Sari la conținut

La Mopeduri Nu Se Aplica Regulile De Circulatie ?


Ant
 Share

Postări Recomandate

:cheers: :D

eram in conserva, plec sa o iau pe nevasta-mea de la soacramea pe la ora 21 (tocmai ce se facuse chiombenia aia ca nu vezi nici cu faruri nici fara). Vineri seara, scapat de inca o saptamana de munca eram relaxat si ma deplasam agale prin increngatura de masini parcate pe undeva prin Dr. Taberei prin spatele blocurilor pe niste stradute. Intersectie in T ma uit in stanga, misc putin masina, ma uit in dreapta si parca am simtit o umbra in stanga si imediat aud si partzaitoarea (pe o straduta de 3m latime cu masini parcate pa ambele parti) el mergea cu aprox 40-50 , fara far aprins, lipsa casca sau altele... daca nu aveam geamurile deschise imi musca din botul masinii. Am urlat dupa el sa aprinda farul, i-am mai zis de dulce cateva si mi-am vazut de treaba. O iau pe nevasta-mea si dau sa intru acum pe sosea principala (mai trecusera 20 min era intuneric in toata regula) si sa ma intorc acasa. Ghici cine trece lipit de masinile de pe dreapta, tot fara far ...fericit nevoie mare. ...prietenul mopedist. A scapat iar din cauza de geam deschis si pentru ca eu casc bine ochii cand ies in strada. Daca il vad pe undeva parcat sau il vad la semafor langa mine ... :burnout: il invat minte ca nu vreau sa am vreun idiot pe constiinta :burnout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:cheers: :D

eram in conserva, plec sa o iau pe nevasta-mea de la soacramea pe la ora 21 (tocmai ce se facuse chiombenia aia ca nu vezi nici cu faruri nici fara). Vineri seara, scapat de inca o saptamana de munca eram relaxat si ma deplasam agale prin increngatura de masini parcate pe undeva prin Dr. Taberei prin spatele blocurilor pe niste stradute. Intersectie in T ma uit in stanga, misc putin masina, ma uit in dreapta si parca am simtit o umbra in stanga si imediat aud si partzaitoarea (pe o straduta de 3m latime cu masini parcate pa ambele parti) el mergea cu aprox 40-50 , fara far aprins, lipsa casca sau altele... daca nu aveam geamurile deschise imi musca din botul masinii. Am urlat dupa el sa aprinda farul, i-am mai zis de dulce cateva si mi-am vazut de treaba. O iau pe nevasta-mea si dau sa intru acum pe sosea principala (mai trecusera 20 min era intuneric in toata regula) si sa ma intorc acasa. Ghici cine trece lipit de masinile de pe dreapta, tot fara far ...fericit nevoie mare. ...prietenul mopedist. A scapat iar din cauza de geam deschis si pentru ca eu casc bine ochii cand ies in strada. Daca il vad pe undeva parcat sau il vad la semafor langa mine ... :crack: il invat minte ca nu vreau sa am vreun idiot pe constiinta :burnout:

 

Cele mai multe mopede au din fabricatie faruri foarte slabe. Faptul ca poarta sau nu casca e alegerea lui :burnout: .Cat despre invatatul minte :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu cat de slabe sunt farurile la mopeduri... dar eu zic ca ei nu le aprind din cauza ca se termina bateria... si alternator nu au mopedurile...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu de ce dar din ce am vazut, ei nu au far, nu au echipament, nu stiu sa slute, nu prea seamana a motociclisti. Imi cer scuze fata de exceptiile care intaresc regula. Am vazut de 2 zile un accident live, adica asta. Sunt convins ca in alte conditii nu s-ar fi intamplat, sau daca s-ar fi intamplat ar fi fost fara urmari insemnate.

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

moped-urile n-au baterie. au un dinam care genereaza tensiune electrica, atunci cind motorul e pornit - deci se ia din puterea motorului cind se aprind luminile. vitezistii incearca sa evite diminuarea cp-urilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok are probleme din fabricatie...sa-si ia o lanterna.In seara asta era sa-l calce unu in fata mea. Acelasi moped, acelasi inconstient in slapi, maiue si fara far. Ora 22.

 

PS - a il invata minte = o sa vada ce buna era casca in momentul in care iti iei capace si ce bun era farul, ca vedea si de unde le ia.

Editat de Ant
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eo m am plimbat fara far! o perioada..

dar inainte sa se lase intunericul bagam motorul in garaj!

 

problema e alta..

la unele mopede la far ..nu la toate..

este un bec mic lung. si se gaseste cam greu!

 

darr totusi ..o lanterna ceva..

asta deja tine de bunul simtz!

 

peace all :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...