere numar + radiere (am nevoie de certificatul de inmatriculare pentru asta ? - certificatul este la cumparator acum, evident..) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Septembrie 14, 2018 Share Postat Septembrie 14, 2018 Deci cum e pana la urma? Stie cineva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Septembrie 14, 2018 Share Postat Septembrie 14, 2018 Nu ai nevoie de nimic. Mergi la înmatriculări, zici că vrei sa reții un număr, prezinți buletinul, plătești vreo 30 lei și îți dă o chitanță care w formata din doua file autocopiante. Una ii dai cumpărătorului că atunci când merge sa înmatriculeze mobra sa nu ii retina numerele vechi, pe alea ți le trimite ție prin posta. Alta întrebare? » Post actualizat in 14 Sep 2018 21:17 Deci cum e pana la urma? Stie cineva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mdvd Postat Septembrie 15, 2018 Autor Share Postat Septembrie 15, 2018 + iti trebuie si contractul de vanzare-cumparare cand mergi la politie sa platesti taxa de retinere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 + iti trebuie si contractul de vanzare-cumparare cand mergi la politie sa platesti taxa de retinere.Nu îți trebuie. Poți să reții numărul și dacă doar ai de gând să vinzi mașina, nu ai și vandut-o... Acum am făcut eu treabă, e 100% sigyra Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Da, pe site-ul respectiv specifica ca trebuie sa achiti taxa de 39 RON INAINTE de vanzare. E un pic ambiguu formularea de pe site. yoyo_man stii cumva cat timp e valabila chitanta aia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 (editat) pe un site drpciv judetean (ialomita) scrie ca trebuie achitata inainte sa se duca cumparatorul cu dosarul pentru inmatriculare (vezi la OBSERVATII): http://www.spcrpcivil.eu/placute-inmatriculare/ iar pe site-ul mare scrie ambiguu "inainte de instrainare" : https://www.drpciv.ro/documents-details.html?doc=5aaa78a1a172e07a9b042adf ....dar mai scrie si ca placile cu numarul raman la solicitant, ceea ce e iarasi ambiguu; corect ar fi sa scrie ca raman la cumparator maximum 30 zile, dupa care acesta e obligat sa le restituie vanzatorului Editat Septembrie 15, 2018 de XaeL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kalator Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Poți rezerva nr pentru 1 an de zile. Costa 30 de lei, acum nu știu cât este taxa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 (editat) Poți rezerva nr pentru 1 an de zile. Costa 30 de lei, acum nu știu cât este taxa. Nu mai este un an de zile. Costa tot 30 de lei și e valabilă for ever, nu doar un anAm platit numerele înainte cu doua zile sa vina cumpărătorul după mașina, nu a întrebat nimeni de niciun contract de vânzare și nici nu aveam așa ceva inca Editat Septembrie 15, 2018 de yoyo_man Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Merci tuturor pentru explicatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Nu mai este un an de zile. Costa tot 30 de lei și e valabilă for ever, nu doar un an Am platit numerele înainte cu doua zile sa vina cumpărătorul după mașina, nu a întrebat nimeni de niciun contract de vânzare și nici nu aveam așa ceva inca Stiu ca era infinit si a devenit un an pentru a preveni abuzurile (gen, Gigel rezerva numere pentru a le vinde ulterior). dar daca ti-a zis un politist ca acum le poti rezerva la infinit, o sa te cred pe cuvant.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Stiu ca era infinit si a devenit un an pentru a preveni abuzurile (gen, Gigel rezerva numere pentru a le vinde ulterior). dar daca ti-a zis un politist ca acum le poti rezerva la infinit, o sa te cred pe cuvant.. De aia am pus poza cu chitanța, sa nu ziceți că aberez Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Si daca cumparatorul nu-ti trimite numerele? Ce faci? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Si daca cumparatorul nu-ti trimite numerele? Ce faci? Ce face orice om care vrea sa isi recupereze un bun aflat ilegal in posesia altcuiva... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Septembrie 15, 2018 Share Postat Septembrie 15, 2018 Si daca cumparatorul nu-ti trimite numerele? Ce faci? Nu știu nu am platit așa ceva. Dar presupun că poți să faci altele, tu fiind "proprietarul" lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate