Sari la conținut

anothergxg

Super Membru
  • Număr conținut

    1.217
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de anothergxg

  1. daca imi aduc bine aminte, John poate programa chei de Honda. https://www.facebook.com/johnsgaragebrasov/ Stiu ca e din Brasov, dar mai are drumuri prin Bucuresti, poate va potriviti cumva.
  2. n-ar trebui sa aiba legatura incarcarea cu supraincalzirea. pentru diagnoza stator, arunca un ochi aici - /index.php?/topic/565565-stator-bulit/?p=2549543
  3. da, deci bagi 2000+ de lei sa modifici cam tot, ca s-o faci sa treaca de 100, in loc sa iei macar A1 si un 125...
  4. http://razvanbb.ro/baterie-externa-pentru-pornit-masina-merita-sa-va-cumparati/
  5. Acum vreo 7 ani un prieten a pus pe un Yamaha Majesty 250 de 2001 motorul de la generatia anterioara de Majesty, tot de 250. Am presupus prost ca va fi o simpla modificare in CIV. De fapt a fost nevoie de reomologare pentru ca era diferit cuplul maxim sau turatia la cuplu maxim. Atunci ne-a zis inginerul de la RAR ca trebuia sa fi facut cerere catre ei inainte sa verifice daca seria de sasiu se potriveste cu seria de motor, astfel incat sa estimeze costul operatiunii de modificare in acte inainte de interventia mecanica. O sa merg zilele astea pana la RAR sa vad, pentru ca la telefon mi-au spus ca trebuie sa merg in reprezentanta locala.
  6. Readuc in discutie topicul asta, ca mi se pare cel mai apropiat de curiozitatea mea. Am o vespa et2, inscrisa la primarie, omologata ca moped. Pe aceeasi caroserie exista 4 motorizari: 50 2t si 50, 125 si 150 4t. Daca pun motor de 125 pe ea, exista vreo varianta sa o omologhez ca motociclu in loc de moped? Din punct de vedere fizic se potriveste motorul fara niciun artificiu. Vreau sa stiu la RAR daca am vreo sansa.
  7. anothergxg

    Rugamimte

    Frati motociclisti si nu numai: in numele familiei bunului meu prieten Ciuraru Mihai Catalin care ne-a impartasit pasiunea, dar din nefericire nu a avut ocazia sa se bucure prea mult de aceasta plecand dintre noi mult prea devreme intr-un loc, speram noi, mai bun va rog daca ne putem mobiliza sa-l conducem pe ultimul drum asa cum se cuvine. Inmormantarea va avea loc duminica 04.09 in Roman, orele 11:00. Va multumesc anticipat! Pentru alte informatii sunati la 0747 743 800,Silviu.
  8. vascozitatea o alegi in functie de temperatura la care il vei folosi cel mai des, adica 10w40, pentru ca nu te dai cand sunt -10 grade si sigur la 40 de grade nu-ti arde de plimbat.
  9. exact la fel se aude si a mea. are "48000" km, din care vreo 20000 i-am facut eu. inca de la inceput avea bataia aia...
  10. daca ma alege pe mine, o sa fac un stream live pe youtube. stay tunned!
  11. deci tu ai nevoie de mine si tot eu sa te caut?
  12. topicul e la Brasov, deci e vorba de strada Grivitei din Brasov. azi dupa 7 pot sa te ajut eu.
  13. se pare ca la nord inca mai merge treaba fara CIV. ciudat... http://www.satu-mare.ro/ancora/inregistrarea-vehiculelor-nesupuse-regimului-de-inmatriculare
  14. sunt mult prea multe intrebari si prea haotic organizate. pe scurt, daca nu-ti permite cadrul sa pui motor de 125 las-o balta. nu te apuca de sudat cadrul ca faci tiganie, mai ales ca urmeaza sa o folosesti zilnic, nu e un proiect in care doar sa arati ca se poate. presupun ca motorul actual e in 2 timpi, iar cel de 125 mai mult ca sigur e 4 timpi; in cazul asta ai nevoie si de instalatia electrica completa, deja se complica lucrurile. legat de role, nu poti sa ai demaraj si topspeed in acelasi timp. sacrifici una in favoarea celeilalte. te uiti care e greutatea standard si jonglezi 1-2 grame in functie de ce vrei. role mai usoare pentru demaraj, role mai grele pentru top speed.
  15. https://www.youtube.com/watch?v=AD6zJrN9zRQ
  16. nu mai merge de mult inregistrarea la primarie fara CIV.
  17. primul pas este sa mergi la rar sa-i faci carte. daca in carte o sa fie trecuta "moped" atunci se poate conduce cu AM. daca e trecut "motociclu" atunci trebuie musai categoria A.
  18. cam ce a fost si in mintea astuia http://www.trafictube.ro/donatori-organe-2/
  19. 18000 pt o curea mi se pare putin. da-o jos, vezi grosime, vezi daca are crapaturi si daca e imbatranita. daca nu, mergi cu ea linistit. mi-am luat scuterul acum 2 ani la "28000 km", acum are vreo 46000; nu intentionez sa schimb cureaua prea curand si habar n-am cand a fost schimbata ultima data. si citat din manual: Characteristic Driving belt - standard width 21,3 ± 0,2 mm Driving belt - minimum width 19,5 mm
  20. baga o intrebare aici - https://www.facebook.com/groups/clubvesparo/
  21. pentru ca am vazut ca e vorba de o vespa et2 pe celalalt topic, eu am comandat piese de la sibiu - www.piese.com.ro se misca rapid baietii si au preturi bune.
  22. daca il cumperi inscris, musai sa aiba carte de identitate de la RAR daca il cumperi neinscris, sa aiba actele din tara din care e adus. eu am gasit vespa et2 cu 450 de euro neinmatriculat. dupa o revizie si o plimbare pe la RAR, distractia totala a urcat la vreo 700 de euro.
  23. inregistrare = numar galben = primarie inmatriculare = numar alb = serviciul de inmatriculari impozitul este fix la fel, diferenta pe care am sesizat-o este la RCA (230 RON pe 6 luni la inamtriculare vs 99 RON pt inregistrare) in rest, nu cred ca sunt alte diferente.
  24. daca il iei inregistrat in tara, musai trebuie sa aiba si CIV. daca nu are CIV, trebuie sa-ti dea actele din tara de unde l-a luat (cel mai probabil italia). daca e inregistrat si cu carte, musai iti trebuie si fiscalul de la vanzator. daca ai actele de italia, fa direct un contract intre tine si italian, e mult mai simplu. varianta oficiala este sa-l ia in evidenta la fisc vanzatorul, apoi sa-l radieze de la fisc si sa-ti dea tie fiscalul. toata treaba asta e destul de anevoioasa, pentru ca dobitocii de la fisc nu ti-l iau in evidenta fara CIV. astazi tocmai am avut o incercare esuata de inmatriculat o vespa, asa ca pot spune ca vorbesc din experienta sa nu pui botu' la vrajeli cu "am pierdut actele, da' merge inscris cu declaratie notariala" si poti sa verifici daca figureaza furat aici - http://www.stolencars24.eu/retrieve.php
×
×
  • Creează nouă...