Sari la conținut

Curatare etrieri


yoz1978
 Share

Postări Recomandate

Vrei sa le cureti la exterior sau si in interior? In ambele cazuri, foloseste alcool tehnic. Gasesti cam la orice magazin auto.

Este suficient sa curat cu alcool tehnic (motocicleta este un cbr 1000 rr model 2007 - nu vreau sa ma joc cu franele) sau ar trebui sa cumpar mai bine solutii speciale pentru curatat (nu vreau sa dau bani aiurea dar daca este mai bine cu solutii pentru etrieri as prefera sa cumpar)? In cazul in care vreau sa scot pistonasele afara din etrier (fara sa desfac etrierul in doua) se deranjeaza cumva garniturile din interior (nu ma intereseaza daca pierd lichidul de frana ca oricum o sa-l inlocuiesc)?

 

mai bn schimbi si lichidul daca tot umbli la frane,poate ai mizerie pe instalatie

Clar o sa schimb si lichidul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti scoate fara griji pistonasele si sa le cureti fara a deranja garniturile, dar daca tot esti acolo crapa si etrieru si curatal si pe el ca nu este mara inginerie. Nu-ti fie frica ca poti strica ceva, doar ca trebuie sa ai cheile potrivite pt a desface tot angranajul. Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cum sunt etrierii la motorul ala, dar la alte motoare mai vechi am scos pistonasele, am curatat etrierul cu alcool, am curatat pistonasele si am refolosit garniturile fara probleme.

 

LE. Mi-am facut curaj sa ma apuc de etrieri dupa ce am citit tutorialul asta: http://www.tenereclub.ro/index.php?p=forum&s_id=9&t_id=135&s=1

Editat de alex_xt
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu este inginerie mare. sa nu cureti cu solventi care dizolva cauciucul si atentie mare sa nu pierzi/ciobesti garniturile. in rest e o treaba simpla! cei cu 2 maini stangi sa mearga la mecanic, e SAFE!

da, merge si cu motorina. mai merge si cu spray de curatat lantul ... ca idee desfaci etrierele pe rand, ai grija sa pui totul inapoi. daca ti-a ramas de-o bicicleta, nu e bine!

 

spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...