Sari la conținut

vopsire rezervor pe interior


grex
 Share

Postări Recomandate

nu fa asta sub nici o forma. distrugi rezervorul ala

daca vrei sa scapi de rugina trebuie sa il cureti bine, eventual feruginol daca e grav, apoi sa pui un prezervativ de sita peste tevile de alimentare. nu se mai infunda niciodata carbu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista vopasea epoxi pentru asa ceva si se gaseste pe ebay . Dar daca rezervorul nu este PERFECT curatat si degresat faci treaba asta de pomana .

(este vopsea speciala pentru benzina si motorina se foloseste in special pentru etansarea rezervoarelor penru motoare marine outbord , pui in rezervorul sigilat , il plimbi bine inauntru apoi il scurgi )

Daca pui feruginol/deruginol etc direct intr-un rezervor ruginit puternic nu faci mare branza , oxidul creat peste rugina se desprinde in timp si infunda filtrele la fel de bine ca rugina , mai intai cureti mecanic si apoi chimic , asta daca nu ai acid muriatic , ala curata perfect insa este foarte foarte toxic , iar vaporii degajati oxideaza metalele feroase , deci trebuie sa fi rapid .

 

@black .

Gaura aia o poti caoperii cu succes su silicon pentru garnituri , sau cu un punct de sudura , sau cu epoxi bison resistent la benzina . da o fuga printr-un magazin de genul hornbach/bricostore etc ...

Editat de ALT_ZOLA
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se mai pooate curata cu evipass; o solutie ce dizolva rugina si creaza un strat protector(fosfatat) pe suprafata rezervorului

dezavantaj: daca e foarte rau mancat exista posibilitatea sa ai mai multe gauri de scurgere a benzinei...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intradevar creaza un strat protector , dar daca rezervorul este avariat grav ca in cele mai multor cazuri , acei ''fulgi de rugina'' nu sunt dizolvati sau ceva de genul asta sunt imbracati in oxid atat , deci se desprind la fel de usor si infunda furunasele filtrele etc .

Daca este multa rugina e mai bine ca inainte de un tratament chimic , sa se foloseasca unul mecanic adica ceva bile de rulment micute sau pietre abrazive ideal amestecate cu ceva soda caustica ( triumf sau alt detratant )asfel fulgii se elmina , si raman doar straturile superficiale de rugina care sunt acoperite cu succes de o "zeama" atirugina .

*Pe evipas si feruginolul de la duplicolor? scrie ca nu ataca cromul .... insa mie mi-a mancat "finish-ul" de la capac , intradevar este posibil sa fi fost nichel dar nu as risca sa folosesc pe vreo suprafata lucioasa .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...