Sari la conținut

SpiritofMotions

Membru
  • Număr conținut

    471
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de SpiritofMotions

  1. arata super! multa munca! felicitari!
  2. suna 0729 777222 emil, e in chiajna si taticul tuturor motoarelor! suna si nu vei regreta! the best!
  3. eu nu pot decat sa-i multumesc lui cristi bratovici ca i-a infrant temerile, normale pt o fata de 9 ani, de a conduce motocicleta. mie mi-a fost frica sa o pun fii-mea pe motor, si am cautat un instructor cu experienta. nu a facut decat 2 sedinte, intierea, restul de atunci le facem impreuna eu si fii-mea in poligon sau coclauri. oricum din primavara abia asteptam sa ne dam pe noul circuit de langa bucuresti oricum, ma felicit pt decizia luata atunci si nu pot decat sa-i multumesc lui cristi bratovici. in alta ordine de idei: imediat dupa revolutie cand am dat de A, am fost la scoala de soferi, mi-a facut dosarul si in aceasi zi l-a depus la politie. asta se intampla martea. vineri am dat examenul si a fost ok. intr-adevar, aveam experienta de cativa ani buni pe coclaurii din jurul locuintei parintilor, dar cum nu am facut eu 1 minut de scoala, asa nu au facut nici altii care dadeau examen in acea perioada si totusi luau examenul. concluzia: fiecare invata si se pregatea in particular, daca nu aveau inca moto, rugau un prieten cu moto sa vina in poligon. dar azi se asteapta mura-n gura ...
  4. nea condescu e bun, dar.... trebuie sa te inarmezi cu muuuuuulta rabdare si toleranta!
  5. nu am citit ce s-a scris aici despre acest incident, dar mi-as dori sa organizam o intrunire moto in satul ala de tigani, iar la intreceri sa organizam: ruptul tiganului in doua, spartul capului (bineinteles tot al tiganului) cu toporul, spartul oulelor tiganilor cu tesla, si altele pe tema asta. ... si daca stau bine sa ma gandesc ar trebui invitati langa tigani si toti politicienii de la revolutie si pana azi sa participe, ca prea toate merg de k....k...t in tara asta.
  6. ... si-n trei il rupeai cam de 2 ani prefer sa nu mai ies week-end de week-end cate o zi pe fuga, ci o iesire de 3-4 zile la 4-6 saptamani. timpul dar si buzunarul se pare ca numitorul comun in aceasta perioada!
  7. ajungem si noi azi in formula completa! abia asteptam!
  8. RECOMAND vizitarea cascadei de langa Krushuna (nu o sa regretati si e si-n drumul vostru cu un mic ocol) cu continuarea drumului catre devetasha prin alexandrovo (drumul e f bun). de asemenea intoarcerea e fain sa o efectuati prin pleven unde puteti vizita vestitele crame de vin. asta ca sa evitati intoarcerea pe arhicunoscutul si batutul drum de veliko tarnovo. sa aveti vreme faina!
  9. ivane, daca afli ceva in timp util posteaza aici! tks
  10. inconstienta de pana in 25 ani! pacat de tineretea lui!
  11. crede-ma pe cuvant ca ziua de ieri nu a fost o zi de turism ecumenic! pot sa ti-o confirme colegii care au participat! personal, dupa atatea zile de ploaie si... haleala aferenta pastelui, doream sa fac o tura cu motorul! ma bucur ca ideea de a petrece o zi in nordul bulgariei a avut atatia adepti, la ivanovo s-au numarat 20 de motoare, dar... reusita excursiei apartine in totalitate tuturor participantilor, deoarece am dat toti dovada de coeziune, respect, atentie si disciplina la mersul in coloana, toleranta si armonie fata de ceilalti colegi. la fel ca majoritatii si aishei i-a ramas in minte "spectacolul" din pestera! o sa pun si poze, dar sunt pe telefonul aishei care bineinteles nu e prin zona acum!
