Andrei_D Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 Salut! Cat cantareste un set de cutii de aluminiu si cat cantareste unul de cutii de metal? Stiu ca variaza in functie de grosimea materialelor dar vreau sa aflu niste cifre, sa imi pot da seama daca diferenta de greutate este doar un moft sau daca intr-adevar merita banii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 Salut! Cat cantareste un set de cutii de aluminiu si cat cantareste unul de cutii de metal? Stiu ca variaza in functie de grosimea materialelor dar vreau sa aflu niste cifre, sa imi pot da seama daca diferenta de greutate este doar un moft sau daca intr-adevar merita banii. Alu vs plastic? Sau ce intelegi prin cutii de metal? Al = metal si din alte materiale nu stiu sa se faca cutii metalice, nu neg ca s-o putea daca chiar tine cineva... dar nu prea are sens si noima. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei_D Postat Februarie 3, 2012 Autor Share Postat Februarie 3, 2012 Aluminiu este metal, asa este. Ma refeream la aluminiu comparat cu metalele feroase dar ai inteles foarte bine lucrul asta. M-ar fi interesat raspunsul la intrebarea mea, nu o alta intrebare. Toate cele bune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sorin128 Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 (editat) Densitate specifica Al : 2.7 g/cm3 Densitate specifica Oteluri : 7.85 g/cm3 You do the math. Editat Februarie 3, 2012 de sorin128 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fury Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 Densitate specifica Al : 2.7 g/cm3 Densitate specifica Oteluri : 7.85 g/cm3 You do the math. layman's terms... alu - usor fier - greu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei_D Postat Februarie 3, 2012 Autor Share Postat Februarie 3, 2012 Densitate specifica Al : 2.7 g/cm3 Densitate specifica Oteluri : 7.85 g/cm3 Am calculat pentru cutii 48L(fiecare). Imi ies ~9 kg pentru aluminiu, folosind tabla de 2mm si ~13kg pentru otel, folosind tabla de 1 mm. Multumesc pentru informatii. Nu-mi ramane decat sa imi confirme cineva ca asta este greutatea aproximativa a doua cutii de AL. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 (editat) Am calculat pentru cutii 48L(fiecare). Imi ies ~9 kg pentru aluminiu, folosind tabla de 2mm si ~13kg pentru otel, folosind tabla de 1 mm. Multumesc pentru informatii. Nu-mi ramane decat sa imi confirme cineva ca asta este greutatea aproximativa a doua cutii de AL. Esti optimist. Din ce stiu, de exemplu, H&B Alu Standard cele mai mici, de 35 parca au vreo 6kg pe bucata iar H&B Xplorer 30l ( alu + cadru de plastic ) au 4.5kg pe bucata. Ca grosime, cred ca e tabla de aluminiu de 1.5mm la ambele. Editat Februarie 3, 2012 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei_D Postat Februarie 3, 2012 Autor Share Postat Februarie 3, 2012 Da, la calculul meu se mai adauga balamalele, incuietorile, chederele, sudura(daca exista), prinderile pentru suportul lateral. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dragos1972 Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 mai e ceva fierul mai si rugineste,oricat grund ai aplica in ceva timp incepe sa infloreasca alternativa ar fi inoxul,dar cred ca e mai ieftin aluminiul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Februarie 3, 2012 Share Postat Februarie 3, 2012 (editat) Tabla de 1mm pt ipoteticele cutii din fier este dupa mine groasa. Eu am folosit tabla de inox satinat de 0,8 mm. Nu au iesit grele si rezista inca foarte bine dupa 4ani de folosire. Au trecut si prin cateva lovituri usoare care au dus la indoirea colturilor, dar nefiind prea rau le-am indreptat fara nici o urma. Tabla am indoit-o atat sus cat si jos, practic dubland-o pe 15 mm si impreuna cu fundul si rama capacului, care sunt din plastic, a rezultat o intaritura destul de solida. Editat Februarie 3, 2012 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate