Sari la conținut

Chinez de 125 cmc


anpetre
 Share

Postări Recomandate

Salutare

 

deschid acest topic si invit pe toti care su probleme la acest tip de vehicul (avand in vedere ca sunt foarte asemanatoare intre ele, indifetent de marca) sa posteze aici

 

Incep eu cu ce ma doare

1. Stie cineva cat trebuie sa fie jocul la culbutori?

2. Un manual de service? Am gasit de toate dar numai pentru 50 si 150 cmc

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uite, ti-a raspuns cineva mai sus..........desi daca s-a referit la jocul la culbutori.........cred ca te vrea sa-ti ofere apoi un motor nou, sa-l schimbi pe al tau........ :D

Editat de kikiroz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Buna ziua

 

Ce verificari ar trebui sa fac pentru a elimina urmatorul fenomen:

La cald, stand pe loc la relanti, motorul se tureaza singur pana la limita de cuplare (ca 3200 rot/min) . Accelerand scurt, are tendinta sa plece de pe loc apoi revine la relanti normal. Dupa un timp (ca 1 min) se repeta istoria.

Cotul dintre carburator si motor l-am inlocuit, fara rezultat

La rece nu se intampla asta

In rest, motorul merge normal.

 

La o verficare vizuala nu am gasit locuri suspecte de aer fals. Ar puteea fi socul? Cine are experienta poate ne spune daca aceast subansamblu poate genera asa un comportament si daca este predispus la defectare. Apropo de soc: isi face treaba la rece.

 

Multumesc



Ar trebui sa am vesti bune, dar. . . Nu am gasit pe unde trage aer fals, asa ca am adoptat solutia radicala: am inlocuit carburatorul. A costat 90 lei, mai putin decat nervii aferenti. Acum merge bine, a disparut fenomenul in cauza.

Inainte de asta am incercat sa schimb socul. Din cele 2 suruburi care tin socul unul l-am desfacut, celalalt insa. . . imposibil. S-a stricat capul, asa ca am recurs la solutia de mai sus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Am ales sa scriu pe un topic foarte vechi deoarece cred ca e mai bine pentru intretinerea sistematica a forumului, atata timp cat ma refer la acelasi "produs"

 

ce ma doare? (Sincer, nu foarte tare). Cred ca este un fenomen des intalnit la scutere chinezesti si eram curios daca a gasit cineva o solutie (ma rog, alta decat scuter japonez / motor cu injectie / motor cu carburator de nu stiu care).

 

Porneste la rece foarte bine (socul functiomeaza). Apoi, dupa ce s-a inaclzit putin, socul se inchide (prea repede, dupa parerea mea, dar nu exista reglaj la asa ceva). In acel moment turatia scade foarte mult, uneori se si opreste. Daca am plecat, in aceasta faza, la primele "reduceri de gaz", motorul se opreste. Trebuie tinut din acceleratie ceea ce e cam dificil. Dupa ce se incalzeste si mai mult (ajunge la temperatura de regim) fenomenul dispare si tine relatiul normal, fara alte probleme. Treaba asta se intampla mai ales toamna / primavara cand este mai rece afara.

 

Daca stie cineva CE si / sau DACA se poate face ceva, il rog sa se exprime.

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, la ulei nu ma gândisem. E o idee buna si logica, tehnic vorbind. Dar la cat mai e de mers cu el, pana se termina sezonul definitiv, nu stiu daca mai schimb uleiul. Oricum retin ideea. Pana atunci, voi lasa sa mearga mai mult la plecare, sa se incalzeasca mai bine. Multumesc mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

salut..sunt nou pe forum,am si eu o intrebare chiar daca nu are legatura cu topicu acesta :D,am un scuter FB cu set complect de 80(chiuloasa,set, carburator,ambielaj)si mi sa spart un rulment la ambielaj si as vrea sai pun set motor de 100cc,aici am o nelamurire oare un ambielaj nou de 50cc ar rezista la puterea unui set de 100cc?as putea pune un ambielaj de 125 pe carterul meu ??:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...