Sari la conținut

Craiova - Tg.mures By Night


marque
 Share

Postări Recomandate

Intrucat Otar are ceva treaba prin capitala, am hotarat ca nu se cade ca Dominatorul ei sa stea si sa nu faca nimic. Poate nu i-ar strica sa se intoarca putin prin Ardeal... Echipat strategic cu geaca de motor, cizmele enduro, un rucsac plin de accesorii (neoprene Louis pentru genunchi, le recomand cu caldura...) si casca Madhead sub brat pasesc in microbusul de Craiova.

La fel de strategic, nu cred sa fii stat treaz mai mult de 50 km pe microbuz. Iar acei kilometri i-am folosit eficient pentru a citi ¨Univers Moto¨ si intrebandu-ma cum va fi nu peste multe ore, la intoarcere. A doua zi trebuia sa fiu bineinteles la lucru si nu ar fi dat bine sa il sun pe sef sa-i spun ca sunt undeva ¨incapacitated, in the middle of Olt Valley¨. Asa, ca m-am hranit corespunzator, m-am hidratat cum se cuvine, mi-am pus un sal albastru de-al lui Otar la gat si pe la 2230 am plecat en fafare din Craiova.

Craiova noaptea difera de Craiova ziua si eram oarecum ingrijorat sa nu ma trezesc pe drumul de Caracal sau alte destinatii necunoscute. Dar chiar si asa, aveam de fapt o noapte la dispozitie de umblat brambura prin tara. Aparitia divina a Dominatorului mi-a luat tristetea cauzata de figurile DR-ului din prima rasucire a manetei de gaz.

Ideea era sa incerc sa am o medie de 80 kmh, sa ard 100 kmh in liniiile drepte si sa nu merg cu mult mai jos de 80 km in celelalte situatii. Soseau taia campia parca exact la jumatate iar luna plina facea totul sa para argintiu, tentandu-ma sa sting farurile si sa pilotez la lumina ei. Ceea ce nu am facut si pentru ca nu prea gaseam switchul de la lumini. O chestie enervanta la Dominator esta ca in loc sa semnalizezi, poti usor atinge butonul de claxon. Sau daca ai abiitatile mele speciale, poti chiar sa-ti tai luminile, incercand sa scoti faza scurta.

Bals - Dragasani- Ramnicu Valcea. Pasnic si pustiu, Profit de lumina oraselor sa-mi cresc media orara si merg pe asumptia ca nu are cum sa fie radar. Pe Valea Oltului se lasa frigul. Am eu ce am cu frigul si noaptea. Si cu ploaia. Fac prima pauza de carnati si nu de tigare pentru ca nu vreau sa dau si mai tare in corpul meu. Este 01 28 AM.

Parca as fi o sonda navigand in arterele unui organism gigantic. Coloane de tiruri defileaza ritualic pe contrasens. Cand si cand ard suta. Zen sau arta motociclismului. Se instaleaza semi-transa. Am eu ce am cu pilotajul virtual dar lumini de tir din fata, ochii de pisica din parapeti, reflexii pe geamul ochelarilor. Re-creeaza Marque!

In Sibiu, alimentez zgribulit. Domi a luat 10 la suta din Craiova. Pe drum nu mai e nimeni iar frigul trece parca prin mine. Soseaua devine o curge intunecata care ma poarta fara ca eu sa ma pot impotrivi cumva. In Copsa Mica ma ridic in scarite si traversez asa tot orasul. Oricum nu e nimeni sa ma vada. Mi-e somn dar sunt si foarte vigilent. Apoi vine ceata. Okay, sa vina ceata, stiu doar ca se va face si mai frig.

Mediasul e chiar gol si luminat in rosu. Foarte bine, suta pe ora. Trece repede si pe serpentinele dinspre Tarnaveni, ma apuca cheful de lasat in viraje, desi parca nu m-as prea incredere in asfaltul asta rece. Dincolo de Tarnaveni simt ca nu mai pot dar imi revin rapid odata ce intru in E60. Restul e o plutire lina, pe asfalturi fara de cusur.

Noul coleg de ¨apartament¨ a lui Domi e un Kawasaki ZX 6 R. Ii las pe amandoi sa se socializeze, precis au o gramada de povesti sa isi spuna. E 0430 AM.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asadar iaca-ne inainte de plecarea lui Marque spre Tg. Mures (se poate vedea esarfa albastra :angryfire: ) Din nefericire mi s-au terminat bateriile astfel incat poze cu "armasarul" meu alb nu am putut face :angryfire:

 

post-4760-1157993084_thumb.jpg

 

Marque ziceai ceva de ploaie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai, din Craiova pana in Sibiu sunt peste 200 de km, ceea ce inseamna un consum de aproximativ 5l. Despre poze...Asta e latura minus a raidului meu nocturn, camera mea este imprumutata la un prieten. In rest, ma bucur ca va placut povestioara.

Aseara, am dus-o pe Domi putin la viraje, dar cu finete ca e musafira pe aici. Intre timp DR-ul zace cu nesimtire in bloc la bunici. Si dupa cum zicea Otar, poate apare un pocket-bike in garajul ala...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...