punker Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Salut tuturora!Sunt Adi si am un yamaha xt.Acum recent am cumparat un releu pentru semnalizarile mele cele smechere pe leduri.Bineinteles releul era special pt leduri,dar a aparut o problema.Releul original yamaha xt are 2 pini in loc de 3.Care ar fii solutia sa pun releul0 cu 3 pini.Stie careva.Va rog dati mi o solutie!Va multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ciprinakos Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 vezi ce fir este de masa/minus din cele 3 de-ti vin la vechilul releu - p'asta nu-l mai conectezi. insa trebuie sa ai un desen pe noul (si vechiul) releu sa vezi care-i intrarea si care-i iesirea din releu. ca sa vezi care-i iesirea, poti sa verifici cu un ap de masura/continuitate ce fir iti vine de la semnalizari - celalalt fir va fi, evident intrarea. daca ai un voltmetru atunci-i mai simplu: vezi pe care-ti vine tensiune (+) si al'-ii firul de intrare (cu contactul pus). bafta! Mesaj completat ca un pont: nu arunca vechiul releu. dac-ai pus led-uri si pe stopul/lampa de frana, atunci le poti face sa-ti palpaie atunci cand folosesti frana - asa te vad mai bine cascatii din spate atunci cand franezi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 (editat) Colegul anterior le-a incurcat putin. releul original, cu 2 pini ese electromecanic. are doar intrare si iesire si se monteaza inseriat cu semnalizarea. In functie de rezistenta din circuit, deschide circuitul mai des sau mai rar. pe leduri nu merge decat daca ai semnalizatoare destepte, cu rezistenta adaugata, care consuma tot cat becurile originale. Noul releu este electronic. Ca sa functioneze ii trebuie + si -. Cel de-al 3-lea pin este - Editat Aprilie 20, 2011 de Bulinu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ciprinakos Postat Aprilie 21, 2011 Share Postat Aprilie 21, 2011 scuze, era cam tarziu... am crezut ca are nevoie de la 3 la 2 pini. my bad! as fi recomandat totusi, pt a elimina bataia de cap, acest releu (de-l fol si eu) de pe louis (ti-l poate aduce user-ul romi3 daca nu-l are deja pe stock): 10033844. peace! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
punker Postat Aprilie 21, 2011 Autor Share Postat Aprilie 21, 2011 Deci stopul pe spate este pe bec pe filament!trebe schimbat si acela sa imi mearga?Caci asa am incercat toate combinatiile cu cablurile si nu merge.va multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Aprilie 21, 2011 Share Postat Aprilie 21, 2011 ce legatura are stopul spate cu semnalizarile?? ce tip de releu ai luat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
punker Postat Aprilie 21, 2011 Autor Share Postat Aprilie 21, 2011 am luat un releu pt semnalizari cu leduri si are 3 pini iar cel original pe care vreau sa il dau jos are 2 pini...doar + si -. si vreau sa ii fac adaptare si nu am primit nici un raspuns daca se poate sau nu!si daca se poate cum ar trebuii sa fac.mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ciprinakos Postat Aprilie 21, 2011 Share Postat Aprilie 21, 2011 ti-a zis "Bulinu' " mai sus: al trei-lea il legi la masa. pe releu ar trebui sa fie o schema de conectare. treaba cu stop-ul era o alta smecherie, separata de semnalizari. se pare insa ca te-am incurcat mai mult. scuze! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Aprilie 21, 2011 Share Postat Aprilie 21, 2011 am luat un releu pt semnalizari cu leduri si are 3 pini iar cel original pe care vreau sa il dau jos are 2 pini...doar + si -. si vreau sa ii fac adaptare si nu am primit nici un raspuns daca se poate sau nu!si daca se poate cum ar trebuii sa fac.mersi Tu nu ai + si - pe releul original. Ai doar intrare (+12v) si iesire care semnale. probabil ai masurat firele cu releul scos deci cu circuitul deschis si atunci normal ca ti-a dat - pe firul acela... daca noul releu nu are schema pe el are probabil niste numere la fiecare pin. de regula 31, 49 si 49a. 31 e masa 49 intrare (12V), 49a iesire catre semnale. Cele 2 fire originale de pe instalatie se pun pe 49 si 49a. pe 31 tragi tu un fir la cadru. Mesaj completat sau dai o bere cuiva si te rezolva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Aprilie 22, 2011 Share Postat Aprilie 22, 2011 Tu nu ai + si - pe releul original. Ai doar intrare (+12v) si iesire care semnale. probabil ai masurat firele cu releul scos deci cu circuitul deschis si atunci normal ca ti-a dat - pe firul acela...daca noul releu nu are schema pe el are probabil niste numere la fiecare pin. de regula 31, 49 si 49a. 31 e masa 49 intrare (12V), 49a iesire catre semnale. Cele 2 fire originale de pe instalatie se pun pe 49 si 49a. pe 31 tragi tu un fir la cadru. Mesaj completat sau dai o bere cuiva si te rezolva. exact , al treilea fir este gen impamantare si poti sa-l prinzi la un surub care este in contact cu cadrul ....... ps. daca ai un singur martor de semnal in bord si nu pe stanga <> dreapta separat vei avea probleme , cand dai semnalizare vor actiona toate cele 4 semnale simultan ( ca la avarie ) rezolvarea rapida este sa scoti becul martor de la bord . solutie corecta este rezistori de putere pe fiecare semnal in parte . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Iunie 3, 2019 Share Postat Iunie 3, 2019 Daca e electromecanic nu ai ce ghici se pune indiferent. Ca sa-l determini daca e electromecanic masoara-l cu un ohmetru "de la dreata la stanga si de la stanga la dreapta" trebuie sa aiba aceeasi rezistenta, apropiata de zero. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Iunie 3, 2019 Share Postat Iunie 3, 2019 al dracu releu , e 5 euro unu PE CARE SCRIE cum sa legi pinii !!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Iunie 3, 2019 Share Postat Iunie 3, 2019 (editat) Negru +? Pare varianta ideală de a mai prăji unul! Editat Iunie 3, 2019 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate