Sari la conținut

Cluj-Transalpina


luk77
 Share

Postări Recomandate

Salutare!Saptamana viitoare vreau sa fac o iesire pe Transalpina ,ajutati-ma cu niste sfaturi: traseu,starea drumului,unde sa alimentez,

 

sus unde se poate manca,cat de obositor ii sa merg intr-o singura zi (e prima mea iesire mai lunga) ,orice credeti ca ii de stiut.Multam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Eu am facut Transalpina doar dispre Rinca spre Sebes, nu si in celalalt sens. Drumul e bun, eu l-am facut cu mobra carenata fara probleme. Ma refer doar la Transalpina, ca n-am ajuns inspre Cluj. Daca esti mai la inceput trebuie atentie in zona dinspre Rinca, e acolo o portiune in care sunt curbe foarte stranse. Sunt cateva curbe pe care, daca ploua, o sa le iei cu 10 kmh.... Gasesti filmulete pe Youtube ca sa iti faci o idee. In rest traseul e usor.

De mancat poti sa mananci la Obirsia Lotrului.

Ideal ar fi sa iei cu tine pe inca cineva mai cu experienta, daca zici ca nu ai mai facut trasee lungi. Si sa faci pauze mai dese, sa nu intervina oboseala.

In rest, distractie placuta si la cati mai multi kilometri pe mobra fara incidente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noi am fost cu conserva recent, in aceeasi directie, nord-sud. In partea nordica drumul nu e greu dar sunt multe portiuni neasfaltate. In zona alpina drumul e bun dar destul de greu, asa cum zicea si antevorbitorul, cu curbe stranse si dese. Daca vrei sa savurezi si peisajul, eu as zice sa nu faci drumul intr-o singura zi, sa-ti lasi timp pt opriri, pt mers mai incet. Si daca cumva ai de gand sa te intorci pe valea Jiului... sa NU o faci, mai ales marti,miercuri,joi cand e inchis in timpul zilei, si e plin de semafoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu cum e sebes - obarsia lotrului. obarsia lotrului-ranca e blana, cu vreo 3 exceptii de 2-3 metri fiecare.

cand iesi catre rm valcea, nu te duce catre bumbesti-pitic. mergi catre baia de fier/polovragi. cica e mai ok drumul.

600 km intr-o zi e prea multa alergatura. am gasit cazare-n ranca cu 50 ron/seara, conditii foarte bune. nu merita sa tragi de tine.

drum bun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

http://distante-rutiere.turism-zone.ro/distanta_rutiera_cluj_napoca-ranca-51242.html

Plecare: Localitate: Cluj Napoca, regiune: Cluj, Romania
Sosire: Localitate: Ranca, regiune: Gorj, Romania

Distanta intre Cluj Napoca si Ranca: 285 km
Timp necesar: 4 ore 32 min
Viteza medie (auto): 72 km/h


Poti sa faci drumul intr-o singura zi. Ar fi bine sa pleci pe la 7 de acasa de la Cluj. Sa faci o pauza la Sebes, sa alimentezi, o cafea, un sandwich ceva.

Dupaia teava pana la Obirsia Lotrului, unde poti sa faci iar o oprire mai mare, sa mananci. Sa nu uit, ai cateva baraje de vazut pana aici, parca. Dupaia de la Obirsia Lotrului mergi spre Ranca, aici trebuie un pic de atentie, cand intri pe serpentinele alea stranse. E bine sa opresti in varf, ca e un peisaj super. Dupa mine, la intoarcere poti sa faci cam aceleasi popasuri, la care se adauga opriri scurte pentru poze, cate vrei.

Sper sa iti gasesti tovarasi de drum, ca e mai ok. In caz ca nu gasesti doritori, sa stii ca si eu merg mai mult singur de niste ani si e bine si asa.

Oricum vei face, iti doresc distractie maxima. Si sa postezi aici poze cand revii acasa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Sfatul meu este sa dormi undeva in Ranca, altfel este foarte obositor si nici n-o sa ai timp sa vezi peisajul si sa faci niste poze. Mancare si cazare gaesti in Ranca sau daca vrei sa ajungi pana la Pesterea Muierii(Polovragi) poti sa dormi si acolo.

Trebuie sa alimentez in Sebes... La urcare este un baraj mai mare, unde merita sa te opresti si sus la Pasul Urdele unde sunt niste tarabe... In rest mare atentie la curbe.

 

Asfalt uscat si distractie placuta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

Salutare,am nevoie iar de cateva sfaturi

Impreuna cu un amic intentionam sa facem TA si TF in doua zile,el cu permis moto din primavara ar fii prima iesire mai lunga eu cu putin mai multa experienta.Credeti ca e prea mult in 2 zile,cum ar trebui sa impart traseul ,unde sa inoptam eventual si ceva pensiune la preturi rezonabile?Plecare di Cluj.

Orice credeti ca e bine de stiut

Multumesc

» Post actualizat in 14 Jul 2014 11:14

TA e deschisa ,se pote trece dintr o parte in ceaialalta,pe proprie raspundere ,desigur:-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai mergi Cluj-Sebeș și din Sebeș o iei spre TA. Prima zi o rezervi pt TA și ieșiți pe Valea Oltului și înoptati pe la Sibiu sau Făgăraș. A doua zi fuga pe TF și apoi acasă, cam mulți km dar merge. E doar o idee

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce sa caute pe Valea Oltului, apoi la Sibiu sau Fagaras?

chiar daca nu puteti intra pe TA din cauza ca este inchis oficial, mergeti pe Obirsia Lotrului-Voineasa-Brezoi-Rm Vilcea-Curtea de Arges-Vidraru-TF si apoi Sibiu, iar pe drum gasiti cazare fara probleme, oriunde considerati ca este cazul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce sa caute pe Valea Oltului, apoi la Sibiu sau Fagaras?

chiar daca nu puteti intra pe TA din cauza ca este inchis oficial, mergeti pe Obirsia Lotrului-Voineasa-Brezoi-Rm Vilcea-Curtea de Arges-Vidraru-TF si apoi Sibiu, iar pe drum gasiti cazare fara probleme, oriunde considerati ca este cazul.

 

nu-s chiar asa sigur ca mai e inchis:

 

11 iulie 2014

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, datat 3 iulie, circulația pe Transalpina este deschisă doar între localitățile Bengești-Rânca. Restul de drum din DN67C, cuprins între Rânca și Sebeș pe o porțiune de peste 110 kilometri, se închide pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție și a imposibilității asigurării condițiilor de siguranță a traficului rutier, se arată în comunicat. Ca atare, de luni, la ieșirea din Petrești, spre Săsciori, a apărut un semn de ” DRUM ÎNCHIS”. Măsura a afectat serios activitățile din zona comunelor Șugag și Săsciori și e considerată aberantă de oamenii locului. Administrațiile locale din Săsciori și Șugag au trimis pe adresa Prefecturii și a parlamentarilor de Alba un apel pentru redeschiderea Drumului Național 67C. Apelul a fost preluat de deputatul liberal Dan Coriolan Simedru, membru în Comisa pentru Transporturi a Legislativului. Parlamentarul e la unison cu locuitorii Văii Sebeșului.Subprefectul Cornel Murg ne-a dat astăzi o veste bună. De aseară, de la ora 19.00, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Reprezentanți ai CNADNR și ai poliției județene s-au deplasat ieri la fața locului și au deschis Transalpina pe tronsonul Sebeș-Obârșia Lotrului, iar semnul „Drum Închis” a fost înlocuit cu un altul care atenționează că drumul este în lucru.

http://www.albatv.ro/2014/07/transalpina-s-a-deschis-si-pe-portiunea-sebes-obarsia-lotrului/

 

eu as merge in 2 zile, cluj - curtea de arges, T/Fagaraseanu, si inapoi pe T/Alpina the very next one.

N-ai ce cauta pe valea oltului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...