Sari la conținut

cristidb

Super Membru
  • Număr conținut

    1.537
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti, Militari
  • Carnet moto din
    2010
  • Motocicleta
    CBR 600 F4i

Vizitatori Recenți Profil

1.725 citiri profil

cristidb's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Posibil sa nu fie chiar ce trebuie. Data viitoare o sa folosesc altceva. Dupa refacerea nivelului corect s-a comportat acceptabil. Pe frig nu prea merg, asa ca nu-i chiar o tragedie.
  2. Uleiul fusese schimbat cu vreo 6000km inainte, ocazie cu care am demontat tot si am spalat piesele. Acum am schimbat rulmentii de jug, si am zis sa schimb si uleiul daca tot am umblat acolo. Pana am ajuns la schimbatul uleiului m-am cam plictisit, era cald... Am desurubat capacele de sus, am scurs uleiul, am pompat pana parea ca sunt goale. Uleiul nu era chiar murdar, asa ca am zis ca doar pun altul si gata, nu mai demontez. Dupa aia mi-am dat seama ca nu functioneaza corect. Pe asfalt neted se comporta relativ bine, dar denivelarile mai mari si gropile se simteau foarte tare.
  3. Era de la nivel. N-am mai verificat nivelul, am masurat doar cat ulei am pus. Pare ca dintr-un amortizor n-am reusit sa scurg tot, era cu 3 cm peste nivel. In celalalt era doar cu cativa mm peste. Am refacut nivelul si acum e OK.
  4. M-am gandit si eu sa mai scot cativa mililitri. Perna de aer totusi afecteaza doar ultima parte a cursei. Incerc si vad ce iese.
  5. Acum vreo 3 saptamani am schimbat rulmentii de jug si am zis sa schimb si uleiul din furca daca tot am demontat. Pana acum am pus de vreo 3 ori Motorex 10W. Acum am pus Repsol 10W. Surpriza neplacuta e ca suspensia e mult mai tare. A trebuit sa deschid reglajele la maxim si la compresie si la rebound si inca se simt urat denivelarile mai mari. A mai folosit cineva ulei de furca Repsol? Pare ca e mai vascos decat Motorexul cu aceleasi specificatii.
  6. Urmeaza sa schimb si eu gumele. Am avut sportsmart 2 care s-au comportat foarte bine. As merge pe sportsmart 2 max. Mk3 sau TT sunt semnificativ mai bune? Pana la urma nu-i o mare diferenta de pret, dar nu stiu cat de mari sunt diferentele intre ele. O vulcanizare in Bucuresti unde mai gasesc si eu? Preferabil sector 1 sau 6.
  7. Valoarea aia din bord e doar orientativa. De cele mai multe ori multimetrul arata diferit. La mine arata cu 0,5V mai putin in bord.
  8. Experientele mele cu baterii in ultimii ani. La motor am avut: Toplite - 4ani Varta- 5 ani In toamna am luat un landport la 100 lei. Iarna le mai pun cate o ora pe redresor auto la 3-4 saptamani. La Astra: bateria originala - 4ani. Rombat calciu - 4 ani. Nu recomand pentru ca nu era etansa si se oxidau bornele. Varta Silver - 5 ani inca nu da semne de oboseala. La Corsa: Bateria originala 6,5 ani. Rombat Premier 5,5 ani, inca nu da semne de oboseala. Spre deosebire de rombat-urile mai ieftine, asta e etansa.
  9. cristidb

    Prezoane roti ?

    Si la autosoft tot asa, le strang cu pistolul si apoi le verifica cu dinamometrica In rest si-au dat interesul, au repozitionat un cauciuc care cerea mult plumb, au spalat rotile, au dat cu pasta din aia pe butuc, dar e clar ca nu stiu de ce au dinamometrica aia acolo.
  10. Am placute Carbone Lorrain de cativa ani pe fata. Franeaza, bine, discurile arata perfect. Anul trecut am pus SBS pe spate. In cateva mii de km mi-au facut cateva zgarieturi fine pe disc. Ambele sunt sinterizate. Eu as lua Carbone Lorrain in loc de SBS.
  11. Unii au permis de cand nu se auzise de anvelopele de iarna. Se circula si cu din alea de vara, dar mai cu grija asa. Sunt multe tari civilizate in care lumea nu schimba anvelopele si merge tot anul cu gume de vara. Eu am cate 2 seturi de roti la ambele masini din familie, dar atat timp cat nu depinzi de masina si poti sa mergi cu alta sau cu transportul in comun cand e cu adevarat iarna, poti sa o tii si cu din astea all season. Multi au o a doua masina micuta de oras, cu care nici nu fac multi km. Unde dracu mergeti voi sportiv cu loganu de 1.4 prin Bucuresti de va trebuie ultima fitza de gume?
  12. Pentru o masina din clasa compacta sau mai mica, cu care se merge mai mult prin oras si de care te poti lipsi cateva saptamani pe an cand e zapada si polei pe sosea, sunt OK si all season. Altfel, vara de vara si iarna de iarna.
  13. GoPro - Be a hero! Si-a pus camera pe casca si cauta scandal. E normal sa franezi la trecerea de pietoni cand ai masini parcate langa trecere si nu vezi. In masina stai mai jos, nu vezi ca de pe motor.
  14. Pai daca si sarea expira, de ce n-ar expira uleiul?
  15. Dupa mai multe schimburi cu motorex top speed 10W40 am pus power synt 10W50 ca am gasit la pret apropiat. Nu am sesizat nicio diferenta in functionarea motorului sau cutiei. Cea mai mare parte din timp merg prion oras, pana la munca si inapoi zilnic. Motorul merge la peste 100 de grade.
×
×
  • Creează nouă...