Sari la conținut

Tura prin cateva tari (RS, HR, SLO, IT, CH, AT, HU)


Shorty
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

In cuarnd urmeaza sa plec intr-o tura de 2 saptamani, planul fiind Bucuresti - Belgrad (camping Dunav) - Zagreb (motel Plitvice) - Venetia (Venezia Village) - Bormio (Cima Piazzi) - via Stelvio, Fluella Pass - Davos (CH) - via Silvrettastrasse - Gaschurn (Camping Nova) - Innsbruck (Camping Judenstein) - Berg im Drautal (Camping Batmund) - Maribor (Camping Kekec) - Arad - Bucuresti.

Traseul aproximativ ar fi cam asa.

As fi curios sa aflu orice ponturi aveti daca ati fost prin zonele respective, de genul care sunt cele mai bune benzinarii ca si pret, e safe sa campezi pe langa Belgrad si Zagreb, aveti alte sugestii de campinguri, orice vi se pare relevant.

 

Multumesc :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Noi ne am intors vineri din Austria prin Zagreb si Belgrad si cea mai mare problema a fost caldura. La Zagreb am avut AC la un hotel de 30e dar in Belgrad la acelasi pret n am avut si a fost neplăcut sa nu te poti odihni urmand sa fie si mai neplacut... La 7 dim in Belgrad erau 27 grd. de exemplu.

Oamenii din ambele orase mi s au parut foarte prietenosi, deci siguranta nu va fi o problema.

Ca var de traseu, noi am venit pe noul pod si nu as mai merge pe acolo pana nu se repara drumurile in Romania.

Daca te mai pot ajuta cumva, anunta ma, dar cam atat am avut traseu comun.

Drum bun

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,pana in innsbruck am efectuat acelasi traseu anul acesta.Frumos,oameni educati si peisaje superbe.Nu rata grossglockner alpenstarsse,noi ne-am invartit prin alpi fara tinta ceea ce a si fost foarte frumos deoarece am descoperit zeci daca nu sute de peisaje fenomenale.Nu uita sa iti pui motorul la punct,cauciucuri,ulei,priza pt gps,genti,ceva scule si un cablu de accel/ambreiaj de rezerva(gasesti ieftine,multimarca,doar cablul interior cu capete ce se infileteaza),o vesta reflectorizanta si mult avant si buna dispozitie.Vei plati vinieta si in ungaria si in austria,taxe de drum iar cu campatul nu vei avea probleme.Sunt destul de multe campinguri insa,eu,decat sa dau 10e la camping si sa ma chinui si cu cortul zilnic,am preferat sa adaug 10e si sa beneficiez de dus,pat,wifi si tv(nu ca m-as fi uitat la el :) ) Un dslr e bine venit ca si un smart phone cu care poti face rezervari prin booking la hoteluri si pensiuni din zona in care te afli(castigi timp si bani in felul acesta,ai nevoie doar de o conexiune la internet) deoarece nu stii niciodata ce se poate intampla si nu mai ajungi la rezervarile facute anterior.Eu unul nu consider ca vor fi probleme in zona Zagreb.Noi am facut traseul *din mers* si am facut rezervari la hotelurile gasite pe booking cand ne opream la cafea/suc/apa.Spor la colindat muntii :) Mult succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt informatii!

 

Legat de taxele de drum, din ce am vazut in toate tarile se aplica doar la autostrazi, corect? Adica in Elvetia nu ar fi necesara atat timp cat nu intru pe autostrada. Iar in Italia am inteles ca se plateste in functie de distanta parcursa?

 

Merci inca o data.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, in afara de Ro eu nu am mai auzit undeva sa platesti vinieta pt. alte drumuri decat autostrazi si unele drumuri rapide (similare cu autostrada). Si da, in Italia nu e vinieta ci in functie de distanta.

Exista si unele strazi sau tuneluri cu regim special (mai des in Austria si f rar in It sau Ch) unde paltesti o taxa, cum ar fi Grossglockner Hochalpenstrasse.

 

In Austria insa e ieftina vinieta 4,80€ /10zile (cere pt. moto), nu merita neaparat evitata pt. banii astia. Si n-as risca pt. ca se tot fac constroale.

Si in Ungaria exista cumva pt. moto o varianta mai ieftina pt. 10 zile (cca 5€) dar am impresia ca acum in varf de sezon nu o ofera; insa nu merita pierdut timpul in Ungaria pe nationale, mai si risti sa iei un radar, ceva...

Insa in Elvetia exista doar pt. un an (auto=moto) si costa cca 30€, acolo sunt disante scurte, chiar nu merita. Atentie mare in Elvetia ca radarele sunt f scumpe si pe nationale legal e mx. 80km/h.

In Slovenia vinieta moto e 7,50€ / 7zile; poti insa sa mergi si fara autostrada (dar nu pt 7€) daca nu te grabesti f tare, au drumuri frumose/bune si parca nu sunt prea aglomerate.

 

p.s. pe harta ta drumul spre Davos apare dus-intors pe Flüela-pass, mai bine faci o bucla pe si Albula-pass. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci pt detalii Vlad, cam asta gasisem si eu, dar prefer sa aud de la cineva care chiar a facut drumurile :)

 

In Austria clar planuiesc vigneta si la fel si in Slovenia, Elvetia era practic singura problema din cauza pretului mai mare. Ce e putin enervant e ca prin Slovenia trec de 2 ori, dar la distanta de mai mult de 7 zile, deci probabil vor trebui 2 (pasul urmator dupa 7 zile e 6 luni la EUR 25). In Ungaria nu cred ca voi avea nevoie, pt ca am in plan sa ma intorc cat mai de-a dreptul, prin Sud, unde vad ca nu prea sunt autostrazi.

 

Multumesc tuturor pt informatii, promit sa revin cu poze :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...