Sari la conținut

Iese cineva luni?


vik55
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 67
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vreau si eu traseul asta "propun : bucuresti- ruse- ivanovo - basarbovo (biserici in stanca in ambele locatii)-pestera orlova ciuca- cetatea cherven- canionul rusenski lom - ruse bucuresti".

 

Face cineva pe calauza?Ca eu nu stiu traseul asta.

 

Am o fata doritoare de mers pasagera, poate veni direct la 1 decembrie la benzinarie, cineva care a mers cu mine si pe care il cunosc cum merge are chef de plimbat o fata draguta? Vik?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de obicei cand propun un traseu vin documentat sa atingem obiectivele propuse. documentat cu traseul iar cateodata mai printez si ceva istorie cu locul respectiv :)

nu este un gest de gentleman sa refuzi fata, dar eu vin cu fata mea!

Editat de SpiritofMotions
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am facut drumul asta de atatea ori de cred ca mobra mea il poate parcurge singura fara gps eu putand rezolva integrame! ma uit sa vad ceva pe zimnicea si ce mai e in zona respectiva a bulgarilor.

propun : bucuresti- ruse- ivanovo - basarbovo (biserici in stanca in ambele locatii)-pestera orlova ciuca- cetatea cherven- canionul rusenski lom - ruse bucuresti

aprox 250 km. macar ne culturalizam putin, masa o luam ori in ruse ori in giurgiu la dunare sau la pachet ca tot e pastele (oua rosii)!

intalnire ora 09.30 la omv de la 1 decembrie. plecarea la ora 10.00 ca sa avem timp sa aprofundam obiectivele propuse.

un link cu ce putem vedea:

http://amfostacolo.ro/bulgaria-pareri,4/ruse,105,1327/manastirile-rupestre-basarbovo-si-ivanovo,3525/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__32648.htm

attachicon.gifcherven.jpg

asa sa fie atunci, la 09 55 vom fi si noi la locul stabilit, lasa-mi te rog un nr telefon pe pm

 

nu pot mai devreme ca trebuie sa-mi iau motoreta de la garaj

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa sa fie atunci, la 09 55 vom fi si noi la locul stabilit, lasa-mi te rog un nr telefon pe pm

 

nu pot mai devreme ca trebuie sa-mi iau motoreta de la garaj

 

Ok, va asteptam, oricum mai devreme de 10.00 nu plecam ! Ai si pm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine ca va anuntati care veniti ca sa stim pe cine asteptam!

 

deci: ora 09.30 omv 1 decembrie, plecare la ora 10.00 (speram, incercam :) )

traseu:

bucuresti- ruse- ivanovo - basarbovo (biserici in stanca in ambele locatii)-pestera orlova ciuca- cetatea cherven- canionul rusenski lom - ruse bucuresti

aprox 250 km. macar ne culturalizam putin, masa o luam ori in ruse ori in giurgiu la dunare sau la pachet ca tot e pastele (oua rosii)!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vin si eu. si o pot lua ca pasager

bravo stefane! saritor ca intotdeauna!

 

intrarea in pestera este 5 leva/caciula, ghidul este in lb franceza! asa ca dupa vama imediat ne oprim sa schimbam in leva ce avem fiecare lei, euro, dolari, yeni japonezi etc!

 

La doar cativa kilometri de Ivanovo se alfa un alt loc interesant, dar foarte putin cunoscut: pestera Orlova Chuka (in traducere numele inseamna “Stanca vulturilor”). Pestera a fost descoperita in 1941 de un pastor, iar numele ei e legat de faptul ca pe stancile de deasupra intrarii cuibaresc vulturii. S-a format in peretii de calcar care marginesc defileul stancos al raului Cherni Lom, si a fost locuita din cele mai vechi timpuri. Inauntru s-au descoperit schelete de ursi de caverna, dar si lanci, topoare si ceramica datate incepand cu epoca de piatra si pana in epoca bronzului. Galeriile masoara in jur de 15 km (este a doua pestera din Bulgaria ca lungime), distriubuite pe 7 nivele (din care doar unul este deschis turistilor), si formeaza un labirint complex de tunele, abisuri si sali mari si mici.

 

La intrare se ajunge coborand o scara abrupta. Am cumparat biletele (5 leva de persoana) si am asteptat ghidul, un batranel foarte simpatic. Turul incepe la fiecare ora fixa, si dureaza cam 40 de minute. Atunci eram numai noi patru, asa ca turul a fost in franceza (engleza nu stia), condimentat cu cateva cuvinte in romaneste pe care le invatase de la alti vizitatori. Pestera este uscata, iar peretii din calcar alb contrasteaza puternic cu intunericul din galeriile secundare. Luminile bine plasate isi schimba din cand in cand culoare, din alb in rosu sau albastru. Mi s-a parut ciudat ca nu exista nici o muchie ascutita, totul e perfect rotunjit (din cate am inteles niste vietuitoare minuscule sunt responsabile pentru lucrul asta, dar nu bag mana-n foc). Galeria principala este foarte larga si dreapta, si a primit numele de “Marele bulevard”. In apropierea intrarii se afla un izvor. Legenda spune ca celui care bea apa din acest izvor i se va implini o dorinta. Numai eu am baut, dar nu va pot spune care a fost dorinta (nu s-a implinit inca, dar mai am sperante, ca legenda nu zice nimic de termene limita :-) ). Am avut parte si de un mic concert sustinut de ghidul nostru, atat cu vocea cat si cu un “instument”: o stalagmita muzicala. Pestera este frumos luminata si descopera privirilor o multime de forme care pun imaginatia la incercare: draperii , soldati de piatra, o padure, doi indragostiti, o familie, un dinozaur, si nu in ultimul rand, Alba ca Zapada si cei 7 pitici. Aici isi au adapostul si catva mii de lilieci, dar noi n-am avut (ne)sansa sa intalnim nici unul. Dupa ce turul s-a terminat am multumit frumos ghidului, si dupa ce am cumparat de la el cateva fotografii, ne-am oprit sa ne odihnim putin pe pajistea din fata pesterii, la marginea unei paduri de pini.

sursa

Editat de SpiritofMotions
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As fi venit si eu dar asigurarea nu-mi permite sa trec granita. :(

Este totusi cineva interesat de o plimbare lejera pana la Giurgiu si inapoi cu plecare la ora 12:00 - 12:15 din 1 Decembrie ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...