Sari la conținut

Aprindere electronica


iulian_florea
 Share

Postări Recomandate

Vreau sa imi pun o aprindere el la Jawa.Am optat pt varianta cu aprindere de Trabant.Am inteles ca trebuie sa fac o adaptare a platoului pt noua aprindere.

Stie cineva sa o faca?In ce ar consta?

 

Si inca ceva:in caz de nu gasesc curand pe cineva care sa ma ajute cu aprindderea el,vreau sa schimb condensatorii de le platini care la mine nu sunt identici.Cati microfarazi trebuie sa aiba unul?

 

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

si eu am tot jupiter si o sa imi pun aprindere de trabant. adaptarea nu cred sa fie grea de pus, vezi fati rost de suportu ala de la trabant in care vine pusa aprinderea. si aia trebuie sa o adaptez in motor acolo la cama. o aprindere de trabant electronica e cam la 1.5 mil. eu am primit-o cadou de la tata fiindca el are trabi :D :D hehe

asta e

regards

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare....

 

Daca reuseste cineva sa-si faca aprinderea electronica la Jawa il rog sa detalieze cum a facut. vreau sa-mi fac si eu aprinderea ca e ciudat si enervant reglajul la platini...

 

Va meltzumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Reglajul nu e ciudat, e de-a dreptul logic :D

Dar asa e , e enervant...intotdeauna ai jocuri aiurea care iti arunca scanteia mai devreme sau mai tarziu decat trebuie...de exemplu strangerea unui surub implica setarea avansului astfel incat sa iei in calcul eroarea.Reglezi la 3,4 mm, strangi surubul si...minune! ai avans 2,8 mm :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu mi-am montat ap el de Trabant.Nu a fos prea greu dar nici usor pt ca am facut-o singur si nu stam numic despre adaptare.

 

 

Am cumparat-o la mana a doua si am dat pe ea 1.3 mil.Eu am luat-o de la un mag de piese auto din spatele MegaImage Lizeanu.

Am niste nr de tel pt cei interesati cu magazine de piese de Trabant:

-zona Rahova 420.18.85

-Vacaresti 330.72.85

-Baicului (Gara Obor) 252.42.20/int 112

 

 

In primul rand ap el de Trabi nu s-a facut decat pe 12 V.

 

 

Ap el consta intr-un modul de comanda si un senzor magnetic cu disc.Discul se invarte odata cu ambielaju si da o scanteie intr-un loc marcat pe disc cu o gaura si celalta scanterie in punctul diametral opus.

 

O sa pun pe site oschema cu legaturile electrice pe care o am din revista Autoturism.

 

 

In primul rand trebuie indepartate platinile si condensatorii.Platoului i se scoate pasla de ungere si suportul ei.Se pune placa electronica cu senzorul pe platou dupa ce i se da gaura.Se prinde cu 2 suruburi(unul din suruburi sa fie in gaura care sa permita reglarea ei).Eu am pus-o in stanga axului si am folosit niste piulite ca distantiere.ATENTIE:in spatele senzorului magnetic sa punteti niste carton care sa il fereasca de interferentele magnetice de la rotor.Am increcat si fara si conteaza!!!!!!!!

 

Problema e cu inelul magnetic.Trebuie centrat exact pe axul ambielajului si pt asta tb facuta o bucsa .Eu am fosta la teodoresti care mi-au facut o bucsa din bronz .

 

 

 

O problema mai este ca senzorul magnetic de pe placa (ala mic de forma dreptunghiulara) trebuie pozitionat ca in instalatia de la Trabant(cu lungimea dreptungiului paralelea cu axul ambielajului).Dc nu fac asta,o sa am erori f mari la avans in celalat cilindru . :D

 

 

 

Nu stiu daca ati inteles to t cxe am scris dar sper sa va fie de ajutor.Osa revin dupa ce fac poze la aprindere si o sa fac un topic in care sa explic deta;iat ce si cum.BAFTA!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...