  12. bravo stefane! saritor ca intotdeauna! intrarea in pestera este 5 leva/caciula, ghidul este in lb franceza! asa ca dupa vama imediat ne oprim sa schimbam in leva ce avem fiecare lei, euro, dolari, yeni japonezi etc! La doar cativa kilometri de Ivanovo se alfa un alt loc interesant, dar foarte putin cunoscut: pestera Orlova Chuka (in traducere numele inseamna “Stanca vulturilor”). Pestera a fost descoperita in 1941 de un pastor, iar numele ei e legat de faptul ca pe stancile de deasupra intrarii cuibaresc vulturii. S-a format in peretii de calcar care marginesc defileul stancos al raului Cherni Lom, si a fost locuita din cele mai vechi timpuri. Inauntru s-au descoperit schelete de ursi de caverna, dar si lanci, topoare si ceramica datate incepand cu epoca de piatra si pana in epoca bronzului. Galeriile masoara in jur de 15 km (este a doua pestera din Bulgaria ca lungime), distriubuite pe 7 nivele (din care doar unul este deschis turistilor), si formeaza un labirint complex de tunele, abisuri si sali mari si mici. La intrare se ajunge coborand o scara abrupta. Am cumparat biletele (5 leva de persoana) si am asteptat ghidul, un batranel foarte simpatic. Turul incepe la fiecare ora fixa, si dureaza cam 40 de minute. Atunci eram numai noi patru, asa ca turul a fost in franceza (engleza nu stia), condimentat cu cateva cuvinte in romaneste pe care le invatase de la alti vizitatori. Pestera este uscata, iar peretii din calcar alb contrasteaza puternic cu intunericul din galeriile secundare. Luminile bine plasate isi schimba din cand in cand culoare, din alb in rosu sau albastru. Mi s-a parut ciudat ca nu exista nici o muchie ascutita, totul e perfect rotunjit (din cate am inteles niste vietuitoare minuscule sunt responsabile pentru lucrul asta, dar nu bag mana-n foc). Galeria principala este foarte larga si dreapta, si a primit numele de “Marele bulevard”. In apropierea intrarii se afla un izvor. Legenda spune ca celui care bea apa din acest izvor i se va implini o dorinta. Numai eu am baut, dar nu va pot spune care a fost dorinta (nu s-a implinit inca, dar mai am sperante, ca legenda nu zice nimic de termene limita :-) ). Am avut parte si de un mic concert sustinut de ghidul nostru, atat cu vocea cat si cu un “instument”: o stalagmita muzicala. Pestera este frumos luminata si descopera privirilor o multime de forme care pun imaginatia la incercare: draperii , soldati de piatra, o padure, doi indragostiti, o familie, un dinozaur, si nu in ultimul rand, Alba ca Zapada si cei 7 pitici. Aici isi au adapostul si catva mii de lilieci, dar noi n-am avut (ne)sansa sa intalnim nici unul. Dupa ce turul s-a terminat am multumit frumos ghidului, si dupa ce am cumparat de la el cateva fotografii, ne-am oprit sa ne odihnim putin pe pajistea din fata pesterii, la marginea unei paduri de pini. sursa
  13. basarbovo e imediat dupa ruse iar ivanovo ceva mai incolo!
  14. e bine ca va anuntati care veniti ca sa stim pe cine asteptam! deci: ora 09.30 omv 1 decembrie, plecare la ora 10.00 (speram, incercam ) traseu: bucuresti- ruse- ivanovo - basarbovo (biserici in stanca in ambele locatii)-pestera orlova ciuca- cetatea cherven- canionul rusenski lom - ruse bucuresti aprox 250 km. macar ne culturalizam putin, masa o luam ori in ruse ori in giurgiu la dunare sau la pachet ca tot e pastele (oua rosii)!
  15. daca intarzii cateva minute da-mi un sms si vedem ce si cum la fata locului!
  16. de obicei cand propun un traseu vin documentat sa atingem obiectivele propuse. documentat cu traseul iar cateodata mai printez si ceva istorie cu locul respectiv nu este un gest de gentleman sa refuzi fata, dar eu vin cu fata mea!
×
×
  • Creează nouă...