Sari la conținut

Turnu Magurele > Valea Cernei > Pitesti


Andrei_D
 Share

Postări Recomandate

 

 

Cam asta este traseul pe care mi l-am propus. Ploiesti > Turnu Magurele si Pitesti > Tirgoviste raman asa cum sunt, restul traseului este deschis modificarilor. Pentru segmentul respectiv(Turnu Magurele > Pitesti) am 3 zile la dispozitie, deci mers relaxat, poze, baie in rau si seara pus cortul. Nu prea ma omor cu vizitatul dar mi-ar face placere sa merg pe niste drumuri frumoase, putin circulate. Asfaltul poate fi oricat de prost sau inexistent, nu ma deranjeaza. Prin zona de care vorbesc nu am mai fost pana acum, nu stiu cum arata, asa ca as vrea sa stiu ce alte variante de drumuri exista, mai frumoase decat ce am gasit eu. Eventual m-ar interesa si niste locuri de cort, care voua v-au placut.

 

Multumesc frumos!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ohooo, frumos traseu. Ma uimeste partea cu "sfaltul poate fi oricat de prost sau inexistent, nu ma deranjeaza" ... astept cumintel pana la 30 de ani sa am varsta necesara pentru un touring cum trebuie (ce mi-a trebuit sport touring... :scratch: )

 

Calatorie cat mai frumoasa, poze, si o noapte calduroasa!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cateva sfaturi

1. partea dintre R. Valcea si Targoviste nu prea ai ce sa vezi si unde sa campezi asa ca e cel mai bine sa o faci dintr-o bucata. Valcea Pitesti e super sa te dai cu motorul mai ales daca e in Weekend.

2. Intre Targul Jiu si Valcea ai o gramada de locuri de campare si de locuri de vizitat. sunt cel putin 3 pesteri super, manastiri si cateva drumuri care duc in munte. Recomand Cheile Oltetului (de la Polovragi tot in sus), drumu de la Manastirea Horezu si cel de la Manastirea Bistrita.

 

Restul traseului nu il stiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Traseul desenat nu se face in mai mult de 2 zile, chiar lejer. Nu se pune problema de baie in riu, in aprilie si nici de cort. Daca ajungi la Bechet, dute pina la Calafat, treci la Vidin, si apoi te intorci la Drobeta pe clisura sirbeasca, e pacat de atita drum sa o ratezi. In rest traseul este minunat, l-am facut anul trecut, cu Valea Cernei prin Herculane, Cheile Sohodol, minastirea Tismana, poti sa urci spre Bumbesti Jiu si sa mergi pe sub munte catre Baia de Fier si Horezu, este un drum refacut complet, in stare perfecta, cu urcari si coboriri si curbe parca desenate pentru moto, drum bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru informatii. Cine mai stie cate ceva sa-mi spuna ca eu notez :).

 

Drumul se face in cate zile se doreste. Poti face 100 de km in 2 ore sau in 3 zile; depinde de zona si de timpul pe care il ai pentru tine.

 

Toate cele bune!

 

Am uitat sa intreb ceva: pentru Bulgaria si Serbia este nevoie de altceva in afara de buletin si carte verde? Vor pasaport? Cat te-a costat trecerea la Vidin? (moto + persoana)

Editat de Andrei_D
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Am uitat sa intreb ceva: pentru Bulgaria si Serbia este nevoie de altceva in afara de buletin si carte verde? Vor pasaport? Cat te-a costat trecerea la Vidin? (moto + persoana)

Mai departe de Calafat nu am fost deci nu stiu preturile la bac, nu poate fi mult. Ca si acte sint suficiente CI, talon si asigurare. Iar clisura am facut-o pe partea romaneasca unde drumul este neasfaltat in citeva portiuni, de aceea recomandam partea sirbeasca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru urare, Mihai! Noapte calduroasa o sa fie fiindca o sa plec la sfarsitul lui aprilie si pana atunci se incalzeste. Numai bine!

Salut Andrei, daca zici ca la sfarsitul lui aprilie pleci la drum, atunci itzi recomand si eu traseul de pe clisura Dunarii, sau mai exact eu il astept pe Ivan pedala la mine la Severin vineri 27, sau poate sambata, asta stabilim cat de curand, pentru a merge impreuna la intilnirea RockFest de la Garnic, linga Moldova Noua! Zona e mai mult decat mirifica, insa mai sunt intradevar cateva portziuni de drum naspa, dar asta nu-i impiedica nici macar pe cei cu vitezane sa lipseasca de la intalnire. Deci daca itzi surade varianta, te astept la mine chiar de joi(cu casa si masa asigurata :cheers:)iar de la Garnic ai optziunile: sa vii cu noi inapoi pana la Orsova si de acolo sa o iei pe valea cernei-herculane-baia de arama-targu jiu-rm. valcea si incotro vrei tu...;ori sa alegi un traseu prin banat(m. noua-naidas-oravita-bozovici sau anina...)

Ca sa treci granitza la sarbi sau la bulgari ai nevoie doar de buletin si asig. cu carte verde.

Te salut si te astept cu drag! :wave:

post-56732-0-22943400-1332759319_thumb.jpg

post-56732-0-39277700-1332759345_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...