Sari la conținut

Thailanda pe mobra


cnairda
 Share

Postări Recomandate

la inceputul lui ianuarie ajung in bangkok. planul e sa o frec vreo saptamana pe acolo 'de acomodare' :bigstar: dupa care mi-am alocat o luna jumatate ca sa iau un dual-sport de 250 cel mai probabil si sa merg in partea de nord.

 

gasesc destule informatii pe net despre conditii de inchiriere, scam-uri si alte lucruri bine de stiut. rugamintea si ideea topicului de fata ar fi sa-mi spuneti, care ati mai fost pe acolo cu mobrele, ce merita vazut si de ce sa ma feresc.

 

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

EU ZIC IN PRIMUL RAND SA TE FERESTI DE FEMEI

fac aia niste operatii de schimbarea a sexului FOARTE REUSITE :crack:

 

mai bine merg in odessa....

 

Esti documentat sau patit? roflol.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hai frate, nimeni nimic?

 

iti dau sfaturi si info cite vrei. Stau in tara vecina ( malaiezia) si de multe ori am sarit gardul in tailanda. Am si inchriat mobre/scutere de la ei. Intreaba ce vrei si-ti raspund ce pot.

Bafta

 

Ps eu in decembrie vreau sa plec cu motorul din Kuala Lumpur pina in Phuket. Poate ne vedem prin zona asta mai indepartata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi-am inceput viata pe mobre in tailanda prin 2001-2002. tot acolo am luat primele trante, tatoo-aje pe picior de la tobe incinse, etc. ce amintiri, nu toate au fost dureroase :D

 

de atunci am mai fost pe acolo de cateva ori, ultima oara in martie anul asta asa ca informatia este la prima mana.

 

In primul rand se circula...invers, ca in UK. poate fi o problema la inceput, asa ca usurel la inceput. se circula haotic insa daca respecti regula de aur, nu vei avea probleme - vehiculul mai mare are prioritate exclusiva!

 

Exista o traditie serioasa de motociclism in tailanda si in general in asia, se merge la greu pe doua roti de la varste fragede. este un mod simplu si relativ ieftin de transport motiv pentru care toata lumea isi permite o mobra. aici trebuie facuta diferenta intre scutere si motociclete de capacitate mare. 99% sunt din categoria scutere, cu capacitate intre 49 si 250cc, aici includ si modelele cu schimbator de viteza, modelele clasice de 125cc. Restul, o parte infima sunt motoare serioase, pentru ca sunt foarte scumpe pentru ce pot sa isi permita tailandezii. lucrurile se schimba insa, din cate stiu Ducati a deschis prima fabrica in Asia chiar acolo si vinde deja monster la preturi mult mai mici decat pe alte continente.

 

Asa ca optiunile sunt foarte putine desi par multe. Daca vrei sa inchiriezi un "scuter" chiar si de 125-250cc, va fi foarte simplu si ieftin, noi am luat niste jucarii de 125cc cu cca 4 eur/zi. Daca vrei ceva mai mare, fie ca este choper ori enduro, o sa te coste mult mai mult. in phuket unde am fost ultima oara erau la inchiriere inclusiv un R1 pimped-up ori HDs vreo 3-4 insa costau de la 70 eur pe zi in sus! chiar si cele enduro de dat prin jungla erau cam la 50 eur pe zi, plus ca iti trbuie sa lasi un card de debit/credit cu limita generoasa.

 

despre alte atractii nu elaborez aici, he, he sa nu se incinga roscatele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi pentru informatii, o sa mai sar cu intrebari (punctuale) pe pm. o sa inchiriez mobra chiang mai, am inteles ca e mai bine asa :). n-o sa ma grabeasca nimeni deci teoretic imi ajunge si un scuter, dar as fi vrut sa-mi permit aroganta de a intra peste tot pe orice carare cu o kawa klx250.

 

cu orientarea in jugla ma descurc, da nu mi-e clar cum e cu rebelii/zonele de conflict, khmerii rosii si altele de gen :)

 

o fi ok sa ma car dupa mine cu dslr-ul la vedere, sau imi dau aia in cap mai ceva ca-n rio?

se gaseste odata cu mobra si echipament decent de inchiriat? ca ar fi cam complicat sa-l iau cu mine de-aici.

 

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

De acord cu (cam) tot ce a scris si Serge, dar mai punctez anumite treburi.

In primul rind ca circulatia nu este asa de haotica cum pare. Intradevar la inceput te cam innebunesc zeci de motoare ( de orice cat) care pleaca deodata de la semafor, dar cu asta te obisnuiesti rapid. In rest se merge destul de civilizat in comparatie cu alte locuri de pe mapamond. Chestia majora e ca in asia semnalizatoarele nu se folosesc niciodata.

