rares_04cpl Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 care imi raspunde la intrebarea de mai sus va rog Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pedros Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Eu le curat cu lemn de brad sau cu hirtie abraziva de 2400. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roni Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 daca au oxizi sau rugina, eu le-am "luat" cu smirgel de 2000, daca au doar mazga sau mizerie, wd40 si frecat bine c-o carpa. spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 (editat) nu se atinge smirghel de ele, au o depunere anti-coroziune. daca au ajuns sa aiba acele pete negre nu prea scapi decit cu unele noi. Editat Iunie 18, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Coste Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Daca folosesti alte substante sa fi atent sa nu atace garniturile sau sa le zgari tare ca nu prea mai ai ce face cu ele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rares_04cpl Postat Iunie 18, 2013 Autor Share Postat Iunie 18, 2013 smirghel de 2000 si multa apa , problema e ca nu imi mai intra pistonasele pe etrier dupa ce am pus garniturile noi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 (editat) unge-le cu lichid de frina inainte sa le bagi. eu am facut operatia de citeva ori, de fiecare data au intrat fara probleme. Editat Iunie 18, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Coste Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Si incearca sa le bagi cat mai drept posibil ca daca le inpingi putin strambe nu o sa intre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Nu neaparat cu lichid de frana, poi sa le ungi si cu putina vaselina, chiar e indicat, inainte de montare. Exista o vaselina speciala dar merge si cu cea uzuala, nu se intampla nimic. De curatat se curata cu apa sau cu ceva degresant, fara smirghel si alte prostii. Cu carpa, cu unghia, dar nu cu smirghel. Daca deja ai ajuns la faza cu smirghelul nu stiu cat o sa mai etanseze dupa, desi nu e o regula. Depinde mult unde e zgarietura. Daca dai cu smirghel, da circular, in nici un caz pe lungimea lui, pe directia lui normala de miscare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 daca a dat cu smirghel o sa rugineasca garantat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rares_04cpl Postat Iunie 18, 2013 Autor Share Postat Iunie 18, 2013 a fost dat cu smirghel de 2000 sub jet de apa nu rugineste stiati linistiti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edgji Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 (editat) Brake cleaner (alcool izopropilic) si carpa...daca nu se ia atunci carpa + pasta dinti sau carpa + axion (pasta) si apa calda ...dupa... din belsug ..........smirghel de 2000-3000 este ultima solutie ATENTIE curata si etrierul Editat Iunie 18, 2013 de Edgji Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kwy Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 numai cu lichid de frina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Numai cu untdelemn de la bunica.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bica Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 B.B is right...este o vaselina speciala pentru montare pompa/etrieri etc...are cred aceeasi compozitie chimica ca a lichidului doar ca e mai vascoasa si pistonasele intra ca in unt in locasurile lor..eu am primit-o cu un kit de reparatie pompa...si e mondiala...cu lichid de frana o s ate chinui si poate si pisti garniturile.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 (editat) clar, fara vaselina aia nu exista sa mearga, absolut toti oamenii care au servisat frine au folosit. lichidul de frina e uleios si intra inapoi fara vreun efort. am facut treaba asta si la frina fata si la cea spate la doua modele diferite de etriere. Editat Iunie 18, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bica Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 clar, fara vaselina aia nu exista sa mearga, absolut toti oamenii care au servisat frine au folosit. lichidul de frina e uleios si intra inapoi fara vreun efort. am facut treaba asta si la frina fata si la cea spate la doua modele diferite de etriere. era vorba de garnituri noi...si eu mi-am montat si cu lichid merge foarte greu si se pot rupe...merge si asa..eu ziceam de vaselina aia.....ce sa faci...e greu cu astia.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 tot garnituri noi am pus si eu. whatever. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Macke Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 care imi raspunde la intrebarea de mai sus va rog daca nu vrei asa, poti lua direct pistonasele. se gasesc si nu sunt scumpe. http://www.motomike.eu/autonet/category/10700000000/vehicle/51078/article/141732 gasesti si mai ieftin, dar ca idee.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rares_04cpl Postat Iunie 18, 2013 Autor Share Postat Iunie 18, 2013 is puse pe motor deja ,problema e ca nu se intareste maneta oricat las aerisi ,cred ca e uzata pompa .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Black_wolf Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 is puse pe motor deja ,problema e ca nu se intareste maneta oricat las aerisi ,cred ca e uzata pompa .. ai maneta de frana stock? sigur nu "rasufla" pe la vreun banjo bolt? vezi ca simptomul "nu se intareste maneta" nu e egal cu pompa uzata!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rares_04cpl Postat Iunie 18, 2013 Autor Share Postat Iunie 18, 2013 nu rasufla, frana am dar maneta merge pana in capatul cursei .si de ce nu ar fi din pompa? poate e uzat ceva pe acolo si nu mai face perisune cum trebuie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roni Postat Iunie 19, 2013 Share Postat Iunie 19, 2013 pentru cei care se panicheaza "oh!nu da cu smirghel ca se duce naibii" ... cu smirghel de 2000+apa se da luciu lacului de pe vopsea; si iese de-ti faci freza-n el. Daca se citea cu atentie, recomandam smirghel in cazul in care e rugina sau oxid. Incearca pe juma' de piston si vezi diferenta: partea polishata e lucioasa pe cand cea frecata cu te miri ce substante e matuita si plina de rizuri. Incearca-le pe rand si vezi ce-ti iese cel mai bine, tine in final si de mana fiecaruia la chestii de genul asta. Succes, P.S.- eu am "tratat" cu smirghel pistonasele de frana si nu au nici pe naibii chiar dupa mai bine de 3 ani; socoteste tu de aici incolo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristidb Postat Iunie 19, 2013 Share Postat Iunie 19, 2013 Nu neaparat cu lichid de frana, poi sa le ungi si cu putina vaselina, chiar e indicat, inainte de montare. Exista o vaselina speciala dar merge si cu cea uzuala, nu se intampla nimic. Vaselina uzuala e produsa din petrol. Garniturile de frana nu trebuie sa intre in contact cu niciun produs petrolier, fie si WD40 pentru ca se umfla. Stiu ca exista o vaselina speciala alba. Am vazut cilindri de frana auto care din fabrica veneau cu asa ceva pe ei. Eu niciodata n-am folosit altceva decat lichid de frana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 19, 2013 Share Postat Iunie 19, 2013 Si pet-urile din care bei apa si geaca de material textil e produsa din petrol... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate