Sari la conținut

Sorin128

Super Membru
  • Număr conținut

    1.430
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Sorin128

  1. Shtastlivetsa - cel mai “gustos” restaurant din Bulgaria. Au si in Veliko unul - daca ai noroc sa gasesti si o masa libera cu vedere spre oras e combinatia perfecta. Enjoy! Shtastliveca ul. "Stefan Stambolov" 79, 5000 g.k. Varusha - north, Veliko Tarnovo, Bulgaria +359 62 600 656 https://goo.gl/maps/cWkFiQPicwruWazL7
  2. Salut, Citez aici recomadarea primita de la cineva foarte priceput in specificitatile BMW, recomandare pe care am urmat-o pana acum fara probleme: “ Cutie - schimbat ulei cu sintetic neaparat, cam 750ml-800ml - pana incepe sa curga prin gaura in afara. https://www.emag.ro/ulei-cutie-viteze-liqui-moly-75w-140-1l-4421liquimoly/pd/D6J2V3BBM/?X-Search-Id=2d27de601eee39d32b62&X-Product-Id=1040754&X-Search-Page=1&X-Search-Position=5&X-Search-Action=view Eu pun si un aditiv cu MoS2 (MoS2 este extraordinar pentru locurile unde ai presiuni) https://www.emag.ro/aditiv-ulei-cutie-viteze-liqui-moly-mos2-20-gr-1040liquimoly/pd/DMV2V3BBM/?X-Search-Id=cdd997fa9220526f4412&X-Product-Id=1040789&X-Search-Page=1&X-Search-Position=5&X-Search-Action=view ” Spor!
  3. Salut, Am pus eu un link de transfer de curand in topicul general de BMW. Aici probabil fiind topic de GS mai putini oameni au manualul de RT. Reiau ce am scris si acolo cu linkul de transfer updatat. Manualul de service oficial (‘05-09) l-am pus aici impreuna cu manualul Haynes: https://wetransfer.com/downloads/d2b261990673ee2d834e6fcb956d21bb20200614172412/5ed8b48d673d28975be7a25b8975d24a20200614173105/7d14bb Este in format .nrg -> il poti deschide cu 7zip sau ceva similar si ai aplicatia acolo - lanseaza RepRom. Manualul este atat pentru RT1200 cat si pentru GS1200. Spor! Sorin
  4. Ca cele 2 variante de gume sa fie comparabile si pentru greutatea mobrei tale la ROADTEC 01 este recomandata varianta HWM (heavy weight motorcycle). Pe tractorul meu dupa +15 k km gumele-s in parametri ideali, iar comportamentul lor pana acum a fost impecabil indiferent de suprafata. Personal gasesc si designul profilului unul foarte reusit. Kilometri placuti!
  5. Salut, Manualul de service oficial (‘05-09) l-am pus aici: https://we.tl/t-fGOzyKAxAK Este in format .nrg -> il poti deschide cu 7zip sau ceva similar si ai aplicatia acolo - lanseaza RepRom. Manualul este atat pentru RT1200 cat si pentru GS1200. Am urcat si manualul Haynes. Il gasesti aici: https://we.tl/t-GvuMxj9ujL Spor! Sorin
  6. Freecom2Duo am eu de 2 ani si aprox 20k km. Ireprosabil din toate punctele de vedere: sunet (atat claritate cat si volum), usurinta in utilizare (evident cere o perioada de acomodare dar apoi devine intuitiv), conectivitate usoara, facil de utilizat cu manusi, constructie solida si cu atentie la detalii, aplicatie ok, update-uri la timp, usor de montat, sistem usor clip-on clip-off, foarte subtire, autonomie 2-3 zile de utilizare intensa. La momentul cumpararii era de departe cel mai bun raport calitate pret. Si azi as alege la fel. Banuiesc ca 2+ nu poate fi altfel decat un upgrade mai bun decat 2Duo. Daca este ceva ce vrei sa detaliez, voi incerca. Sorin
  7. Eu (si ea - pasager) am ramas foarte placut surprinsi de calitatea la Scorpion Exo 920. Bifeaza cam tot ce iti doresti. E ok dpdv zgomot, materiale bune si rezistente in timp, mecanism solid, ochelari, etc. O vand acum doar pentru ca cadou un Neotec, altfel nu am ce ii reprosa (https://motociclism.ro/topic/758624-vand-casca-moto-flip-up-scorpion-exo-920-white-xs-s-54-55-cm/ ) Pretul e acolo unde vrei tu (@180 euro). Eu am gasit Motocard drept cel mai avantajos. Proba poti in Bucuresti la Motodiscount. Si ei au preturi ok. Spor la cumparaturi.
  8. Este smecherie! Zic din experienta. Recomand cu caldura experienta din Covasna pentru oricine, fie motociclist au ba. Pentru mine, dupa multe zeci de mii de km cu alte categorii de moto, pot sa spun ca am descoperit lucruri complet noi. In plus compania baietilor este absolut incantatoare! Voi repeta cu siguranta experienta.
  9. http://rider-academy.ro/?course=level-1 Exact ce ai nevoie parerea mea. Pe incercate.
  10. Nope. Eu eram cu RT-ul la restaurant in Lepsa, cu pasager. Cand am trecut eu deja plecasera ambulantele. Erau doar 2 sau 3 persoane echipate de moto acolo care erau bine, discutau cu cativa politisti ce dirijau traficul pe un singur sens si faceau masuratori. Pana nu am citit aici nu am crezut ca a fost cineva ranit grav. Eu sunt unul din aia de “o arde la plimbare de relaxare” . Nu-s vreun slow rider, mai ating cu scaritele uneori , dar imi pastrez mereu marje de siguranta si nu sunt interesat de priviri “sfidatoare” si aere de pretinsa superioritate. De fapt nici nu le percep, mie toti motociclistii mi s-au parut pritenosi pana acum . Mie personal nu mi s-a parut ca drumul acela ar fi populat de multi “bizoni”, fie cu auto fie cu moto, ba dimpotriva, mi s-a parut chiar putin circulat mai ales pentru o zi libera. Poate mi s-a parut asa tocmai din cauza abordarii relaxate? Imi pare rau sa aflu de accidentarea grava a motociclistului. Sper sa se recupereze 100%, sa devina un motociclist mai bun si intamplarea lui sa ii educe pe cat mai multi. Drumuri bune si in siguranta! :))