Benzina la pompa e cam 3RON. Dar, un mare dar aici, pompe nu sint chiar asa de dese, nu ma refer la orase si la autostrazi, zic doar ca daca te bate gindul sa mai iesi si pe B-uri ceea ce se merita din plin. Daca acul ajunge pe la rosu si esti pe B-uri, nu intra in panica. Benzina se gaseste cam in orice sat. Opreste un localnic (evt tot pe 2 roti) si explica ca vrei benzina. Baietii au in sate benzina si se vinde la sticla ( cam 1,5l). Ajungi sa platesti cam 3,5-4ron L, depinde cit de izolat e satul.

 

Cu inchiriatul. Preturile sint intradevar cum a zis si Serge, dar daca o iei pe o perioada mai lunga te poti tocmi. Defapt in toata asia TREBUIE sa te tocmaesti cam la orice. Ai sa ramii surprins.

Maj locurilor care inchireaza, iti cer pasaportul drept garantie. Nu-l da niciodata nicaieri. Fa-ti o copie (2-3) color a pasaportului si a permisului si atit dai. Poti sa arati originalele dar nu le lasa din mina.

Motorul in sine:

Cind il iei ( nu conteaza ce 49 sau 200cc+), verifica-l f f bine. Fa u tura mai intii, un fel de test drive. Zic asta din 2 motive.

1. Siguranta ta. ( nu de putine ori, m-a cam lasat motorul cam in mijlocul drumului)

2. Ca si cum ai inchiria o masina, verifica daca si unde e zgiriat, cazut, lovit etc. Toate astea defata cu propietarul si semnati pt asta. Sa nu ai surprize neplacute dupa.

 

Echipament:

Echipamentul de baza in cam toata asia e format din: slapi, tricou, pantaloni scurti si citeodata o casca= mai bin zis un coif din plastic. "Casca" cica e obligatorie in Thai, daca nu platesti cam 50 Ron amenda. Dar aisa vezi ca maj 90%+ nici macar nu-i doare undeva.

Stiu ca si in Rom e cald si vad ca ai mai si umblat, dar caldurile de aici sint cu totul altfel, si cu asta ma refer la umiditate de 80%. Ti-ai pus o geaca pe tine si in 3 min esti leoarca. Sincer sa fiu, nu m-am uitat dupa echipamente de inchiriat dar nu CRED sa fie. Cel mai bine ar fi daca ti-ai aduce de acasa o armura ceva sau in cel mai rau caz, o geaca textil subtire cu protectii.

 

Drumurile:

 

In proportie de 90% excelente si autostrada si B-uri. In orase o sa mai ai surpriza cu gropi, dar nu e jale.

 

Cazarea:

Depinde de buget si ce pretentii ai, dar te sfatuiesc sa te uiti la guesthouse-uri. Mult mai ieftin si conditii f f bune. Singurul lucru e nu au piscine si sali de sport sau alte nebunii cum ai la hoteluri. Eu pt 5 nopti am dat cam 200ROn (low season in Phuket). Camera mare cu pat dublu, AC/ventilator, tv, free wireless, frigider, baie proprie cu dus cu apa calda, si bineintales curat.

Daca stai pe o perioada mai lunga mai scad din pret, dar aici ma intorc din nou la tocmeala. Cauta cam ce ti-ar conveni , alege 2-3, trimite un mail cere best offer. Cam in 24h primesti raspuns dupa care alegi.

 

Haleala: excelenta! mai mult nu am de zis. Ca mininci la rest sau ca bagi la nea Gigi de pe colt (e chair mai buna), peste tot e super. Pt o masa ok cam 15Ron ( daca nu te arunci la lobster sau rechin etc).

 

Oamenii:

Beton si f primitori.

 

Despre locuri care merita de vazut iti mai scriu in cursul sapt ca miine cica am de lucru. Daca mai ai intrebari... oricind

Bafta si la mai mare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corect, omul a completat spot on. Mai bag si eu o data sfatul cu verificarea mobra închiriate, trebuie facuta la sânge. Eu am făcut si poze cu telefonul la toate zgarieturile si m-am asigurat ca jupanul cu mobrele a confirmat toate bunele găsite. Îți zic din experiență, majoritatea centrelor de închiriere fac mai mulți bani din reparații reale sau închipuite, se pică des cu mobrele acolo, mai ales turistii. O zi chirie 4 eur, o carena ruptă 50 eur desi omul o va carpi. ÎÂşi scoate banii pe mobra în primul an doar din "repatatii".

 

Echipament, doar cască si aia este mai mult un fashion statement. Mai bine iei cu tine cască si o armură sau te semnezi si mergi Thai style, la Âşlapi si tricou.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...