Addutza Postat Octombrie 5, 2010 Share Postat Octombrie 5, 2010 salut am un suzuki drz 400 , nu se mai aprinde afisajul electronic al bordului. L-m desfacut si am gasit pe langa niste contacte oxidate o piesa dezlipita de pe placa ( regulator de tensiune 78DL05AP ) cu contactul pus in pozitia on am asezat piesa pe placa de integrate si bordul sa aprins normal , am trecut la lipirea piesei iar in momentul in care am incercat bordul acesta nu functiona .Am crezut ca nu am lipit piesa bine si am dezlipit-o ca sa refac lipiturile dar tot nu a functionat . Am observat ca bordul functioneazza doar daca am contactul pe on si pun piesa pe pozitie , daca cu piesa pe pozitie si bordul functionand trec contactul in pozitie off si iara on bordul nu mai functioneaza . Am cumparat un regulator nou de tensiune si bordul functioneaza la fel. Ii rog pe cei care se pricep la electronica sa ma ajute ,eu mai mult de o lipitura nu stiu sa fac si nu vrea sa imi bag nasul unde nu ma pricep. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Octombrie 5, 2010 Share Postat Octombrie 5, 2010 Ma indoiesc ca aia e singura problema. Ce ai tu acolo e un simplu regulator de tensiune care iti face din 14V sau cat ai tu incarcarea, 5V (intre 4.8 si 5.2, conform datasheet-ului http://pdf.chinaicmart.com/88888/200853011511582.pdf) Vezi ce mai ai pe acolo prin jur. Alte piese arse, etc. Iti trebuie un multimetru digital ca sa le testezi. Vezi dupa ce alimentezi daca chiar atata ai la iesire. Trebuie sa mai ai pe acolo ceva condensator/i? pentru filtru. Verifica-i si pe aia, eventual inlocuieste-i! Mesaj completat Acu m-am uitat mai bine la poze, aia doi condensatori mari, da-i jos si cumpara alti doi la fel Nu ar trebui sa coste mai mult de cativa lei Noteaza-ti pozitia lor inainte sa ii dezlipesti, ca sa nu ii pui invers la montare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Octombrie 5, 2010 Share Postat Octombrie 5, 2010 Si eu sunt de aceeasi parere, adica e f posibil ca problema sa fie din cauza condensatorilor din jurul stabilizatorului. De multe ori se intampla ca stabilizatoarele din seria 7805 folosite la alimentarea microcontrolerelor sau a altor procesoare sa creeze probleme atunci cand nu au condensatori. Eu am patit chestia asta si inca o mai patesc , am un voltmetru de bord realizat cu microcontroler la care din lipsa de spatiu am omis condensatorii de filtraj din jurul 7805 . In principiu merge ok dar are momente cand o ia razna mai ales in dreptul semafoarelor sau a barierelor de cale ferata. Inainte de a schimba acei condensatori verifica lipiturile, e f probabil sa fie mai degraba o problema de contact imperfect decat un condensator bulit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Addutza Postat Octombrie 19, 2010 Autor Share Postat Octombrie 19, 2010 am tot cautat prin bucuresti la cei care se mai pricep la electronica ( reparatii tv ) dar nimeni nu se baga , asa ca cine imi recomanda un electronist bun sau chiar cineva care se pricepe multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Octombrie 19, 2010 Share Postat Octombrie 19, 2010 Ce e asa de greu? Pui un 7805 nou si la iesire ii legi un condesator de 1000uF 16V. Cum si ai acuma de fapt, numai ca trebuie schimbat. Cum de nu se baga nimeni la o lipitura? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Addutza Postat Octombrie 19, 2010 Autor Share Postat Octombrie 19, 2010 chiar nu se baga , cand le zic ca e bord de motocicleta si ca mai are si afisaj parca aud de naveta spatiala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Octombrie 19, 2010 Share Postat Octombrie 19, 2010 Addutza a spus: chiar nu se baga , cand le zic ca e bord de motocicleta si ca mai are si afisaj parca aud de naveta spatiala ai pistol de lipit?? ca m-as baga io la o lipeala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Addutza Postat Octombrie 19, 2010 Autor Share Postat Octombrie 19, 2010 tiranspider a spus: ai pistol de lipit?? esti sigur , sunt baiat scriu de pe id prietenei mele ca m-as baga io la o lipeala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mottofreee Postat Octombrie 23, 2010 Share Postat Octombrie 23, 2010 Acum ,pe bune:cumpara un 78DL05 si inlocuieste-l.Atentie la gauri,probabil au treceri metalizate,sa nu le deranjezi. Nu se baga nimeni ca un bord e scump si nu e dispus nimeni sa scoata 200e pt o lucrare de 10lei.Daca l-ai inceput,termina-l. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate