Sari la conținut

Volgograd - Rusia


otravel
 Share

Postări Recomandate

Gata. M-am hotarat vara asta vreau sa ajung la Volgograd(Stalingrad). Tatal meu care anul acesta implineste 90 ani a participat la batalia de la cotul Donului unde a fost luat prizonier. Dupa 5 ani de prizonierat intr-o zi rusii au deschis portile lagarului si le-au zis:-Baieti sunte-ti liberi. A venit pe jos aprox. 2000 de km.

Astept sfaturi, idei de la cei care au mai fost prin Rusia. Nu am facut inca un traseu dar probabil voi merge mai intai prin Crimeea si apoi urc spre Volgograd.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am stabilit perioada si nici traseul. Nu sunt adeptul planificarilor amanuntite. Ajung uneori la o intersectie si desi trebuie sa merg inainte o iau la stanga sau dreapta si in 90% din cazuri nu mi-a parut rau. In functie de timp si de bani s-ar putea ca de la Stralingrad sa o iau in nord spre Leningrad. Am mai fost pe acolo prin anii "80 si vreau sa mai revad acest oras deosebit. Pentru cei care au mai trecut prin zona : Este vreo problema la trecerea prin Transnistria?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare

 

Ar fi bine sa pui un traseu si un buget; sunt interesat de o excursie lunga anul asta; prietena mea vrea Spania, pe mine ma trage ata mai mult spre est si sud

 

Felicitari pt initiativa

 

PS si eu cred ca Transnistria trebuie ocolita

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trecut prin Transnistria anul trecut in Mai. Nici o problema, cu exceptia urmatoarelor:

- pierzi 1-2 ore in vama (trebuie sa faci Declaratia vamala de Import Temporar, exact ca in Rusia). Cu litere chirilice dar vamesul te ajuta pentru 10 euro

- atentie la radare. Unde am trecut eu Transnistria avea 20 de km dar tot am impuscat un radar si am lasat toti leii moldovenesti pe care ii mai aveam. Prietenosi, accepta orice moneda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noi ne-am lasat mai toti banii in Transnistria, si am si pierdut cateva ore bune pentru 30 de km. Daca au un moldovean/rus cu tine nu ai probleme, dar daca esti singur... in majoritatea cazurilor e nasol. Nu cred ca are rost.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut,

 

am fost pe ruta pe care vrei tu s-o faci (ba chiar mai departe pana in Kazakhstan) in 2008. Adica asa: Chisinau - Transnistria - Pervomaysk - Dnipropetrovsk - Luhansk - Morozov - Volgograd - Astrakhan - Atyrau - Astrakhan - Volgograd - Rostov - Mariupol - Mykolayv - Odessa - Galati

 

Transnistria e o prob intradevar dar pe ruta de Dubasari pe unde am trecut eu distanta e f scurta intre "granite" si eu n-am avut probleme. Treci si tu repede repede ca sa nu te prinda nimeni :laugh:

 

Daca te intereseaza altceva mai exact....intreaba

 

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator PopaCosmin
Eu am luat viza in 2 zile. Am depus luni si am ridicat miercuri. Cel putin in 2008 iti trebuia invitatie (luata de pe net bineinteles)

- daca nu e aglomeratie se poate si in doua zile

- daca iei viza de tranzit nu-ti mai trebuie invitatie (poti sa iei cu una sau doua intrari, daca vrei sa te intorci pe aceeasi ruta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...