  11. Auto Agusta - in Catelu (iesire din B spre Constanta) - au un baiat dedicat moto. Suna-i inainte ca sa fii sigur ca lucreaza in ziua in care ajungi. Au program Sambata. Sa nu uiti sa ii spui cati Nm trebuie sa foloseasca pe dinamometrica cand iti strange roata. Informatia asta trebuie sa i-o dai tu. https://autoagusta.ro/contact/ Spor! Asta este foarte, foarte important si ignorat in mare masura de multi. Lichidul acela - ulei mineral, cel mai comun fiind Magura, trebuie schimbat conform programului de mentenanta (de obicei o data la 2 ani). Problemele pentru care BMW a renuntat apoi la servo-frana vin in mare masura din cauza ca utilizatorii nu au facut aceasta marunta operatiune. De tinut minte pentru oricine are servo-frana.
  12. Umbli cumva cu topcase? Tin minte ca Hornetelul avea boala asta cand aveam cutia pe el.
  13. Am pus in link-ul asta de transfer manualul. Este format .nrg - se incarca imaginea intr-un cdrom virtual si de acolo te descurci tu. :). Enjoy! https://wetransfer.com/downloads/09abd77310791d555aa170061c8fc89420190303182140/3ad3b263e3ca1b402a782b45daf8ea9020190303182140/b0395d
  14. Cu placere. Un link important este si cel pentru verificare daca esti in sistemul lor cu datorii legate de folosirea autostrazilor - trebuie sa fii pe zero ca sa nu fie probleme la iesirea din Turcia. Il las aici pentru cei ce se vor inspira din excursia voastra: https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama
  15. Instalezi Puffin Web Browser pe telefon si poti intra si folosi normal orice este interzis altfel in Turcia. Eu am realizat ca nu pot folosi Booking cand eram in Ankara. Noroc ca eram la niste prieteni turci si ei mi-au zis de browser.
  16. Vezi cum sta Florin cu timpul. Poate ai noroc. Spor. http://www.darkmotors.ro/index.php?route=common/home
  17. Paul e un tip foarte priceput cel putin la BMW - “ivanp” aici pe moterism - dar o face din pura pasiune nu neaparat ca mecanic. Macar cu un sfat catre cine sa te indrepti in Timi s-ar putea sa te poata ajuta.
  18. @6k+. E total diferit ca feeling fata de 1150. Mult mai liniar, desi tot a tractor suna. Imi inchipui ca fata de 1100 cu atat mai mult este superior. Dar da, desi este foarte flickable si are o ciclistica foarte misto - neasteptat de buna pentru clasa din care face parte si net superioara generatiei anterioare, nu se compara cu VFR la capitolul “fun”. Inca nu sunt 100% obisnuit cu el si asta are cu siguranta ceva de a face cu ce inteleg eu acum din el fata de ce intelegeam dupa vreo 4-5 ani de VFR, dar chiar si asa cu siguranta nu e atat de amuzant pe cat poate fi un VFR pe curbe - cel putin nu inca pentru mine. In rest este mult peste la toate capitolele. Poate ar trebui sa te uiti si catre ceva gen K1200GT sau K1300GT. Banii sunt cam tot aia dar castigi un pic de sportivitate alaturi de competentele de touring si in plus e un motor in linie - mai aproape un pic de feelingul ala de motor aproape electric al V4lui...doar mai aproape ca de egalat nici o sansa. Motorizarea aia V4 pe pinioane este cel mai misto propulsor pe are l-am incercat vreodata. Daca as putea avea genul ala de motor pe RT cred ca mi s-ar parea motocicleta perfecta. Stiam ce sacrific si ce castig in momentul in care am schimbat si eram multumit de raport. Asteptarile in schimb mi-au fost depasite, asa ca ma bucur cu atat mai mult de alegere.
  19. Metale, pe gunoaie de drumuri gen “judetene” e muuult mai bine cu RT decat cu VFR. Imi clantane mai putin dantura. O sa vad cum e si pe ceva macadam si pietruit saptamana viitoare si revin cu impresii.
  20. A costat mai putin decat media de pe aici. Si isi merita cu prisosinta fiecare banut. Sincer nu credeam sa fiu atat de impresionat de o alta motocicleta dupa anii petrecuti pe VFR. Si spun asta din postura unuia care iubeste VFR-ul cu fiecare fibra. A meritat mutarea? In fiecare secunda as face-o din nou. Consumul cu pasager: 5,2-5,4 l/100km. Daca vrei sa iti faci o idee facem intr-o zi un schimb de ture intre parapanta si RT.
  21. Raspunsul e in poza pusa de MetalHeart mai sus. Si nu e ala albastru, e ala gri . Si zic ca unul ce facu fix mutarea VFR-RT.
×
×
  • Creează nouă...