Sari la conținut

Incarcare Aprilia RX-50


Postări Recomandate

Salutare. Am o aprilia rx-50 din 98 cu un singur regulator de tensiune, forma patrata 3 pini. Cel din stanga are marcajul diodei, cel din dreapta S si la fel cel din mijloc.

Problema este urmatoarea:

Motoreta nu a avut baterie. Cand am pus bateria(noua si incarcata), facea scurt cand puneam masa. Am verificat firele, si cel care duce la baterie(Verdele care vine pe dioda la releu se imbina cu portocaliu care duce in contact. In concluzie, siguranta vine intre verde si portocaliu si plusul la portocaliu.) pare sa fie legat bine. Ulterior, am pus o punte redresoare patrata cu patru iesiri de 25 amperi, cu care nu mai face scurt, intra 16 volti fara faruri si 14-15 cu faruri, dar nu se incarca bateria. Nu s-a aprins niciun bec dupa ce a stat 30 minute pornita la incarcat.

Acum, momentul de rezistenta: Daca nu pun bateria, si pun firul de la motor in pinul de mijloc al releului, merg si farurile, stopurile si semnalizarile doar daca este putin turata.

 

Dau o bere la cine rezolva misterul :grinbandit:

 

Schema in mare

 

Portocaliu contact la plus , pardon si - masa

Editat de Bydy4pc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, releul tau cred ca are doi pini de tensiune alternativa (aia cu S-ul respectiv) si un pin de masa (ala care zici tu ca e dioda, e de fapt o masa). Releul este asta.

Asadar, tu mai ai pe motoreta inca o cutie cu diode si sigurante la care vin 3 fire (unul este de la borna de plus "+" a bateriei, firul rosu).

Asadar la releul tau o sa ai un fir galben care vine de la alternator si se cupleaza in primul S de pe lateral, firul verde care se conecteaza la al doile S si merge la contact dar si printr-o siguranta la cutiuta cu diode si ultimul fir, albastru care se leaga la masa motoretei.

La cutiuta cu diode (punte monofazata)ai asadar firul de la releu (cel verde), firul portocaliu conectat printr-o alta siguranta in cutiuta si firul rosu care merge la baterie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze de postul de mai sus...netul groaznic

Oricum, cand vii prin Alba, ai o bere de la mine! Multumesc frumos de tot...ma si nu mi-am dat seama dupa 2 zile de holbat

 

Puntea redresoare a fost adaugata de la mine, vazand ca imi intra alternativ pe baterie rezultand scurt. Ma gandesc ca merge si fara punte, nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...