dynoviorel Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 Salutare. De ceva timp ma tot chinui sa imi curat scaritele din aluminiu de un strat de nu stiu ce ,care este aplicat peste aluminiu pentru protectie. Vreau sa le polishez cu polish pentru aluminiu,dar din cauza acelui strat nu are nici un efect polishul. Singura modalitate este cu hartie abraziva,dar problema este ca nici aceasta nu prea prinde si e chinul de pe lume. A mai intampinat cineva problema asta? Cu ce pot da jos stratul acela( chimic) ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thorus_2003 Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 Salutare. De ceva timp ma tot chinui sa imi curat scaritele din aluminiu de un strat de nu stiu ce ,care este aplicat peste aluminiu pentru protectie. Vreau sa le polishez cu polish pentru aluminiu,dar din cauza acelui strat nu are nici un efect polishul. Singura modalitate este cu hartie abraziva,dar problema este ca nici aceasta nu prea prinde si e chinul de pe lume. A mai intampinat cineva problema asta? Cu ce pot da jos stratul acela( chimic) ? Se poate sa fie lacuite din uzina. Eu am avut un strat asemanator pe rezervoarele de frana si ambreiaj de pe ghidon. Le-am "aruncat" timp de 24 de ore intr-un recipient cu lichid de frana, a doua zi le-am scos si acea substanta de deasupra se facuse gelatinoasa, am curatat-o cu o bucata de carpa imbibata tot in lichid de frana apoi am trecut la slefuit cu hartie abraziva apoi polishat si mi-au iesit ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Nu sunt anodizate sigur ca le-am bagat in soda caustica cu apa si nu s-a intamplat nimic. Trebuia sa se curete. O sa incerc si cu lichid de frana. Mai astept si alte idei. Multumesc pentru ajutor. Cred ca sunt date cu un fel de lac foarte dur si in strat foarte subtire. Editat Ianuarie 4, 2015 de dynoviorel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
clandestin_IFBB Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 Eu am cumparat moto cu cadrul patat de la detergentul activ de la spalatorie. In situatia asta tot stratul ala "invizibil" e afectat sau a trecut de el si a ajuns chiar pe aluminiu? Inca n am gasit o solutie sa curat cadrul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
med_tuning Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 am facut multe cadre de aluminiu si scarite etc , perie de sarma moale , hartie abraziva sau pasta abraziva , incepi cu 600 pana la 3000 cu apa , apoi polish , iese oglinda , un cadru de suzuki facut de mine in poza : » Post actualizat in 04 Jan 2015 21:30poza:) » Post actualizat in 04 Jan 2015 21:32aici se vede mai bine : Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Pe suprafata dreapta ,nu e problema ,merge cu hartie abraziva cu apa,dar pe unde sunt locuri greu accesibile,nu prea merge asa.. Editat Ianuarie 4, 2015 de dynoviorel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
med_tuning Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Pe suprafata dreapta ,nu e problema ,merge cu hartie abraziva cu apa,dar pe unde sunt locuri greu accesibile,nu prea merge asa.. ai dreptate dar cu pasta abraziva dupa perie de sarma si burele de polisat merge . arunca o privire aici : http://www.poleringsguide.se/english/ Editat Ianuarie 4, 2015 de med_tuning Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 4, 2015 O sa incerc prima data solutia mai simpla si mai usoara ,adica lichid de frana. Daca nu are nici un rezultat ,o sa iau o perie lamelara pentru bormasina si ma apuc de migaleala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b86dtm Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 Mergi la un magazin de chimicale si cumpara decanol,se curata precis cu el..dar respecta temperatura de lucru inscrisa pe cutie si poate putin mai cald de atat ,sa fie atat piesle cat si temperatura din incapere..daca nu se curata asa foloseste acid de baterie, noi curatam aluminiul cu o solutie formata din acid sulfuric si apa distilata si ramane curat ca lacrima in 20 de minute..daca ai o baterie veche de masina scoate-i acidul si scufundale acolo timp de 10-20minute. Daca le dai la perie de sarma nu o sa mai scoti neam zgarieturile formate,poti sa le polishezi si de 10 ori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2015 Am in garaj un litru de electrolit de baterie ,sa incerc prima data asa? Sau mai bine cumpar si incerc cu decanol? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b86dtm Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 Electrolitul este foarte slab,mai mult ca sigur nu o sa mearga cu el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 sableaza gogule, dar fi atent la granulatia nisipului, cel mai bine iese cu amidon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) pai si cam ce concentratie ar trebui sa aibe acidul?presupun ca jantele sun curatate cu acid sulfuric. Editat Ianuarie 5, 2015 de dynoviorel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b86dtm Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) Sablatul are efect de matuire si dupa aceea se polishaza mai greu,dupa curatarea chimica care este un procedeu usor si poate fi folosit de orcine acasa rezultatul poate fi un polish fix oglinda. Editat Ianuarie 5, 2015 de b86dtm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2015 Mda..deci le-am pus in acidul dintr-o baterie..rezultatul.....nici unul. Maine incerc cu decanol ,dar am o presimtire ca o sa am acelasi rezultat.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
med_tuning Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 Mda..deci le-am pus in acidul dintr-o baterie..rezultatul.....nici unul. Maine incerc cu decanol ,dar am o presimtire ca o sa am acelasi rezultat.... ti-am spus cum se face nu te mai chinuii .. perie sarma moale .. apoi polish abraziv si polish luciu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 5, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 5, 2015 Pai curatarea mecanica ,vreau sa fie ultima solutie. ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Ianuarie 5, 2015 Share Postat Ianuarie 5, 2015 Sablatul are efect de matuire si dupa aceea se polishaza mai greu,dupa curatarea chimica care este un procedeu usor si poate fi folosit de orcine acasa rezultatul poate fi un polish fix oglinda. tu stii ce-i ala amidon? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b86dtm Postat Ianuarie 6, 2015 Share Postat Ianuarie 6, 2015 tu stii ce-i ala amidon? Stiu ce inseamna sablatul cu amidon,am in atelier 2 aparate pentru sablat care functioneaza 5-6 ore pe zi timp de 5 zile pe saptamana Nu a mers cu acid sulfuric deoarece a fost diluat cu apa distilata in timp,acidul sulfuric curata absolut orice tip de vopsea,lac sau anodizare atata timp cat are concentratia corecta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 6, 2015 O sa incerc sa fac rost de niste acid mai concentrat. Cu decanoluL nu am facut nimic. Nu a avut nici o reactie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 7, 2015 Share Postat Ianuarie 7, 2015 Dar ce naiba au pe ele de nu face nimic decanolul? Nu cumva sunt zincate sau cromate? Caz in care doar sablatul te-ar ajuta si nu stiu daca merita bataia de cap si cheltuiala. Nu stiu cum sunt la modelul asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Ianuarie 7, 2015 Share Postat Ianuarie 7, 2015 pozele este grele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dynoviorel Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 7, 2015 O sa pun maine cateva poze. Nu am zis ca sunt vopsite,am zis doar ca au ceva dat peste aluminiu. Si asa sunt de fabrica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate